Вие сте тук:  Бебето и детето  »  Хранене  »  Кога да започнем да разнообразяваме храната на бебето

Кога да започнем да разнообразяваме храната на бебетоВ продължение на три месеца бебето ви се нуждае единствено от мляко. Но стомахчето му може да побира определено количество на всяко хранене. Настъпва моментът, когато независимо, че е изпило цялото шише, се чувства гладно, защото не е поело достатъчно калории, за да издържи до следващото хранене. Вие ще усетите дали изглежда недоволно, след като се е нахранило с мляко. В някои случаи въпреки предвидените четири хранения, бебето започва да настоява да яде доста преди да настъпи часът на следващото хранене. Това обикновено се случва между втория и четвъртия месец. След третия и четвъртия месец бебето вече не изпитва толкова голяма нужда от сучене. Това е моментът да започнете да разнообразявате храненето, без обаче да намалявате порциите на мляко. На четири месеца тя е около 210 мл. четири пъти дневно. На шест месеца е около 240 мл. три пъти дневно. Внимавайте! Варените каши, вече са излезли от мода.

Благодарение на това вече все по рядко срещаме дебели бебета. До голяма степен калориите, които брашната осигуряват, се трупат във вид на мазнини. Брашното което ще изберете трябва да бъде:
  • За бебета от 3 до 6 месечна възраст
  • „Без гултен” указано е на опаковката, защото той не се понася добре от бебетата на тази възраст
  • „Бързо разтворимо”, защото се възприема по-бързо от бебешкия организъм
  • Нито сладко нито солено
Засега не използвайте брашната, изготвени от зеленчуци, плодове ли какао, тъй като не са подходящи за бебето в този период. Когато бебето стане на 8-9 месеца можете да му давате разнообразни каши, за да му доставяте различни видове вкусови удоволствия.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »