Вие сте тук:  Бебето и детето  »  Родителство  »  4 съвета за здравословна лятна почивка

4 съвета за здравословна лятна почивка


Всеки от нас крои планове за безпроблемна лятна почивка. За да нямате проблеми със здравето, е достатъчно да изпълните 4 лесни стъпки:

Бъдете активни по време на почивка. Лесно е да релаксираш, да се отпуснеш и да забравиш за физическата активност. Ходенето на преходи, разходки, ползването на фитнеса в хотела ще подобри кондицията Ви.

Планирайте здравословно хранене. Независимо дали почивката Ви е кратка или продължителна, купувайте и яжте здравословни храни – зеленчуци, обезмаслено мляко и сирене, ядки и пийте много вода. Много хотели разполагат с малки хладилници в стаите и можете да ги използвате за съхраняване на такива продукти.

Четете внимателно менюто преди да консумирате. Ако бързате, вероятно ще се спрете на нездравословни или висококалорични храни. Предпочитайте храни, които няма да ви натоварват излишно в горещите летни дни.

Избягвайте високоалкохолни напитки. Лесно е да се отдадете на удоволствието от почивката и да злоупотребявате с алкохолни коктейли. Това удоволствие съставено обикновено от алкохол, захар и плодов сок обаче може да увеличи дневния пример на калории над 1000. За предпочитане е да пиете бяло вино или нискокалорийни коктейли. Ограничавайте приемането на алкохол до един път дневно за жените и два пъти – за мъжете.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »