Вие сте тук:  Диети  »  Китайска диета

Китайска диетаКитайската диета придобива популярност благодарение на своя ефект в свалянето на излишните килограми. Изпълнението на Китайската диета може да бъде 13 дни или 21 дни, в зависимост от няколко фактора и в зависимост от това дали имате намерение само да отслабнете или да промените хранителния си режим.
Ако решите да се прибегне до спазването китайската диета трябва да се храните само с нискокалорични храни, по време на определения срок - 13 или 21 дни. За известно време трябва да се лишите от консумацията на сол,  захар, алкохол.
Китайската диета не е лека за изпълнение, но след започване на режима, след първата седмица вие видимо ще сте отслабнали.

Китайска диета - три седмичен режим на хранене:

И така, първата седмица на китайската диета се смята за най-трудно изпълнима, тъй като всичките седем дни ще трябва да ограничите дневния хранителен режим с консумацията на три яйца, три портокала и неограничен брой неподсладен зелен чай.
Ако успеете  да спазите първата седмица на китайския режим на хранене, втората седмица ще можете да се храните с храни приготвени под формата на варен – ориз, овесени ядки, зелен грах. Препоръчително е през нощта да се накисне зърнената храна във вода и на сутринта да я сварите. И през втората седмица консумацията на захар, сол и алкохол не се препоръчва. Пиенето на зелен чай си остава препоръчително.
Режима от първата и втората седмица са за постигане на желаното тегло.
Третата седмица на китайската диета се прилага за запазване на постигнатите килограми и избягване на йо-йо ефекта.
През третата седмица на китайската диета в режима на хранене може да включите приема на плодови сокове, плодове и зеленчуци приготвени на пара или в суров вид. Разрешено е и хапването на риба и морски дарове. През третата седмица можете да включите и консумацията на сол и малко количество растителна мазнина за приготвянето на дневното ви меню.

Както сте забелязали, китайската диета се основава на храни предимно от растителен произход.
Ако сте склонни към напълняване е добре да преосмислите начина си на хранене и е по-добре да се храните по балансирано и разумно.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »