Вие сте тук:   »  Как да се погрижим за пъпчето – остатъкът от пъпната връв

Как да се погрижим за пъпчето – остатъкът от пъпната връв


По време на вътрешноутробния живот, пъпната връв представлява структурата, която позволява на бебето да получава хранителни вещества и кислород от своята майка. След раждането пъпната връв се отрязва и това, което остава от нея се нарича остатък от пъпната връв. Тъй като той е изключително кръвооросен, той се прищипва и завързва. Не трябва да се притеснявате нито за отрязването на отрязването на пъпната връв, нито за последващата процедура, защото по връвта няма нервни клетки и бебето Ви няма да изпита абсолютно никаква болка.

Щом се приберете вкъщи с бебето, една от Вашите задачи ще е да се погрижите за този остатък. Не се безпокойте. Не е сложно. От Вас се изисква само да имате предвид няколко прости правила грижа за пъпчето на бебето.

Обикновено остатъкът от пъпната връв изсъхва и пада за около две седмици. С течение на времето, той променя цвета си от перлено бяло, преминава през жълто, зелено, докато накрая не почернее. Тези промени в цветовете са абсолютно нормални и те са причинени от липсата на оросяване.

Четете още
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »