Вие сте тук:  Бебето и детето  »  Грижи  »  Защо е важно да използвате аспиратор за почистване на нослето на вашето бебче?

Защо е важно да използвате аспиратор за почистване на нослето на вашето бебче?Как да се справим със запушения нос?

Най-честата причина детето да диша през устата е запушването на носа от неприятните секрети. Тяхното натрупване в носната кухина осигурява благоприятна среда за развитие на болестотворни микроорганизми. Те се придвижват към синусите и средното ухо, като стават причинител на т.нар. синузит (или възпаление на синусите), а също и отит (възпаление на средното ухо). При лечението на тези заболявания често се налага продължителен прием на антибиотици, промивки на синусите, а също и пункция на ухото.

Погълнатият носен секрет, изпълнен с болестотворни агенти, може да доведе и до развитието на възпалителни процеси в стомаха и червата. Тяхната проява се изразява в болки в корема, продължително повръщане, както и в диария.

За предотвратяване на изброените проблеми, свързани със запушения нос и с носните секрети, се препоръчва почистването на носната кухина с вакуумен назален аспиратор. Качеството на подобен аспиратор е гарантирано от Ceumed с продукта Nosko. Аспирирането с Nosko се прилага при децата под 3-4-годишна възраст. Причината е в това, че те не могат или не са в състояние да си издухват носа ефективно и в резултат на това натрупаният назален секрет, изпълнен с бактерии, води до изброените усложнения. Проучвания на д-р Илдико Соми (специалист по детска оториноларингология в Будапеща) и неговият екип показват, че с помощта на вакуумен назален аспиратор Nosko, свързващ се с прахосмукачки, назалният секрет не предизвиква никакво увреждане на лигавицата, както в средното ухо, така и в прилежащите околоносни синуси. Редовните аспирации на назалните секрети с вакуумен назален аспиратор Nosko допринасят значително за излекуването и превенцията на респираторни усложнения и заболявания на средното ухо.

Повече за назалните аспиратори можете да прочетете ТУК.

© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »