Вие сте тук:  Бременност  »  Бременност  »  Ремонт в къщи по време на бременността

Ремонт в къщи по време на бременността


Какво трябва да премислим внимателно преди да се заемем с ремонт в къщи по време на бременност?

1. Кой прави ремонта?
Разбира се, добре е бременната жена да не взима никакво участие във физическите ремонтни дейности . За препоръчване е само "общо управление" на дейностите, като например – избор на цветове за боядисване, избор на тапети и т.н. Ако ремонта се извършва от други членове на семейството и те действително се грижат добре за бременната, по време на самите ремонтни работи те обикновенно сами й препоръчват да не бъде в къщи, а например на разходка в парка – т.е. от тази гледна точка ремонта дори е полезен за бременната жена.

2. Какъв по същество е ремонта?

Ако ремонта се състои в малко боядисване, освежаване, смяна на тапети, той не би могъл да навреди на бременната жена. Ако обаче ремонта е основен и свързан с много мръсотия и прах (смяна на подови настилики, мазилка, шпакловка, и т.н.) е по-добре той да бъде отложен за следващи години.

3. Доколко вашия апартамент наистина се нуждае от ремонт?

Има моменти, когато просто се нуждаете от някаква промяна на местообитанието. Тогава не е задължителен сериозен ремонт – можете да направите размествания, да изхвърлите някоя стара мебел, да направите освежаващо боядисване.
За съжаление, има и други случаи, когато ремонта е наистина необходим. Например, ако наскоро сте си купили апартамент в "критично" състояние. Много често тогава се налага смяна на старата мазилка, смяна на дограма, окабеляване, водопровод и канализация и т.н. В този случай трябва да изберете между двете злини – неудобствата от основния ремонт или неудобствата впоследствие, когато се налага да гледате детето в тази обстановка. Ако изберете варианта за незабавен основен ремонт, трябва да обмислите следното:
1. По възможност съпруга ви да няма водеща роля в ремонта. Той има по- важни задачи сързани с Вас и Вашето бъдещо дете.
2. Ремонтът трябва да завърши възможно най-скоро. Съставете предварителен план и изчислете предварително всички разходи, както и да съставите план- график на работа.
Желаем ви търпение и успех в това трудно начинание!
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »