¬ие сте тук:  Ѕебето и детето  ї  –ецепти  ї  ƒ≈—≈–“»

ƒ≈—≈–“»ћлечно - плодов кисел

ѕродукти: 100 гр. плодове по избор, ½ чаша пр€сно мл€ко, ¾ чаена чаша вода, 2 чаени лъжици захар, 1 супена лъжица нишесте.
Ќачин на приготв€не: »змитите старателно плодове попарваме с гореща вода и настъргваме на ситно ренде. –азмиваме във вода нишестето и го изсипваме във вр€щото и подсладено мл€ко. ¬арим докато се сгъсти.  огато млечната смес изстине, прибав€ме плодовата каша.

 рем с тиква

ѕродукти: 100 мл пр€сно мл€ко, 200 г тиква, 1/2 €йце, 50 г орехи или бадеми, 30 г захар, канела или ванили€.
Ќачин на приготв€не: ћл€кото се свар€ва със захарта. ѕрибав€ се сварената на кубчета тиква. —места се вари, като се бърка, докато се получи гладка каша, след което се охлажда. ѕрибав€т се разбити€т жълтък, счуканите €дки и накра€ белтъкът, разбит на сн€г. 

ћаслен крем

ѕродукти: 500 мл. пр€сно мл€ко, 2 супени лъжици брашно, 1 ванили€, 3 супени лъжици захар, 125 гр. масло, 3 супени лъжици пудра захар.
Ќачин на приготв€не: размиваме брашното и захарта в малко студено мл€ко (може и във вода) и на тънка струйка го изсипваме във вр€щото мл€ко. Ѕъркаме непрекъснато, докато се сгъсти, после слагаме ванили€та и остав€ме сместа да се охлади. –азбиваме на п€на маслото с пудрата захар и към него малко по малко с непрекъснато бъркане прибав€ме млечни€ крем. ћоже да се използва и за торти.

ћл€ко с ориз

ѕродукти: 1 л. пр€сно мл€ко, 2 кафени чаши ориз, 1 чаена чаша вода, 1 чаена чаша захар.
Ќачин на приготв€не: ѕочистваме ориза, измиваме го и го постав€ме да ври с водата, докато поомекне. ѕрибав€ме мл€кото и варим до пълно омекване на ориза. ћалко преди да отстраним съда от огън€ прибав€ме захарта.

ћл€ко с грис

ѕродукти: 1 л. пр€сно мл€ко, 2 чаени чаши вода, 1 чаена чаша захар, 2 кафени чаши грис.
Ќачин на приготв€не: ѕостав€ме на огън€ мл€кото, размесено с водата и захарта.  огато заври сипваме гриса на тънка струйка като бъркаме непрекъснато. ¬арим 7-8 минути.

“иква с мл€ко

ѕродукти: 1 кг. тиква, 2. ½ чаени чаши пр€сно мл€ко, ½ чаена чаша захар.
Ќачин на приготв€не: ќбелваме тиквата и € нар€зваме на кубчета, които постав€ме в намаслена тавичка. «аливаме с мл€кото, в което сме сложили захарта, и печем на силно сгорещена фурна.

© mamaibebe.com. ¬сички права запазени. | ”слови€ за ползване ї