Вие сте тук:  Красота  »  Красива майка  »  Грижа за кожата около очите

Грижа за кожата около очите


Кожата около очите има своите специфични особености, тя е много тънка и по - нежна от останалата кожа на лицето. Почти липсва подкожна мастна тъкан, както и опорни влакна – еластин и колаген и затова тя е суха, чувствителна и много податлива към образуване на мимически бръчки.

Профилактиката и превенцията на кожата около очите трябва да започне при жените още от 20 – 25 годишна възраст. Козметичните консорциуми предлагат на пазара кремове специално за кожата около очите. Някои кремове съдъжат субстанции, които за няколко часа обтягат повърхността на кожата или оптически скриват бръчките с помощта на пигмент с фин блясък.
За почистването на грима от очите много подходящи козметични продукти са лосионите.  Лосионите на маслена основа не съдържат така наречените „размиващи” се мазнини т.е. такива, които биха могли да попаднат в очите и да предизвикат възпаление.

Нанасяне на крема около очите

Ако не нанасяте правилно крема, дори той да е перфектен, ефектът ще е точно обратен на очакванията ви за прекрасна кожа около очите.

Нашите съвети са:

  • нанасяйте крема с безимения пръст;
  • движенията трябва да са леки и нежни;
  • кремът се нанася от външния ъгъл на окото към вътрешния;
  • Препоръчително е да нанасяте крема около очите с леки масажни движения, като по време на масажа кожата трябва да се докосва много леко. С възглавничките на пръстите нанесете крема, като едновремено с това лекичко потупвате.
За грижата на кожата около очите е необходимо да се храните пълноценно и здравословно, като включите в дневното си меню повече плодове и зеленчуци. Благоприятни са и разходките на чист въздух сред природата и не на последно място въздействието на спокойния сън. И не забравяите в силни слънчеви дни да носите защитни очила. 
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »