Вие сте тук:   »  Как да се преборим с коликите при новородените?

Как да се преборим с коликите при новородените?Причините за неприятното поддуване в коремната област и последващите болки в стомаха на новородените и кърмачетата са много и разнообразни. Една от тях е изменението, което претърпява организма на бебето от утробата на майката до периода след раждането, когато храносмилателната му система започва да финкционира. Повишеното образуване на газове, които разпъват стените на червата и довеждат до неприятните колики, се причиняват и когато бебето изяжда повече от необходимото му количество храна. Друга причина за коликите е поглъщането на голямо количество въздух при кърмене.


Какво да направим, за да прекратим болките на бебето в стомаха?

Един от начините е да увием бебето добре с топло одеало, така че да затоплим коремчето. Галенето на корема също може да облекчи болката. Друг метод, който може да се приложи, е полюлшването или побутването на бебето в люлка или количка. При много неспокойни бебета разходката навън има изключителен ефект, но проблемът е, че при връщането у дома или спирането с количката за по-дълго време, то отново става неспокойно.
Може да опитате да успокоите детето и с различни позиции на тялото му. Например да го сложите да лежи настрани, като му подпирате гърбчето. Или като положете бебето по корем за кратко, като седите до него (за да избегнете синдрома на внезапна детска смърт, тъй като лежането по корем не е препоръчително, но при родителски контрол този вариант може да има ефект).
Давайте на своето дете само нужното количество храна, която отговаря на възрастта му. Опитайте се да намалите дозата на отделното хранене – по-малки количества, но по-често. При хранене с биберон обърнете внимание на отвора му, тъй като голям отвор на биберона олеснява поемането на много въздух, който разпъва коремчето на бебето. Препоръчват се и кратки почивки по време на хранене. Повдигайте бебето, за да може въздухът, поет с храната, да напусне стомаха. Наблюдавайте изхожданията на бебто и тяхната честота, а в случай на запек или разстройство се консултирайте с вашия педиатър.

Доказано решение

Въпреки усилията и изпробването на посочените методи и други разнообразни препоръки, те не винаги оказват желания резултат за спокойствието на бебето и неговите родители. В такива случаи особено ефективни срещу коликите са и специализираните суспенции, разработени така, че да са напълно безопасни за бебетата. Такъв висококачествен продукт, разработен от Ceumed, е Infacol. Той се разпространява на достъпна цена в аптеките, без необходимост от лекарско предписание, не изисква никакви инструменти или подготовка преди използването му. Суспенцията Infacol се използва лесно и действа бързо, като елиминира причината (подуването) и предотвратява развитието на симптомите (болка вследствие на крампи, плач).
Infacol
е натурален и успокояващ медицински продукт с приятен вкус, така че бебето бързо го приема и се успокоява в следствие на неговото почти мигновено действие. По този начин, освен че ще подсигурите облекчението на детето си, вие също ще усетите спокойствие от нормализираното състояние на своето бебе.
Повече за продукта, може да прочетете Infacol.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »