Вие сте тук:  Диети  »  Ананасова диета

Ананасова диетаАнанаса се състои от: вода – 80-86%; захари – 8-18% (преобладава захароза); киселини – 0,4-1,2 % (преобладава лимонена киселина); азотни вещества – 0,4-0,48%; минерали – 0,37-0,42%. Ензимът бромелин в този плод катализира смилането, разграждането на белтъчините, стимулира храносмилането и разгражда мазнините. Сокът на ананаса има жълтеникав цвят и е с богато съдържание на витамините A, B и C, но също калий и йод. И най важното - той съдържа много малко калории. В 100 гр. има около 56 килокалории. Затова този плод е идеален за спазване на диета, която ще разтовари организма ви за два дни.


Диета


Необходимо е да вземете 2 кг. ананас и 1 литър неподсладен ананасов сок.
Ананаса се обелва и се разделя на 4 равни порции - закуска, обяд, следобедна закуска в 16.00 часа и вечеря. В течение на целия ден изпивате 1 литър неподсладен ананасов сок. Повече нищо не яжте и не пийте през деня. Планирайте си два разтоварващи дни в седмицата.
Ако тази диета ви се струва прекалено строга, може в рамките на деня да изядете 100 грама извара, 100 грама пилешко месо и малко ръжен хляб. За два дни ще отслабнете с два килограма, без да вредите на здравето си. 
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »