Вие сте тук:  Диети  »  Стройни и здрави  »  Топ 5 на плодовете за отслабване

Топ 5 на плодовете за отслабване


Въпреки, че плодовете съдържат захари, някои от тях са подходящи за диета:
Круши: Съдържанието на фибри в средноголяма круша е около 4 грама. Повечето фибри допринасят за по-добро засищане и за поддържане на нивото на кръвната захар на нормално ниво.
Ябълки: Както и крушите, повечето видове ябълки са много засищащи. Някой от вас знаят английската поговорка an apple a day keeps the pounds away – една ябълка на ден Ви предпазва от излишните килограми .
Пъпеши: Тези плодове имат високо съдържание на вода, което ги прави засищащи и ниско калорични. В малък пъпеш се съдържат под 200 калории.
Череши: Този плод има ниско съдържание на въглехидрати. Това означава, че захарите в плодовете не се абсорбират лесно. Въпреки че вкуса на черешите е много хубав, те ще поддържат нивото на кръвната захар на ниски нова, а това е идеялно при отслабване.
Грейпфрут: Около този плод витаят много митове относно ефекта му при отслабване. Истината е, че грейпфрута не подпомага директно изгарянето на мазнини. Въпреки това този плод е великолепен за отслабване тъй като захарите които се съдържат в него, се абсорбират бързо.
Кои плодове да избягваме:

Първо, важно е да избягваме плодовите сокове, дори и да са 100% натурални. Соковете имат висока концентрация на захар, но за сметка на това много от фибрите които се съдържат в плода, не присъстват в сока.
Второ, избягвайте някои сушени плодове. Половин купа от тях съдържа около 200 калории, докато половин купа пресни круши съдържа 60 калории!
Избягвайте и компотите – независимо дали са домашно приготвени или закупени в кутии. Причината е допълнителното съдържание на захар в тях.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »