Вие сте тук:  Бебето и детето  »  Кърмене  »  Оказва ли влияние кърменето върху формата и размера на гърдите

Оказва ли влияние кърменето върху формата и размера на гърдитеНякои майки не искат да кърмят от страх, че ще си развалят фигурата. Не е нужно да ядете много или да напълнявате, за да произвеждате мляко. Кърмещата майка се нуждае от допълнителна храна само дотолкова, колкото е необходимо, за да предпази организма си от изтощение. Не е необходимо да наддадете нито грам от нормалното си тегло. Какъв ефект има кърменето върху формата и размера на гърдите? По време на бременността те се уголемяват и остават такива, докато трае кърменето. След това те се възвръщат приблизително към предишния си размер. Най-важното което трябва да знаете е:
  • Не само през периода на кърменето, но и през последните месеци на бременността, когато гърдите са уголемени, майката трябва да носи денонощно добре прилягащ сутиен. Това ще предотврати разтягането на кожата и тъканите в гърдите, когато те са по-тежки.
  • Избягвайте натрупването на излишни килограми през бременността и кърменето. В края на краищата гърдите могат да се отпуснат от напълняването без всякаква връзка с кърменето.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »