Рецепта за Чийзкейк?

Форум за рецепти, съвети, обмяна на опит...

Модератори: ALEKS, sn_vasileva, nikita_perez, Ianitza

Рецепта за Чийзкейк?

Мнениеот kate на 13 Авг 2007 14:58

Много искам да направя Чийзкейк на съпруга ми, тъй като той много обича, но не знам как.. :oops:
В интернет има много рецепти,но бих искала да знам някоя изпитана вече.
Някой има ли предложения? :roll:

Съжалявам ако темата се дублира-търсих такава но не открих! :roll:
Изображение Изображение

Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!Изображение
Аватар
kate
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 4668
Регистрация: 06 Юли 2007 13:12
Местоположение: Norway



Мнениеот kemal4o на 13 Авг 2007 15:05

Не мога да ти помогна, но ще следя темата защото и аз искам да пробвам
Таралежът е птица упорита без да го ритнеш не отлита, ала ритнеш ли го бързичко ще разбереш, имал си бодли малкия келеш.
kemal4o
Пристрастен
 ---
Мнения: 324
Регистрация: 25 Май 2007 12:05

Мнениеот nikita_perez на 18 Авг 2007 09:06

Намерих малко рецепти в нета:

Чийзкейк в чаши


Продукти: (4-5 порции)
200 гр рикота (или извара)
200 гр кисело мляко
40 гр захар
сокът на един лимон
плодове по избор- ягоди, малини, къпини, та и други не червени
маслени бисквити

Приготовление:

Рикотата (или изварата) се разбърква с кис. мляко, лим. сок и захарта. На дъното на стъклени чаши се натрошават бисквити, отгоре се слага стафиди или ядки по избор, следва пласт от крема , а най-отгоре плодовете. Отпочива добре в хладилника.
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Мнениеот nikita_perez на 18 Авг 2007 09:09

Чийзкейк plain New York style:

За блата:
110 гр. бисквити (там пише пълнозърнести)
4 с.л. разтопено масло
1 с. л. захар

Бисквитите се разбиват в кухненски робот до трохи и се омешват с маслото и захарта. Дъното на 25/6-сантиметрова тортена форма се намазва с половин лъжица масло, изсипва се сместа, след което се натиска отгоре с плоскодънна чаша, докато изцяло се заглади. Ръбчетата се заглаждат с лъжичка. Блатът се пече 10-12 минути на 160 градуса, докато стане златист, след което се изважда да изстине.

За пълнежа ( количеството е за 12 порции):
1.1 кг. крема сирене
350 гр. захар
3 с.л. брашно (по избор)
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. ванилов екстракт
1/2 ч.ч. пълномаслена сметана
2 големи жълтъка
6 големи яйца
щипка сол

Крема сиренето се натрошава и се разбива с миксер (или в робота, предполагам) 2-3 минути. Като се изглади се добавя щипката сол и 1/3 от захарта. Когато и тя поеме се слага следващата 1/3 захар, след това последната. Тук може да се добави и брашно, за да е по-стегнат кейка. Добавят се и лимоновия сок и ванилията и отново се разбива, докато поемат. След това идва ред на сметаната, след като и тя поеме се слагат двата жълтъка, разбива се докато стане хомогенна сместа и след това три по три се добавят целите яйца.

Готовата смес се изсипва върху охладения блат и се пече в предварително загрята до 260 градуса фурна за 10 минути, след което фурната се намалява до 100 градуса и кейка се пече още 1 ч. и 40 мин.
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Мнениеот nikita_perez на 18 Авг 2007 09:11

Ягодов чийзкейк

250 г обикновни бисквити, 1 пакет
3 с. л. разтопен маргарин
1/2 ч. л. канела
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
250 г извара
200 г прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 ванилия
1 буркан компот от ягоди
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)

Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.

Изсипват се в тава за торта, размесват се с разтопения маргарин, канела и пудра захар.

Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара, кондензирано мляко, лимонов сок, захар и ванилия.

Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота. След като набъбне, леко се загрява, докато се разтопи напълно.

Прибавя се към ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата. Кейкът се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.

Конфитюрът се загрява в малка тенджера и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за 1-2 часа в хладилник и се сервира.


Ягодов чийзкейк 2

за блата:
150-200 г обикновени бисквити (1 пакет)
125 г краве масло (маргарин)
1/2 ч.ч. лешници (или орехи)
5 с.л. захар

за крема:
500 г ягоди
200 г сирене “Крема” или извара
300 мл течна сметана (разбита сладкарска мсетана)
1 ч. ч. пудра захар
кората от 1 лимон

за пюрето от киви:
1 киви
2 с. л. пудра захар

Бисквитите се смилат в блендер, след това се добавя кравето масло и отново се смила. ако нямате блендер начукайте бисквитите. Кивито се обелва, нарязва се и се смила в блендер заедно с пудрата захар за пюрето.

Сиренето “Крема” или изварата се слага в купа, сипва се 1 ч. ч. пудра захар и се разбиват с миксер.

Отделно се разбива сметаната. Добавя се настърганата кора на един лимон и всичко се смесва със сиренето “Крема” и се прибавят нарязаните на кубчета ягоди.

В основата ма форма за торта (може да сложите и фолио) се слага от бисквитeния блат и пръстенът се запълва до горе с крема. В основата на десерта и върху крема се сипва от пюрето от киви, след което пръстенът внимателно се изважда. Така от разбитото пюре от киви зелено на цявт се получава злена украса

Десертът се украсява с парченца ягоди и се поднася.
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Мнениеот nikita_perez на 18 Авг 2007 09:13

Чийзкейк с кокос

За тестото
1-1/2 ч.чаши натрошени вафлени кори
1/4 ч.чаша разтопено масло

За пълнежа
3 пакет чета крема – сирене, размекнато
3/4 ч.чаша захар
1/2 ч.л.ванилова есенция
1/2 ч.л.кокосова есенция
3 яйца, леко разбити

За глазурата
1 ч.чаша заквасена сметана
1 ч.л.лимонов сок
1/2 ч.л.ванилия
1/2 ч.чаша запечени кокосови стърготини, (по желание)

Начин на приготвяне:
Използвайте кухненски робот, за да натрошите вафлите. С вилица ги размесете с маслото.
Използвайте кръгла форма за печене, с 24 – 26 см.диаметър.
Печете на 180 градуса за около 10 минути.
Извадете от фурната и охладете.

Разбийте крема сиренето и захарта с миксер. Добавете есенциите и леко разбитите яйца и разбъркайте добре.
Изсипете крема върху вафлените кори. Печете в затоплена фурна на 180 градуса, около 40 – 45 минути.

Оставете сладкиша да се охлади за 1/2 час.
Междувременно смесете продуктите за глазурата и изсипете върху крема.
Печете още 10 минути.
Преди да нарежете, охладете добре в хладилника, за не по – малко от 4 часа.
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна


Мнениеот nikita_perez на 18 Авг 2007 09:20

А съм правила този в чашите и от рецептите на "Бон Апети" - играчка е , но става готин кейк.
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Мнениеот zuzka на 18 Авг 2007 18:50

Ягодов чийзкейк

250 г обикновни бисквити, 1 пакет
3 с. л. разтопен маргарин
1/2 ч. л. канела
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
250 г извара
200 г прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 ванилия
1 буркан компот от ягоди
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)

Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.

Изсипват се в тава за торта, размесват се с разтопения маргарин, канела и пудра захар.

Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара, кондензирано мляко, лимонов сок, захар и ванилия.

Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота. След като набъбне, леко се загрява, докато се разтопи напълно.

Прибавя се към ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата. Кейкът се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.

Конфитюрът се загрява в малка тенджера и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за 1-2 часа в хладилник и се сервира.


Аз съм правила този.Много е сполучлив.Ако не се лъжа и той е на Иван Звездев. :D
Изображение
Изображение

Изображение
Аватар
zuzka
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 580
Регистрация: 17 Апр 2007 12:05
Местоположение: V. Turnovo

Мнениеот kate на 18 Авг 2007 18:57

Благодаря много! :D
Ще изпробвам някоя рецепта!
Изображение Изображение

Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!Изображение
Аватар
kate
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 4668
Регистрация: 06 Юли 2007 13:12
Местоположение: Norway

Мнениеот vesi_127 на 25 Авг 2007 15:51

По принцип чийз кейковете се делят на 2 вида - със и без печене. Ето 2 рецепти, които съм изпробвала многократно и гарантирам, че стават много вкусни.

С печене (любима рецепта): http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1882

Без печене (това се води чийз пай, но няма значение): http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1364

Дано ви харесат!

Ето тази торта (Торта с бананов крем), страшно вкусна, също е от типа на чийзкейковете, но е доста по-голяма играчка да се направи: http://www.mamaibebe.com/forum/viewtopic.php?t=3849&postdays=0&postorder=asc&start=0
Изображение
vesi_127
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1110
Регистрация: 02 Фев 2007 15:27
Местоположение: Бургас

Мнениеот eninka на 05 Дек 2007 14:07

Момичета и аз мога да предложа една вкусна,лесна и евтина рецепта за чийзкейк.Правя го задължително един път в седмицата и всички си облизват пръстите!

За блата:
3 пакетчета обикновени бисквити
1 пакетче и половина краве масло
1 с.л.захар
За крема:
500 гр обезсолена извара(има я и в по-малките магазинчета)
500 гр заквасена сметана
За глазурата:
1 бурканче сладко(аз лично използвам най-често от ягоди)

Натрошаваме бисквитите и захарта възможно най-ситно.Разтапяме маслото в микроволновата за 1 минута.Слагаме бисквитеното брашно в съд и го заливаме обилно с маслото,така че да няма сухо местенце.Натискаме добре,за да оформим блат.След това разбиваме сметаната и изварата на хомогенна смес и намазваме блата,трябва да се получи втори блат от тази смес над бисквитите.Слагаме в камерата за около час,за да стегне и намазваме отново равномерно със сладкото.

Това е.Надявам се да го пробвате :)
А при специални поводи може да заместите изварата със сирене Маскарпоне или крема сирене

Надявам се да ви хареса и ще чакам да пишете отзиви.Добър апетит на всички! :sm_174:
Аватар
eninka
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 2198
Регистрация: 18 Ное 2007 15:25

Мнениеот karolin на 07 Дек 2007 23:24

nikita_perez написа:Ягодов чийзкейк

250 г обикновни бисквити, 1 пакет
3 с. л. разтопен маргарин
1/2 ч. л. канела
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
250 г извара
200 г прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 ванилия
1 буркан компот от ягоди
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)

Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.

Изсипват се в тава за торта, размесват се с разтопения маргарин, канела и пудра захар.

Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара, кондензирано мляко, лимонов сок, захар и ванилия.

Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота. След като набъбне, леко се загрява, докато се разтопи напълно.

Прибавя се към ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата. Кейкът се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.

Конфитюрът се загрява в малка тенджера и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за 1-2 часа в хладилник и се сервира.

.

аз днес пробвах тази рецепта. в общи линии стана добре. кремчето стана сполучливо, глазурата я докарах, само където бисквитките доста се разтрошиха. явно маслото е малко. другия път ще сложа повече, иначе всички го харесаха. :D
Който се смее вместо да беснее е винаги по-силният.
Аватар
karolin
Сериозен
 ---
Мнения: 163
Регистрация: 01 Ное 2007 17:26
Местоположение: love4

Мнениеот eyoree на 29 Дек 2007 13:43

Чийзкейк с боровинки
Списък на необходимите продукти:
300 г бисквити
80 г краве масло
за пълнежа:
1/2 кг извара
1/2 ч. ч. кисело мляко
100 г захар
1 пакетче ванилия
4 белтъка
250 г замразени боровинки (или от компот, може касис)
за топинга:
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се смилат в кухненски робот или се счукват в хаванче. Маслото се поставя в кръгла тава (22 см) и се разтопява. Сипват се бисквитите, смесват се с маслото и полученият блат се притиска добре към дъното и стените на формата. Оставя се да стегне в хладилник.
2. Изварата, киселото мляко, ванилията и захарта се разбиват в кухненския робот за 5-6 минути до получаването на плътен крем. Белтъците се разбиват с миксер и се прибавят постепенно към изварата, като се разбърква с дървена лъжица.
3. Сместа се изсипва върху бисквитите и тавата се поставя във фурната. Пече се 20-30 минути при температура 150 градуса. Готовият пай се оставя да изстине, след което се покрива с боровинките.
4. Сметаната и прясното мляко се разбиват. Топингът се излива върху украсения с боровинки чийзпай и се подравнява красиво. По желание със суха супена лъжица могат да се оформят "кратерчета", така че да се загатва плънката от боровинки.

DOSIS SOLA VACID VENENUM...
Аватар
eyoree
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1866
Регистрация: 04 Яну 2007 17:48
Местоположение: София, "Надежда"2

Re: Рецепта за Чийзкейк?

Мнениеот Toni_Jeleva на 07 Фев 2008 15:55

Ох за жалост не зная никакви рецепти, но има един в сладкарница "Неделя" еее нещо уникално е!!!!!!
Изображение
Изображение
Аватар
Toni_Jeleva
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 4602
Регистрация: 02 Ное 2007 23:47


Назад към Готварско форумче

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

  • Няма нови мнения
  • Няма нови мнения
    (моя тема)
  • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (заключена тема)
  • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
  • Има нови мнения
  • Има нови мнения
    (моя тема)
  • Има нови мнения
    (моя, популярна тема)
  • Има нови мнения
    (популярна тема)
  • Има нови мнения
    (заключена тема)
  • Има нови мнения
    (заключена моя тема)
  • Преместена тема
  • Съобщение
    (няма нови мнения)
  • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (няма нови мнения )
  • Съобщение
    (има нови мнения)
  • Съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (има нови мнения)
  • Важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема
    (има нови мнения)
  • Важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения)
  • www.mamaibebe.com