Вие сте тук:   »  За медицинските и козметичните ползи от колагена на Inventia

За медицинските и козметичните ползи от колагена на Inventia


Приложенията на живия колаген за здраве и красота са многобройни   
Приложенията на колагена са огромни и още от 80-те години учените ги анализират и описват. Първо - колагенът има локално приложение, естествено, за красотата, в козметичните продукти. Второто му приложение, обаче, е още по-важно той помага за бързата регенерация на клетките, така всякакви прорезни рани зарастват много по-бързо. Също при измръзвания, изгаряния до 2-3-та степен колагенът действа много добре. Например, аз имах котка, която много ме дереше по ръцете. Благодарение на това, че приемах вътрешно колаген, раните ми зарастваха за 5-6 дни, иначе ако ги оставя без нищо, зарастването им отнема по един месец. Имайте предвид, че ръката се мокри с вода и сапун, а това дразни раните.
Много бърз ефект от прилагането на колаген има при изгаряния. Съединителната тъкан веднага се организира под неговото действие. Същото се отнася и за измръзвания. За акнето пък има измиващ гел, който се нанася и има леко абразивно действие, почиства кожата, след него се нанася гела за лице.
Колагенът действа много благотворно и при: механични травми, себореен дерматит, стрии и целулит. За последното има разработен антицелулитен серум от Inventia, който е добре да се комбинира и с класическия гел. Колагеновият гел от Inventia не е панацея, разбира се, но дава много по-бърз ефект от други козметични продукти. Целулитът е голям проблем при някои хора. Той представлява нарушение на съединителната тъкан. Поради липса на вода се получава „портокаловата кожа“. В такъв случай, може се нанася колагена, а ако се приема и вътрешно, е още по-добре. Кожата добива съвсем друг вид след няколко месеца. Просто трябва упоритост.
Когато пиете колаген, е необходимо да го съчетавате и с витамин C. В медицината витамин C се нарича прекурсор. Той работи за синтезирането на колагена. Някои американски и други видове витамин C, които могат да се купят от аптеката, се усвояват до 15-16% и бързо се изхвърля от организма с урината. Продуктът C Plus на Inventia е разработен така, че да се извлича от природни продукти и има висока степен на биологична усвояемост. Над 80% от него се усвояват от нашия организъм и това помага да се произвежда повече колаген. В същото време, витамин C има и много други функции- антибактериална, антисептична, стимулира имунната система, действа на кръвоносните съдове, предпазва организма от натрупване на холестерол и от атеросклероза.
По отношение на кръвоносната и сърдечно-съдовата системи, когато те не получават достатъчно витамин C, организмът започва компенсаторно да образува холестерол. Той се явява като защитник, покрива кръвоносните съдове, предпазва ги от спукване и кръвоизлив. Да, обаче, холестеролът покрива както външната, така и вътрешната част на кръвоносните съдове, тоест, стеснява ги. Това са атеросклерозата, хипертонията и всичките съпътстващи заболявания, които после водят до сърдечна недостатъчност. Така че е много важно витамин С да се взима с колагена. Просто когато имаме висока биологична степен на насищане с даден продукт, тогава и клетките работят оптимално и организмът живее на други обороти.
За колагена много можем да говорим.
Това в момента е едно от най-съвременните средства за забавяне на стареенето. Който започне да го пие, ще се убеди. Той води до преразпределение на мастната тъкан. След няколко месеца вътрешна употреба, мастната тъкан намалява, започва да се изгражда здрава, нормална съединителна тъкан. Самият аз имах излишни килограми. Отслабнах с около 4-5 кг. без да спортувам, благодарение на това, че пия повече вода, колагенови капсули Colvita и витамин C без прекъсване. И сега се чувствам подмладен и по-енергичен.Официален вносител и дистрибутор на колагеновата козметика на Inventia е “Алоха България” ЕООД, а всички оригинални продукти могат да бъдат закупени oт читателите на Мама и бебе от сайта Aloha.bg https://aloha.bg/ с 20% отстъпка с код 1415. С всяка поръчка получавате безплатна доставка и подарък.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »