КАРФИОЛ

Форум за рецепти, съвети, обмяна на опит...

Модератори: ALEKS, sn_vasileva, nikita_perez, Ianitza

Мнениеот gabinki на 13 Окт 2007 18:53

И аз обожавам паниран карфиол,а също правя и супа от карфиол-слагам само карфиол,сол,олио,като се свари малко ориз и накрая копър и застройвам стандартно с к. мляко и яйце.Ние я ядем студена тази супа.
Изображение
ИзображениеИзображение
Аватар
gabinki
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 10865
Регистрация: 27 Яну 2007 08:49
Местоположение: София



Мнениеот silviq.boneva на 16 Окт 2007 17:25

alex76 написа:
eyoree написа:Да, паниран карфиол е страхотно, става направо като...абе незнам, ама е супер!
Страхотен става :lol: Не съм правила :? но съм яла :lol:

обожавам го
Изображение
24.04.2011г.... :nothappy:
Аватар
silviq.boneva
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 510
Регистрация: 06 Мар 2007 16:11

Мнениеот Abricotin на 17 Окт 2007 22:31

Много ми харесва паниран карфиол, свекървата го прави страхотен, преди 2 дни я питах за рецептата, че мъжа ми и той го обожава, решила съм за петък да се пробвам, но не виждам да е нещо сложно. Предполагам ще се справя.
Аватар
Abricotin
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 670
Регистрация: 05 Юли 2007 13:25
Местоположение: Пазарджик

Мнениеот tppmama на 20 Ное 2007 01:08

Abricotin написа:Много ми харесва паниран карфиол, свекървата го прави страхотен, преди 2 дни я питах за рецептата, че мъжа ми и той го обожава, решила съм за петък да се пробвам, но не виждам да е нещо сложно. Предполагам ще се справя.



А каква е рецептата на свекървата ти за панирания карфиол?
Изображение Изображение Изображение
Изображение
Аватар
tppmama
Редовен
 ---
Мнения: 50
Регистрация: 09 Апр 2007 18:42

Мнениеот tania1mi на 20 Ное 2007 10:08

Аз пък го правя така: сварявам го в подсолена вода и после като го оцедя слагам черен пипер и отгоре заливам със сметана за готвене
или като го сваря го слагам в тиган със маслинено олио и две смачкани чесънчета -запържвам малко,слагам и люто и червено пиперче
tania1mi
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 818
Регистрация: 04 Ное 2007 12:02

Мнениеот karolin на 20 Ное 2007 11:31

аз също много обичам паниран карфиол. правя го по следния начин: откъсвам си цели тези клончета, които са по-малки, а тези които са по-големи ги разцепвам по на две или три части. измивам ги и първо потапям в яйце, после овалвам в галета и слагам в тигана. това е то. нито го варя, нито го попарвам. направо така суров. даже днес мисля да си направя. аз не го соля предварително, че не съм много по солта. прабвах преди консумация да си го подправя с уни соса на Маги и ми хареса. аз го харесвам повече, когато изстине. добър апетит! :evil1:
Който се смее вместо да беснее е винаги по-силният.
Аватар
karolin
Сериозен
 ---
Мнения: 163
Регистрация: 01 Ное 2007 17:26
Местоположение: love4

Мнениеот nat_ko82 на 27 Ное 2007 14:22

Карфиола или го панирам или го правя на фурна със мляко и кашкавал,а тези които избягват пърженото може да го потопят в паста за паниране и да го изпекат на фурна :wink:
Аватар
nat_ko82
Начинаещ
 ---
Мнения: 33
Регистрация: 21 Ное 2007 14:42

Мнениеот Geritop на 12 Дек 2007 21:02

Задушен в тенджерка с марагарин Белла също е много приятен на вкус.
Изображение[/url]Изображение[/url]
Аватар
Geritop
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 2394
Регистрация: 28 Фев 2007 11:53
Местоположение: Русе

Re: КАРФИОЛ

Мнениеот sn_vasileva на 21 Окт 2008 15:56

Много обичам карфиол огретен. Но ще пробвам и паниран и едно сосче с майонеза, кис. мляко, чесън и копър към него :D
ИзображениеИзображение
Изображение

Кърменето е начин на живот, а не просто начин на хранене. Dr.William Sears
Аватар
sn_vasileva
Модератор
 ---
Мнения: 12284
Регистрация: 09 Май 2007 17:34
Местоположение: София

Re: КАРФИОЛ

Мнениеот Мишето на 21 Окт 2008 19:02

обожавам!!!!Паниран ,на салата(сварен и объркан с цедено кис. мляко ,копър и чесън) и на зеленчукова супа.Аз само така съм го яла-но видях по-нагоре и др. рецепти и ще ги пробвам :wink:
Изображение
Аватар
Мишето
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 586
Регистрация: 18 Мар 2008 23:35
Местоположение: Варна

Re: КАРФИОЛ

Мнениеот ester на 22 Окт 2008 22:26

sn_vasileva написа:Много обичам карфиол огретен. Но ще пробвам и паниран и едно сосче с майонеза, кис. мляко, чесън и копър към него :D
А огретена как го правиш,с яйце и сирене?Не съм пробвала,а напоследък нещо много еднообразно готвя,та ако можеш да ми кажеш рецептичката,ще съм ти много благодарна! :) :sm_food: :)
Аватар
ester
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1687
Регистрация: 22 Сеп 2008 18:22
Местоположение: София

Re: КАРФИОЛ

Мнениеот sn_vasileva на 23 Окт 2008 09:30

Естествено, че може :wink:
Обаче аз не меря нищо, а на око. Правя си 1 яйце+пр. мляко+брашно :arrow: бъркам с бъркалката на пасатора да стане като боза. Заливам сварения в подсолена вода и малко оцет или лим. сок карфиол, сипвам в намаслена йенска тавичка, изливам соса и пека до зачервяване, после настъргвам кашкавалец и пак пека до зачервяване. Това е!
Но предполагам може и сирене да се сложи и броколи и моркови. Предполагам няма да е лошо.
ИзображениеИзображение
Изображение

Кърменето е начин на живот, а не просто начин на хранене. Dr.William Sears
Аватар
sn_vasileva
Модератор
 ---
Мнения: 12284
Регистрация: 09 Май 2007 17:34
Местоположение: София

Re: КАРФИОЛ

Мнениеот ester на 23 Окт 2008 19:34

sn_vasileva написа:Естествено, че може :wink:
Обаче аз не меря нищо, а на око. Правя си 1 яйце+пр. мляко+брашно :arrow: бъркам с бъркалката на пасатора да стане като боза. Заливам сварения в подсолена вода и малко оцет или лим. сок карфиол, сипвам в намаслена йенска тавичка, изливам соса и пека до зачервяване, после настъргвам кашкавалец и пак пека до зачервяване. Това е!
Но предполагам може и сирене да се сложи и броколи и моркови. Предполагам няма да е лошо.
Много ти благодаря,ще го направя задължително!Мъжа ми ще се зарадва да го изненадам с нещо ново :lol: .
Аватар
ester
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1687
Регистрация: 22 Сеп 2008 18:22
Местоположение: София

Re: КАРФИОЛ

Мнениеот sn_vasileva на 23 Окт 2008 20:04

Пак заповядай :wink:
ИзображениеИзображение
Изображение

Кърменето е начин на живот, а не просто начин на хранене. Dr.William Sears
Аватар
sn_vasileva
Модератор
 ---
Мнения: 12284
Регистрация: 09 Май 2007 17:34
Местоположение: София

Re: КАРФИОЛ

Мнениеот mi6o4eto на 13 Ное 2008 10:05

Миналата година попаднах на една рецепта, която излезе доста сполучлива - Месно руло с карфиол. Може и с броколи да се приготви. Замесва се кайма със ситно нарязани лук, чушка, моркови, яйце, хляб и подправки, половината се разстила във форма за кекс /аз го правя в правоъгълна, но не пречи и от друг вид/, върху нея се набождат розички карфиол или броколи, и отгоре се разстила другата част от каймата. Освен че е вкусно, нарязаните парченца изглеждат и красиво с карфиола по средата.
:emon03:
Изображение

Изображение
Аватар
mi6o4eto
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 7243
Регистрация: 08 Окт 2008 10:08

ПредишнаСледваща

Назад към Готварско форумче

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

  • Няма нови мнения
  • Няма нови мнения
    (моя тема)
  • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (заключена тема)
  • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
  • Има нови мнения
  • Има нови мнения
    (моя тема)
  • Има нови мнения
    (моя, популярна тема)
  • Има нови мнения
    (популярна тема)
  • Има нови мнения
    (заключена тема)
  • Има нови мнения
    (заключена моя тема)
  • Преместена тема
  • Съобщение
    (няма нови мнения)
  • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (няма нови мнения )
  • Съобщение
    (има нови мнения)
  • Съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (има нови мнения)
  • Важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема
    (има нови мнения)
  • Важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения)
  • www.mamaibebe.com