Вие сте тук:  Диети  »  Стройни и здрави  »  Да отслабнем след раждането

Да отслабнем след раждането


Готвейки се за за раждането, много жени са готови да се променят: да се откажат от лошите навици, да се хранят здравословно, да се разхождат на чист въздух, да слушат класическа музика, да се поддържат в добра физическа форма. Защо след раждането поведението на жената се променя толкова драстично? Защо активна, красива жена след раждането често се превръща в неинтересно "мамче"?
Разбира се, причините са много: майката трябва да се справи с планината от памперси, да храни бебето, да се разходи с детето си, да обърне внимание на съпруга си. Покрай всички тези грижи, кога има време за поддържане на красотата и за класическа музика? Честите ставания нощем също не допринасят за добрия външен вид.

Отслабването след раждането не е лесна задача. Ако кърмите, хранителните ограничения често са противопоказни. Диетата на кърмещата жена трябва да бъде най-разнообразна и да съдържа хранителни вещества, минерали и микроелементи, които са достатъчни не само за вас, но и за вашето бебе.
Представяме ви няколко съвета, които ще ви помогат да подобрите фигурата си след раждането:

Пийте повече вода. Със сигурност сте чували, че най-красивите и изящни модели казват, че пият поне два литра вода на ден. Водата почиства лимфните възли, премахва токсините и излишните мазнини, поддържа бъбреците и добрия метаболизъм. Особено полезна за отслабване е разтопената студена вода. Подготвя се лесно – поставете двулитрова пластмасова бутилка с вода във фризера, замразете я , след това я извадете и размразете. Пийте по половин или една чаша на всеки час.

Спортувайте. Започнете активни упражнение още на третия или четвъртия месец след раждането.  Можете да практикувате различни упражнения. Някои майки правят коремни преси и по този начин бързо възстановяват предишната форма на корема си. Добре е да плувате – натоварват се различни мускули. Добро упражение е и простата разходка с кенгуро с бебето. Ако детето е свикнало с кенгурото, дори можете да правите и някои упражнения от аеробика. Тези методи сега са модерни на запад и има разработена специална програма „Baby loves disco”.

И разбира се, не забравяйте за секса. Някои жени погрешно смятат, че сексът след раждането е вреден. Това не е вярно – секса е най-приятния начин да отслабнете. Количеството изразходвана енергия при секс е равно на получената енергия при изяждането на голяма купа с макарони. Сексът подпомага отслабването точно в проблемните области: корема, бедрата.

Още един приятелски съвет: Намерете снимки от преди раждането, на които се харсвате най- много и ги поглеждайте всеки път когато пиете вода, правите физически упражнения,  преди подготовката за секс. Важно е да знаете към какво се стремите - това ще помогне на тялото ви да постигне желания резултат. Така ще възвърнете формата си бързо, лесно и с добро настроение.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »