Вие сте тук:   »  Кои са най-добрите обувки по време на бременност

Кои са най-добрите обувки по време на бременност


Това е разбираемо, понеже краката Ви са засегнати от килограмите, качени по време на бременността. Повечето жени заявяват, че имат проблеми със стъпалата по време на бременност. Вашите глезени се подуват, а ходилата Ви болят, затова смяната на вида обувки ще Ви се отрази добре. Не бъдете настоятелни в опитите си да сте елегантни и да носите обувки на висок ток или стегнати такива – грижата по време на бременността означава главно, че ще трябва да се опитате да се чувствате възможно най-добре и комфортно. В противен случай можете да изпитате болки в гърба, анестетични мазоли и уморени ходила.

Как да изберем правилните обувки?

Опитайте се да купите обувки, с които ще се чувствате комфортно през целия ден. Опитайте няколко чифта и избягвайте да поръчвате нови обувки по Интернет – напротив, ако е възможно, отидете в специализиран магазин за обувки за бременни жени. Изберете такива с гладка кожа, те скоро ще заемат формата на крака Ви и ще Ви защитят от мазоли.

А ако преди да забременеете сте имали проблеми със стъпалата (подувания на палеца на крака, шипове, болезнени пети или плоскостъпие), най-добре ще е да се консултирате с ортопед преди да замените обувките си за бременни, за да избегнете влошаване на проблема.

Дори купуването на други обувки да изглежда инвестиция от суета, предвид факта, че след като родите повече няма да ги носите, препоръчваме Ви да си купите поне два чифта удобни обувки: елегантен, с който да ходите на работа или когато излизате, и удобен за разходки в парка или за пазаруване.

Прочети още
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »