ПОЧИТАТЕЛИ ЛИ СТЕ НА ИТАЛИАНСКАТА КУХНЯ? рецепти, моля..

Форум за рецепти, съвети, обмяна на опит...

Модератори: ALEKS, sn_vasileva, nikita_perez, Ianitza

ПОЧИТАТЕЛИ ЛИ СТЕ НА ИТАЛИАНСКАТА КУХНЯ? рецепти, моля..

Мнениеот elli на 20 Ное 2006 23:33

Много обичам, да готвя разни спагети, лазани,пици, домашни тортелини си правя, а вие?
Аватар
elli
Пристрастен
 ---
Мнения: 414
Регистрация: 14 Окт 2006 21:39
Местоположение: na vsqkade



Мнениеот Mili на 20 Ное 2006 23:59

Яли ли сте Канелони? Научих за тях преди около две години от една моя приятелка. Канелоните представляват големи макарони (около 2 см. диаметър и 7-8 см дължина).
Сваряват се за 3-4 минути (или колкото пише на опаковката) и след това се пълнят с плънка от нарязани гъби, извара, парченца шунка, масло и други продукти по желание. Слагат се в тавичка и се запичат докато придобият златист цвят. Отгоре се слага малко кашкавал, за да се разтопи. Става много вкусно.
Изображение
Mili
Сериозен
 ---
Мнения: 189
Регистрация: 26 Сеп 2006 15:04
Местоположение: Sofia

Мнениеот andi на 21 Ное 2006 19:27

Да,обичам италианска кухня.Ето една рецепта.
Лазания с макарони
1п.макарони
1глава лук
морков,зеле,грах,царевица,
1бур.гъби
настъргано сирене
кашкавал за отгоре
маргарин
олио
Макароните се сваряват и после се измиват с студена вода.
Запържваме лука,морковите,зелето и другите продукти.
После слагаме маргарина в макароните и разделяме на две.
В тавичка сипваме половината и всичките запържени продукти и слагаме останалите макарони,а накрая поръсваме с кашкавала и печем на умерена фурна.
Изображение
Аватар
andi
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 2014
Регистрация: 12 Окт 2006 09:25
Местоположение: varna

Мнениеот elli на 21 Ное 2006 23:54

:lol: само канелони не съм си правила, ще пробвам обещавам. Винаги са ми изглеждали като пълнени калмари :lol:
Аватар
elli
Пристрастен
 ---
Мнения: 414
Регистрация: 14 Окт 2006 21:39
Местоположение: na vsqkade

Мнениеот мама_на_ками на 22 Ное 2006 16:29

Много отдавна ги гледам тия канелони и много ми е мерак да направя, но пусто се чудя,като ги сваря те нали ще омекнат и как ще ги напълня :roll: Глупавичко малко, но това се чудя :?:
Изображение
Аватар
мама_на_ками
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1890
Регистрация: 12 Окт 2006 16:08
Местоположение: гр.София

Мнениеот lena_25 на 22 Ное 2006 23:01

Какво да Ви кажа за мен освен тази и Българската кухня няма обожавам всичко от италианската най вече спагетите ако имате рецепти моля Ви пращаите ги на ICQ-то ми 402 499 111
Аватар
lena_25
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 523
Регистрация: 21 Ное 2006 00:09

Мнениеот pisanka на 23 Ное 2006 10:18

фен съм на всичко италианско.а тия канелони са страхотни.давйте още идеи.ще следя темата
Аватар
pisanka
Редовен
 ---
Мнения: 54
Регистрация: 23 Ное 2006 00:30
Местоположение: където си пожелая

Мнениеот Mili на 23 Ное 2006 15:03

Здравей мама_на_ками,
Канелоните не омекват като макароните защото те не се варят. Само един вид се попарват за да омекнат малко и след това си ги пълниш с каквото си пожелаеш:), но задължително плънката трябва да е задушена (зеленчуци, месо ситно нарязано, сирене, извара, гъби и др.). След това в тавичка с тефлоново покритие и намазана с мазнина се нареждат и се печът. Когато станат почти готови отгоре може да се сложи кашкавал, топено сирене.
Изображение
Mili
Сериозен
 ---
Мнения: 189
Регистрация: 26 Сеп 2006 15:04
Местоположение: Sofia

Мнениеот мама_на_ками на 23 Ное 2006 15:30

Благодаря Мили.Аз мислех, че се варят като другите макарорени изделия.Значи да ги попаря с вряла вода ли само? :)
Изображение
Аватар
мама_на_ками
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1890
Регистрация: 12 Окт 2006 16:08
Местоположение: гр.София

Мнениеот Mili на 24 Ное 2006 18:54

Да попари ги само с вряла вода за да омекнат малко. Аз купувам на Barilla (Барила) и ги кипвам 3-4 минути, но не и повече.
Изображение
Mili
Сериозен
 ---
Мнения: 189
Регистрация: 26 Сеп 2006 15:04
Местоположение: Sofia

Мнениеот elli на 27 Ное 2006 01:41

:lol: ето ви един много бърз сос за спагети, бял. Риба тон една консерва, зависи за колко порции правите, може и по-голяма, майонеза, каквато ви харесва на вас, кис. краставички, малко сладка ябълка на дребни кубченца, царевичка, копър, магданоз, разбърквате и готово, настърган пармезан отгоре. :wink:
Аватар
elli
Пристрастен
 ---
Мнения: 414
Регистрация: 14 Окт 2006 21:39
Местоположение: na vsqkade

Мнениеот emmy на 05 Дек 2006 11:07

Спагети по неаполитански

Списък на необходимите продукти:

1 пакет спагети
2 глави лук
4 скилидки чесън
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. босилек
1 ч. л. сол
5–6 с. л. зехтин
800 г стерилизирани домати


Начин на приготвяне:

Стерилизираните домати се пасират, а лукът се наситнява и се задушава за няколко минути в зехтина. Чесънът се накълцва и се изсипва при задушения лук. Разбърква се, залива се с пасираните домати и се оставя да ври около 10 минути. Накрая се подправя със захарта, солта и босилек.Спагетите се сваряват според описания върху опаковката начин, изцеждат се и изсипват при доматите. Всичко се разбърква добре и се сервира.
Изображение
Аватар
emmy
Сериозен
 ---
Мнения: 107
Регистрация: 31 Окт 2006 11:13
Местоположение: София

Мнениеот ILINA на 19 Дек 2006 13:42

МОЯ ИЗМИШЛЬОТИНА

ще са ви нужни:
- Пържолки или свинско бон филе, или каквото месо имате , става и с пилешко месце
- моркови (нарязани на тънки лентички ,около 5 см.)
- лук
- маслини
- гъби
- пикантина за месо и всякакви подправки каквито имате за месо
- около 100 гр. бяло и 100гр. червено винце, и още толкова биричка
- олио
- червен , черен пипер, ако имате малко "УНИ СОС" на " MAGGI" -има го по магазините на всякъде и не е скъп.

Приготвяне: Омазвате месото в червения, черния пипер, в пикантината или подправките за месо които сте приготвили, солчица, и според вкуса, ги напръсквате с "УНИ СОС". В Йенски съд(стъклен) -в различните краища на страната се казва различно) - нареждате вече овкусените пържолки. Отделно запържете лука, с гъбите, морковите и маслинките. След това ги прибавете към месото, залейте всичко това с бирата, бялото и червеното винце, олио.Гледайте течността да е до там , до където стигат продуктите. Сложете капака на йенският съд и сложете да се пече на около 200 градуса. Колкото по-бавно се пече едно месо, толкова по добре.Сложете съда най-долу на фурната. Като видите че е останало около 2 пръста течност, качете съда по средата на фурната. На края можете да го изкарате и да настържете кашкавал отгоре и да го върнете във фурната докато се запече. Окрасете отгоре и поднесете.

ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!!! Дано да ви е харесало :jesus:
Изображение

Изображение
ILINA
Пристрастен
 ---
Мнения: 420
Регистрация: 03 Дек 2006 15:27
Местоположение: VARNA

Мнениеот BoBo4 на 08 Фев 2007 17:16

Много обичам италианската кухня. Най-вече бързото приготвяне :lol: Една пица, която стана сполучлива (рецептата е от Бон апети за 4 пици с диаметър 30см, но аз направих една голяма с половината тесто, а другата половина прибрах във фризера):

ПИЦА С ЧЕРВЕН ФАСУЛ И БЕКОН

за тестото:
-1 кг брашно
-1 пак. суха мая се разтваря във вода с малко захар и малко сол
-4 с.л. олио
-1 ч.л. сол
-1/2 ч.л. чесън на прах
-1/2 ч.л. риган
-1/2 кофичка кисело мляко
-200 - 300 мл хладка вода
Замесва се пухкаво тесто и се оставя да втаса около 30мин

за соса:
-1/2 буркан домати
-1/2 глава лук
-2 скилидки чесън
-1 чушка (може печена)
-1/2 ч.л. сол
-1/2 ч.л. захар
всичко се пасира и се сгъстява в тиган

В намаслена тава се разточва тестото с ръбче отстрани. Нарежда се:
-бекон - 200г
-червен фасул от консерва -200г
-настърган кашкавал - 400г

Пече се в гореща фурна 20-30мин
Изображение Изображение...ИзображениеИзображение..

...когато дъщеря ми се усмихва на сън ... съм щастлива!
Изображение
Аватар
BoBo4
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 3715
Регистрация: 27 Ное 2006 16:19
Местоположение: София

Мнениеот av4e на 09 Фев 2007 10:04

сгалапини

тел месо на пържоли начукани овкусени
овалват се в брашно
пържат се в маргарин, като хванат от едната страна златиста коричка се обръщат и се слага вино спрямо тигана и се варят така после се получава сос с който се поливат става много вкусно и все едно не е телешко толкова крехки и е бързо
Аватар
av4e
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5011
Регистрация: 26 Яну 2007 21:05
Местоположение: varna

Следваща

Назад към Готварско форумче

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

  • Няма нови мнения
  • Няма нови мнения
    (моя тема)
  • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (заключена тема)
  • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
  • Има нови мнения
  • Има нови мнения
    (моя тема)
  • Има нови мнения
    (моя, популярна тема)
  • Има нови мнения
    (популярна тема)
  • Има нови мнения
    (заключена тема)
  • Има нови мнения
    (заключена моя тема)
  • Преместена тема
  • Съобщение
    (няма нови мнения)
  • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (няма нови мнения )
  • Съобщение
    (има нови мнения)
  • Съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (има нови мнения)
  • Важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема
    (има нови мнения)
  • Важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения)
  • www.mamaibebe.com