Вие сте тук:   »  Позиции за сън по време на бременност

Позиции за сън по време на бременност


Бременността носи редица промени за Вас: по отношение на хранителния Ви режим, дейностите, които можете да извършвате и дори позицията за сън. Ако някои правила сте възприемали с лекота, то тези, касаещи съня ще са свързани с известни трудности, защото няма да се наслаждавате на съня толкова, колкото би Ви се искало.

Ако в първите месеци сте се намирали в състояние на приятен унес и сте придремвали във всеки удобен момент без да мислите особено за позициите за сън, в началото на второто тримесечие е възможно да възникнат някои проблеми със съня. Щом бебето започне да расте ще забележите, че Ви е все по-трудно да намерите удобна позиция, особено ако преди да забременеете сте обичали да спите по корем или гръб. Много бременни жени изпитват постоянното усещане, че ги оборва сън, изпитват нещо като сънливост и имат внезапни промени в настроението, но ако сте добре информирана ще знаете как да реагирате, когато тези признаци се появят в живота Ви.

Защо сънят се превръща в неприятно преживяване?

Освен неудобните позиции за сън, които Ви тормозят по време на бременност, във Вашето тяло ще настъпят допълнителни промени, които ще повлияят на съня Ви:

    Ходене по нужда (дори през нощта)
    Болка и схващане на краката, причинено от допълнителното тегло
    Болки в гърба
    Стомашни киселини и запек, което показва, че метаболизмът Ви се е забавил поради промени в хормоналния баланс
    Трудности с дишането и ускорен пулс
    Стрес и прекомерна емоционалност поради бременността

Прочети още.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »