Вие сте тук:  Бебето и детето  »  Грижи  »  Как да предпазим кожата на бебето и през топлите месеци

Как да предпазим кожата на бебето и през топлите месециКожата на бебето е първият защитен механизъм на изграждащия се организъм срещу вредните външни въздействия на заобикалящата среда. Ето защо е важно в грижата за своето малко дете да обръщате особено внимание на кожата.


ПРОБЛЕМИТЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО
С увеличаването на температурите през топлите сезони се увеличава и възможността за раздразнение на нежната бебешка кожа. Запаряването под пелената може да доведе до неприятни последици, като една от най-сериозните е дерматитът от пелени. Той може да се прояви във възрастта от 1-2 месеца и да продължи чак до края на периода, в който бебето е с пелени. Обикновено се появява в областта под пелената – половите органи и около тях, дупето и сгъвките на бедрата. Причината за появата му е, че тази област е изложена на най-голямо влияние. Пелената за еднократна употреба осигурява тъмна, топла и влажна среда, където не може (или много бавно може) да се формира естествена защитна система. Ето защо областта под пелената се нуждае от по-специална грижа, а нивата на хигиената трябва да са още по-високи в сравнение с останалите части на тялото.

РЕШЕНИЕТО
Превенцията е най-добрата защита срещу неприятните последствия от дерматита. В леки случаи, когато кожата е само зачервена, е достатъчна само употребата на защитен крем. Специалистите препоръчват Sudocrem, като качествен продукт, който ще предпази кожата от възможни възпаления. Кремът също така ще подпомогне възстановяването на защитния слой на кожата. При по-тежки случаи, освен използването на крема, е необходимо и противогъбично лекарствено средство, а нерядко лечението е придружено с прилагането и на лек кортикостероид.
За да избегнете всичко това, може да разчитате на Sudocrem. Той е ефективен помощник в грижата и защитата на кожата за бебето. Благодарение на уникалния си състав осигурява комплексна защита на здравата кожа като предотвратява появата на дерматит от пелени. Sudocrem е награждаван с Mother & Baby Gold Award, а освен това е и широко препоръчван от майките по цял свят.
Продукта може да откриете онлайн ТУК.

© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »