Вие сте тук:  Бебето и детето  »  Грижи  »  Кой да става нощем когато бебето плаче?

Кой да става нощем когато бебето плаче?Повечето хора имат нужда от сън средно по около 7-9 часа на денонощие. Все пак всеки човек има различен режим за сън – някои могат да се наспят само за 6 часа, докато на други не им стигат и 9. Ако чувствате, че системно не се наспивате, не отбягвайте проблема тъй като той ще се задълбочи. Недоспиването води до умора, стрес, депресия, немотивираност и в крайна сметка се отразява на бебето и отношенията в семейството. Заедно с партньора си трябва да решите или смекчите проблема.
Независимо дали Ви се иска или не, когато бебето заплаче през нощта трябва да станете, за да проверите причината. При тези ставания Вашият партньор може значително да Ви улесни. Дори и бебето да е гладно, той може да Ви помогне, като например вдигне бебето от леглото, смени му памперса, сложи го в позиция за кърмене или го върне в леглото след кърмене.
Някои родители се редуват в нощните ставания, за да може поне единия да се наспи. В други случаи, ако например мъжът работи, а жената – не, те могат да се редуват през работните дни и уикендите.

Източник: BabyCenter E-book, превод от английски език: Mili
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »