Вие сте тук:  Бебето и детето  »  Хранене  »  Хранене с биберон

Хранене с биберон
Ако решите да не кърмите бебето или нямате кърма, можете да ползвате заместители – формули, съдържащи оптимално количество протеини, хранителни вещества, мазнини и минерали, необходими за нормално развитие на бебето. За съжаление, тези заместители не съдържат имунни фактори и антитела, които се съдържат единствено в кърмата.
 


Има няколко основни формули бебешки храни, базирани на различни съставки:


  • Формули базирани на краве мляко – Повечето бебета би трябвало да могат да консумират храни на основата на краве мляко. Тези храни съдържат лактоза.
  • Формули базирани на соя – те могат да се използват, ако бебето Ви не може да консумира базирани на краве мляко. Те не съдържат лактоза. Ако бебето е алергично към краве мляко, това не значи че то не е алергично към продукти от соя.
  • Формули с ниско съдържание на желязо – това е стандартна формула на основа на краве мляко, но с намалено съдържание на желязо. Желязото е необходимо за развитието на бебето. Липсата на желязо или недостатъчното количество желязо могат да предизвикат анемия. Много майки смятат, че желязото предизвиква запек, но това не е вярно.
Всички тези храни могат да бъдат използвани единствено след консултация с педиатър.
Ако работите, можете да изберете и следния вариант – използвате специална помпа за гърди, чрез която изпомпвате кърмата. След това можете да съхранявате кърмата в камерата на хладилник или в хладилник. Кърмата съхранявана в хладилник, може да се използва до 24 часа след изпомпването. Замразената кърма може да се използва до 3 месеца след изпомпването.
Използването на кърма или заместители трябва да продължи до края на първата година на бебето. След това може да се използва краве мляко, но не обезмаслено или нискомаслено.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »