Вие сте тук:  Бебето и детето  »  Грижи  »  Като на игра откривам света

Като на игра откривам света


Съвременните изследвания доказват, че игрите помагат на детето да опознава света около себе си. Вие можете да подпомогнете детското развитие, като създадете подходяща среда за игра и използвате игровите методи за обучение.

Способности, свързани с езиковата комуникация и мисленето
Насърчавайте Вашето дете да учи и изпълнява стихотворения и песнички. Задавайте му въпроси, за да го стимулирайте да разказва и структурира речта си. Попитайте го например „Кой беше най-интересният момент в детската градина днес?” или „Какво научи от тази приказка?”.

Творчески способности
Игрите с боички, оцветяване и създаване на различни цветови комбинации развиват въображението на детето. А разказването на истории с куклите и играчките помага на детето да изгради своето самочувствие, защото чрез тях то всъщност създава свой собствен свят, който управлява като „големите”.

Емоционален свят
Четенето на книги разкрива пред децата един безопасен, забавен и пълен с добродетели свят. Приказките помагат на децата да изградят своята ценностна система, като осъзнаят кое е добро и кое е зло, какво означават приятелството и трудолюбието.

Възприемчивост и навици за учене
Четенето е и основен начин за получаване на нови знания. Затова е добре да развием способностите на детето да учи, като му покажем красотата на книгите. Разказвайте различни приказки, обсъждайте ги с детето, четете артистично и играйте роли, за да ангажирате съзнанието му. Не забравяйте и силата на примера. Ако детето види, че Вие четете задълбочено някоя книга, много вероятно е то да поиска да направи същото.

Игри за развиване на способностите
В помощ на родителите сайтът www.barnibg.com съдържа специално създадени игри, насочени към детското развитие. Те ще помогнат на Вашето дете:
•    Да обогати творческите си умения.
•    Да развие паметта си
•    Да подобри знанията си за броенето, събирането на едноцифрени и многоцифрени числа
•    Да се научи да познава часовника и различните начини за показване на часовете.
В света на www.barnibg.com Ви очакват и много интересни приказки, които да изживеете с Вашето дете.
Забавлявайте се и учете заедно в света на www.barnibg.com


© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »