¬ие сте тук:  Ѕременност  ї  Ѕременност  ї  »нфекции на гениталиите при бременност

»нфекции на гениталиите при бременностЅременността увеличава отдел€нето на влагалищен секрет или б€ло течение. “ези секрети н€мат особено значение, освен ако са необичайни на вид.

ѕризнаци:
  • »мате съмнително течение, по обилно от обикновеното, по гъсто или с лоша миризма.
  • »мате сърбежи или парене на вулвата.
  • ѕоловите контакти са болезнени.
  • ¬аши€т партньор има възпаление.

Ќезависимо какъв е случа€т, тр€бва да се консултирате с ваши€ гинеколог. “ой ще вземе проба от влагалищното съдържимо и резултатът от лабораторното изследване ще определи за какъв вид инфекци€ става въпрос.

ѕоследици:

Ќикое възпаление не тр€бва да се подцен€ва. јко се лекува на време, ще отшуми без никакви последици, но оставено само на себе си , може да се разпространи и предизвика спонтанен аборт, преждевременно раждане ако се по€ви на по късен етап от бременността, остра инфекци€ на майката в момента на раждането, хроничен метрит и салпингит в по-късен период, инфекци€ на детето при раждането.

’ерпес на гениталиите.

’ерпесът на гениталиите може да бъде опасен за бъдещото бебе. јко раждането съвпадне със заразни€ период, има опасност, преминавайки през половите пътища, то да се зарази. «араз€ването може да се изрази в развитие на енцефалит - едно изключително тежко забол€ване. ≈то защо ако имате криза от херпес два месеца преди раждането, е задължително да родите с цезарово сечение. «апомнете майката тр€бва да спазва изключително строга хигиена, тъй като бебето е много чувствително към вс€какви вирусни инфекции.

ѕо материал на: ћари -  лод ƒьолае
© mamaibebe.com. ¬сички права запазени. | ”слови€ за ползване ї