Вие сте тук:  Диети  »  Диета от сушени плодове

Диета от сушени плодове


Диетата от сушени плодове е добра за хора, страдащи от хипертония, заболяване на черния дроб и жлъчните пътища. Сушенише плодове, които се приемат до 5 пъти на ден трябва да бъдат овлажнени. Диетата от сушени плодове е доста питателна, но и сладка - всички плодове имат определено количество захар.
С цел да се компенсира по някакъв начин увеличения прием на захар, се препоръчва да се пие през целия ден студен чай без захар. Диетата от сушени плодове перфектно почиства червата, покривайки стомаха със защитен слой, който успешно премахва киселинността, ако има такава.
В общия случай, диетата от сушени плодове се понася по-лесно, отколкото разтоварваща диета с течности. Тя е хранителна, елиминира глада, макар и не за дълго. Единственият отрицателен ефект е, че повечето хора не обичат да закусват нещо сладко,  и им е трудно да  прилагат тази диета.
При тази диета, загубата на тегло е до един килограм на ден.
 
Повече за сушените плодове
Сушенето на плодове, за да бъдат съхранени за зимата, има дълга история. Този метод е евтин и много прост и сушенето на плодове до голяма степен запазва витамините, съдържащи се в пресните плодове. Сушени плодове могат да бъдат използвани за клинично хранене при заболявания на сърцето, бъбреците, черния дроб, стомаха, и за поддържане на младостта и красотата.

Диетолозите посочват, че красотата на кожата и косата започва със стомаха, т.е. правилното хранене е важно. Сушените плодове помагат на жените да изглеждат добре. Ако включите в менюто си плодове, в рамките на 10 дни от потреблението, ще забележите как ще укрепнат ноктите и косата Ви. Всичко това се случва поради високото съдържание на калций.
Сушените плодове са класифицирани като концентрирани сладки храни. Въпреки това, те не съдържат захарта, която се използва за подсладяване на чая, а фруктоза и глюкоза, които са полезни на въглехидрати, и не повишават нивата на инсулина. Сушените плодове са калорийни, но това не е същите калории, като съдържащите се в бонбоните и сладкишите.
Ако решите да се опитате да включите в диетата си плодове, тогава ще трябва да следвате някои правила. Закупените в магазина или на пазара сушени плодове трябва да бъдат измити с топла вода. Най-добре е да спрете избора на добри, висококачествени сушени плодове, които се продават в специални опаковки. Тези продукти са произведени със специални технологии, които запазват всички ценни качества на пресните плодове.
Светлите плодове, особено кайсиите, по време на процеса на сушене неизбежно ще потъмнеят, затова за придобиването на "търговски" тип, те често са третирани със серен диоксид. Ако искате да се предпазите от химикалите, изберайте тъмни сушени кайсии.
Ако си купите сушени плодове на пазара, бъдете особено внимателни. Ако плодовете имат вкус на вино, това говори за недостатъчно добро качество на обработка на пресни плодове.
Най-известните и консумирани сушени плодове са стафидите, сушените кайсии и сини сливи. Въпреки това, се ползват и ябълки и круши, както и почти всички диви и култивирани горски плодове - боровинки, малини, череши, боровинки, череши, касис, шипки, ягоди, къпини.
Сушените кайсии се използват като храна от дълго време. Първите сушени кайсии са се появили в Китай преди около 4000 години. Кайсиите съдържат провитамин А (поради което те са жълти на цвят) и захар (средно 10.8%). Сушени кайсии са съставени от 46% захар 15-20% вода. Сушените кайсии са богати на полезни при сърдечно-съдови заболявания и заболявания на обмяната на веществата вода на калий.
В прасковите се съдържа провитамин А, те също са богати на захар.
Гроздето от древни времена се използва в медицината. То съдържа лесно смилаема захар (15-20%), 0,8% органични киселини и 0,5% минерални соли. Гроздето е основен източник на витамин P. Яденето на стафиди укрепва белите дробове, сърцето, нервната система. Стафидите трябва да бъде в диетата на пациенти, страдащи от сърдечна аритмия, високо кръвно налягане. Добре е да се консумират от хора, приемащи диуретици.
Първите доказателства за използването на сушени сини сливи датират от периода на Римската империя. Сините сливи са богати на витамини и нормализират въглехидратния метаболизъм, премахва тревожността, повишават устойчивостта към стресови ситуации. Сините сливи са чудесни за хранителна терапия при заболявания на червата, бъбреците и сърцето. Чай от сушени сливи се препоръчва при проблеми със стомаха. Съдържание на захар в сушените сливи не надвишава 39-41%, а в пресните сини сливи е от 10 до 12%.
Един от най-питателна сушени плодове е смокинята - той съдържа 55% захар. Смокините нормализират дейността на щитовидната жлеза. Новите научни изследвания показват, че смокините може да попречат на растежа на раковите клетки. Смокините съдържат ензими, които стимулират храносмилането. В народната медицина, те са били успешно използвани, за премахване на чревни паразити и лечение на бронхит. Смокинята е един от най-древните плодове, посочени в митологията на много народи.
Ябълките съдържат почти всички важни витамини: A, PP, C, B2, B1. Сушените ябълки съдържат от 40 до 45% захар.
В древен Китай, крушата е символ на дълголетие, тъй като крушовите дървета живеят много дълго. Крушите подпомагат премахването на тежки метали и токсини. Тя е пълна с неразтворими фибри, които нормализират дейността на червата. Пресните круши са с ниска киселинност (около 0,2-0,3%) и високо съдържание на захар - до 20%. Сушени круши може да съдържа до 36% захар и до 24% водата.

© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »