Вие сте тук:  Диети  »  Ябълкова диета

Ябълкова диетаКалориите в ябълката
1 малка ябълка -  65 калории
1 средно голяма ябълка - 85 калории
1 голяма ябълка - 115 калории
Ябълков сок 1/2 чаша - 55 калорииЕнергийното съдържание на ябълките е малко - те съдържат малко калории. Ако се интересувате от диета, с която наистина да отслабнете е добре тя да бъде базирана на този плод. Освен съдържанието на калории е важно да знаете и съдържанието на различните хранителни вещества в ябълките. Ябълките са много полезен плод, които съдържа в себе си почти всички необходими на организма витамини и минерали.


Ябълката е най-подходящият плод ако сте решили да направите т.н. разтоварващи дни в своето седмично меню.  Ако искате да отслабнете е добре ябълковите дни да се провеждат 1-2 пъти в седмицата, а ако целта ви е просто да запазите теглото си - 1-2 пъти в месеца. Има различни варианта за разтоварващи дни:
За деня да изяждате толкова ябълки, колкото можете. Приемането на течности е много важно – вода, билков или зелен чай  (може да го подсладите с мед).

Примерен вариант на ябълкова диета с продължителност 6 дни:
  • 1-ви ден - 1 кг ябълки
  • 2-ри ден - 1,5 кг ябълки
  • 3-ти ден - 2 кг ябълки
  • 4-ти ден - 2 кг ябълки
  • 5-ти ден - 1,5 кг ябълки
  • 6-ти ден - 1 кг ябълки

През цялото време не бива да забравяте да поемате много течности като водата и чаят са най-препоръчителни. Ако изпитвате голям глад може да си позволите няколко парченца черен хляб (най-добре сухар) на ден.
След приключването на разтоварващата ябълкова диета е много важно още 6 дни внимателно да се захрани организмът Ви с по-леки храни.
Важно е да знаете, кой сорт ябълки е за вас. Ако страдате от язва на стомаха киселите ябълки са забранени за вас, консумирайте само сладки сортове. Ако пък страдате от гастрит с ниска киселинност, то за вас важи обратното правило.
Преди да започнете, дадена диета е най-добре да се посъветвате с лекар или специалист.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »