Дробчета по селски?

Форум за рецепти, съвети, обмяна на опит...

Модератори: ALEKS, sn_vasileva, nikita_perez, Ianitza

Мнениеот donik на 13 Юни 2007 10:49

elid написа:По принцип не се варят дробчетата. Пържат се с всички други неща ,които слагаш. Може да сложиш морков, печени или пресни чушки, гъби, кисели краставички,кетчуп, лук и подправки по твой вкус. Поне така го правехме в заведението, което имахме.

И аз така ги правя,но вместо кетчуп слагам домати,което е почти същото и стават много вкусни
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
donik
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 908
Регистрация: 18 Апр 2007 22:50
Местоположение: Sofia



Мнениеот mama Veni _83 на 13 Юни 2007 11:13

днес ще пробвам и аз и после с биричка :dating: да го поопиянчим малко това бебе че много рита :lol: /майтап/
Изображение Изображение
Аватар
mama Veni _83
Пристрастен
 ---
Мнения: 460
Регистрация: 22 Фев 2007 10:16
Местоположение: Montana

Мнениеот kate на 13 Авг 2007 15:32

Аз ги приготвям с много лук..нарязани на ситно..гъбки,домати..и винце! :lol:
Изображение Изображение

Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!Изображение
Аватар
kate
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 4668
Регистрация: 06 Юли 2007 13:12
Местоположение: Norway

Мнениеот Мила на 18 Авг 2007 22:46

Аз ги пека направо във фурната с лук,чесън,черен пипер и дафинов лист.А разбивам и малко лютеница с вода и ги полива отгоре.Задължително с масло :wink:
Аватар
Мила
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 589
Регистрация: 11 Мар 2007 15:25
Местоположение: София

Мнениеот karolina_s на 20 Окт 2007 11:01

Веднъж парвих пилешки дробчета и после в кухнята ми трябваше чистач, това много пръскало и направо изпаднах в ужас :yawna: , но иначе са вкусни :)
Изображение
Изображение
Аватар
karolina_s
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 544
Регистрация: 06 Окт 2007 23:46

Мнениеот Bonbon на 29 Окт 2007 19:10

Аз ги правя така:
2 главички кр.лук
1 морков
копувам си от магазина буркан гювеч
Лука и морковите се пържат савсем малко и се добавят дропчетата пак замалко слага се буркана с гювеч пак за малко след това цялата смес се изсипва в гювеч или тавичка и се добавя малко вода аз слагам чер.пипер ,пикантина , сол и се слага да се пече за половин час
соса става много вкусен :D
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Bonbon
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1116
Регистрация: 05 Юли 2007 09:32
Местоположение: гр.Перник

Мнениеот мама Ели на 30 Окт 2007 12:09

elid написа:По принцип не се варят дробчетата. Пържат се с всички други неща ,които слагаш. Може да сложиш морков, печени или пресни чушки, гъби, кисели краставички,кетчуп, лук и подправки по твой вкус. Поне така го правехме в заведението, което имахме.

Аз процедирам по сьщия начин :oki:
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
мама Ели
Сериозен
 ---
Мнения: 175
Регистрация: 14 Сеп 2007 10:33
Местоположение: Пловдив

Мнениеот Златомира Пенчева на 31 Окт 2007 12:42

мама Ели написа:
elid написа:По принцип не се варят дробчетата. Пържат се с всички други неща ,които слагаш. Може да сложиш морков, печени или пресни чушки, гъби, кисели краставички,кетчуп, лук и подправки по твой вкус. Поне така го правехме в заведението, което имахме.

Аз процедирам по сьщия начин :oki:

и малко вино да се задушат
аз май огладнях......
Изображениеhttp://www.picvalley.net/u/117/29097_047_m.JPG[/img][/url]Изображение[Изображение
Аватар
Златомира Пенчева
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 536
Регистрация: 20 Фев 2007 15:53
Местоположение: Нова Загора

Мнениеот vailets на 05 Ное 2007 23:52

Утре и аз ще направя - потекоха ми лигите тука посред нощите с тия дробчета :lol:
Изображение
Аватар
vailets
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 3902
Регистрация: 25 Юни 2007 16:37
Местоположение: Varna

Мнениеот pavel на 06 Ное 2007 13:34

Anjela написа:Аз ги слагам в тавичка с много лук и друг зеленчук по желание ,черен пипер и пикантина за пиле малко водичка и бяло вино , завивам ги с фолио и пека около 30 мин , после махам фолиото и запичам за около 10 мин , стават страхотни и не са сухи !


Точно на "МНОГО ЛУК" искам да наблегна и аз - преди време ми обясняваха, че за да са хубави дробчетата по селски е важно лукът след като се изпържи да остане като количество поне колкото са дробчетата.

Относно виното - с две ръце съм "за" :)
Аватар
pavel
Начинаещ
 ---
Мнения: 11
Регистрация: 06 Ное 2007 13:24

Мнениеот Bonbon на 06 Ное 2007 15:46

Anjela написа:Аз ги слагам в тавичка с много лук и друг зеленчук по желание ,черен пипер и пикантина за пиле малко водичка и бяло вино , завивам ги с фолио и пека около 30 мин , после махам фолиото и запичам за около 10 мин , стават страхотни и не са сухи !

Ще пробвам и аз тази рецепта да променя малко менюто звучи ми много вкусно :oki:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Bonbon
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1116
Регистрация: 05 Юли 2007 09:32
Местоположение: гр.Перник

Мнениеот vodnoto_cvete на 07 Ное 2007 11:06

Аз ги правя така:
много лук нарязан на едри полумесеци, дробчетата на две. Обърквам ги с олио, черен пипер, червен пипер, малко чубрица. Заливам ги до половината с винце или ако няма с малко биричка,слагам по малко маргарин от горе, захлюпвам и пека.
Упс, забравих да спомена, че ги разпределям в малки гювечета. Сервирам ги още топлички с малко магданоз.
Да ви е сладко.. :D
Изображение
Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен и злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез.
Аватар
vodnoto_cvete
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 2672
Регистрация: 27 Яну 2007 23:28
Местоположение: И аз вече незнам къде!!!

Мнениеот karolin на 07 Ное 2007 13:50

аз ги правя на тиган. дробчетата ги слагам направо, без да съм ги варила, заедно с лука на полумесеци и мариновани гъби, но тях малко по-към края. подправям с вегета, лимонов сок и соев сос. друго не слагам. покривам ги с един капак и от време на време ги разбърквам, за да не пръскат много и да останат цели. :D навота съм да пробвам с морков, но чушки мисля да не слагам.
Който се смее вместо да беснее е винаги по-силният.
Аватар
karolin
Сериозен
 ---
Мнения: 163
Регистрация: 01 Ное 2007 17:26
Местоположение: love4

Мнениеот Jilina на 09 Ное 2007 13:40

Запържвам мноооооооооого лук, след като е омекнал слагам и дробчетата при него, слагам червен пипер, доматен сок, малко червено вино или бира/зависи какво имам/, подправки на вкус и след като се позапържи всичко така го изсипвам в тавичка и го алгам във фурната. След като се е изпекло настъргвам отгоре кашкавал и наистина става като по заведенията. А по желание може да се сложат и гъби и става още по вкусно. :wink:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Jilina
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 2514
Регистрация: 27 Фев 2007 11:13

Мнениеот tppmama на 18 Ное 2007 01:55

Аз ги правя така.Имам рецептата от готвач.Първо си пържим много хубаво дроба.Добавяме му подправки.Изваждаме го внимателно.В същата мазнина пържим до зачервяване много лук,нарязан на полумесеци и прибавяме доматен сок.Оставяме на котлона,докато водата от доматите се изпари и се получи кашичка.Този сос го изсипваме върху дробчетата и готово.Поръсваме с магданоз.
Изображение Изображение Изображение
Изображение
Аватар
tppmama
Редовен
 ---
Мнения: 50
Регистрация: 09 Апр 2007 18:42

ПредишнаСледваща

Назад към Готварско форумче

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

  • Няма нови мнения
  • Няма нови мнения
    (моя тема)
  • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (заключена тема)
  • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
  • Има нови мнения
  • Има нови мнения
    (моя тема)
  • Има нови мнения
    (моя, популярна тема)
  • Има нови мнения
    (популярна тема)
  • Има нови мнения
    (заключена тема)
  • Има нови мнения
    (заключена моя тема)
  • Преместена тема
  • Съобщение
    (няма нови мнения)
  • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (няма нови мнения )
  • Съобщение
    (има нови мнения)
  • Съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (има нови мнения)
  • Важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема
    (има нови мнения)
  • Важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения)
  • www.mamaibebe.com