Вие сте тук:   »  Най-добрите пози за кърмене

Най-добрите пози за кърмене


Няма нищо по-хубаво от това да кърмиш бебе. Това е личен момент, който създава тясна връзка между Вас и бебето – връзка, която ще продължи цял живот. Но за новите майки това не е толкова лесно изживяване… Неправилната позиция може да Ви причини дискомфорт и болка, а е възможно бебето да не се храни правилно. Новите майки се нуждаят от малко време, за да свикнат отначало с бебешкото кърмене, те трябва да попрактикуват малко, да са търпеливи и да пробват няколко пози за кърмене преди да открият тази, която е удобна както за нея, така и за детето.

Поза 1 – На ръце при мама

Това е класическа поза, която приемат много кърмещи майки. Обикновено се прилага няколко седмици след раждането, особено от майки, които са раждали по естествен път. Ако сте раждали с цезарово сечение, ще е малко по-трудно да понесете напрежението, което бебето може да упражни върху корема Ви.

Главата на бебето трябва да легне върху предмишницата Ви, като ръката е сгъната в лакътя, докато с длан поддържате тялото от гърба надолу. Ако кърмите от дясната гърда, за поддръжка трябва да използвате дясната ръка, а с лява поставяте гърдата в устата на бебето.

За да Ви е по-лесно, използвайте няколко възглавници, на които да облегнете лакътя и стол, на който да почиват краката Ви, за да не Ви се налага да се навеждате към бебето. Бебето трябва да е в хоризонтална позиция и да е възможно най-близо да Вашето тяло.

Прочети още
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »