Вие сте тук:  Диети  »  Стройни и здрави  »  Храната, която се грижи за нашата младост

Храната, която се грижи за нашата младостКой не би искал да изглежда млад, здрав и красив до дълбока старост? С много движение, здравословно хранене  и позитивна психическа нагласа може да се постигне това.
Учените твърдят, че биологичният часовник може да бъде, ако не спрян, то забавен. Тези които искат да се чувстват здрави и красиви се нуждаят единствено от движение, позитивност и подходяща храна.
Естествени хранителни продукти: Бързото хранене е мотото на нашето поколение. Полуфабрикатете отговарят на този апел за динамика, но имат много ниска хранителна стойност. А външният вид до голяма степен зависи от това, което правите за себе си, т.е. витамините и правилното хранене са от огромно значение. Затова, ако искате по дълго да запазите красотата и жизнеността си трябва да се насочите към естествените пресни продукти: суровите плодове и зеленчуци, ядките и пълнозърнестите храни, месото без мазнини.
Прясно изцедени плодово – зеленчукови сокове: Специалистите препоръчват 5 порции плодове или зеленчуци дневно. Тези, на които не им достига време или апетит за тях, могат да си набавят необходимото и по друг начин. 200 мл. Плодов или зеленчуков сок заместват една до две порции от естествените витаминни бомби. Най-добре е те да са прясно изцедени и веднага да се консумират, защото са особено богати на витамини, минерали и други биосубстанции.
Вълшебството на соята: От векове китайците и японците поддържат богат на соя хранителен режим и отбелязват значителни успехи в дълголетието и ниската честота на ракови и сърдечносъдови заболявания. Соята е богата на фибри и фитоестрогени, а антиоксидантите в нея предпазват от преждевременно остаряване.  Тя понижава холестерола, запазва плътността на костите, укрепва имунната система.
Ценните В витамини: В-витамините са много важни за човешкия организъм, тъй като управляват обменните процеси. Удължават живота на клетките, поддържат здрава кожата, ноктите, косата и нервната система. Особено богати на тези витамини са пълнозърнестите и млечните продукти, рибата, яйчният жълтък, черният дроб и ядките.
Изобилие на витамин С: Имунната ни система всекидневно трябва да противостои на външни атаки. Витамин С е мощен антиоксидант, който укрепва защитните сили. Освен това удължава живота и играе първостепенна роля за образуването на колагена, който е важен за растежа и възстановяването на тъканите. Цитрусовите плодове са добър източник.
Омега – 3 мастни киселини: Те понижават холестерола, укрепват имунната система и подържат добро състояние на кожата, ноктите и косата. Ценната биосубстанция е съставка на рибата и рибеното масло, но се съдържа също и в растителните масла като соевото, ленено, рапично и конопеното.
Билковите отвари: Можете да доставите на организма си здраве и красота в чиста форма посредством билковите отвари. Те подобряват кръвообращението или раздвижват обмяната на мазнините.
Антиоксидантите – защитни субстанции: Човешкия организъм се нуждае от  т.нар. микрохранителни вещества като витамините – А, С, Е; минералните вещества – магнезий, цинк и селен; флавоноидите; каротиноидите и др. Те осигуряват антиоксидантна защита на тялото и неутрализират вредното действие на свободните радикарли, забавят стареенето, предпазват от замърсителите в околната среда. Успоредно с това подсилват имунната система, стимулират детоксикацията и регенеративните процеси в организма.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »