Предястия - студени и топли

Форум за рецепти, съвети, обмяна на опит...

Модератори: ALEKS, sn_vasileva, nikita_perez, Ianitza

Предястия - студени и топли

Мнениеот av4e на 10 Юни 2007 15:39

Тъй като всеки има рецепта, и всеки пита за някоя такава, пускам темата всеки да сподели, кой какви ги прави и как.
Аватар
av4e
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5011
Регистрация: 26 Яну 2007 21:05
Местоположение: varna



Мнениеот av4e на 10 Юни 2007 16:09

пълнените гъби - elid

вземаш гъби колкото искаш,например 10-12. Като ги избираш да са големички. Изрязват се пънчетата, които се нарязват на дребно. Запържват се в малко масло,добавяш (пожелание)соев сос. Може да запържиш и малко шунка или друг колбас. В гъбата слагаш малко масло, после пълниш от пънчетата и най-отгоре слагаш топено сирене.Нареждат се в тава, в която е сложено масло,малко вода и бяло вино.Пече се докато видиш че гъбките са готови, малко преди да ги извадиш настъргваш кашкавал и готово. Аз като извадя гъбите от тавата, слагам още малко вода и слагам картофки,стават страхотни.
Дано обясних добре.
Аватар
av4e
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5011
Регистрация: 26 Яну 2007 21:05
Местоположение: varna

Мнениеот av4e на 10 Юни 2007 16:32

Пълнени гъби с кайма - Едика
1 кг. едри, пресни гъби - почиствам ги и им махам пънчетата, като ги нарязвам наситно.
Омесвам кайма с подправки, яйце, магданоз, прибавям ситно нарязаните пънчета и топено сирене/може и ситно нарязан кашкавал/. С получената смес пълня гъбите и ги поставям в намаслена тавичка. Ако остане от сместа, слагам я най-отгоре. Пече се повече отдолу, за да се изпекат гъбите. Към края поръсвам с кашкавал.
Семейството ни е фен на това ястие.
Аватар
av4e
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5011
Регистрация: 26 Яну 2007 21:05
Местоположение: varna

Мнениеот av4e на 10 Юни 2007 17:06

Пълнен лук с ароматна плънка Веси 127

8 еднакво големи глави лук се пекат с люспите в предварително загрята фурна (200 градуса) около 40-50 мин. или в микровълновата около 10 минути. Лукът трябва да омекне. След изпичането, се обелват люспите, реже се върха маха се средата и се пълни с ароматната плънка.
Ароматна плънка (наистина е такава): Леко запържваме 250г. кайма + магданоз, ситно нарязан пресен лук и 3 скилидки чесън. Подправяме със сол и черен пипер. Прибавяме сос бешамел (приготвен от 40 г.брашно, запържено в 1/4 пак.краве масло и разредено с прясно мляко).
Напълненият лук се подрежда в тава, намазана с олио. Върху всяка глава лук се слага парче кашкавал и се пече за 15-20 минути. Сервира се със сос бешамел.
P.S. За тази рецепта много важен е лукът. Аз бях взела различни сортове и някои станаха много мекички и крехки, а други останаха доста твърди. Не избирайте прекалено големи глави, че те са много "дървени".

Изображение
Аватар
av4e
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5011
Регистрация: 26 Яну 2007 21:05
Местоположение: varna

Мнениеот av4e на 10 Юни 2007 17:23

Надупени картофи

картофите ги режиш на филийки, посоляваш ги, в тава ги нареждаш слага маргарин и малко вода, на половината на картофите и ги слагаш да се пекът, стават като пържени, ама не точно пържени
_________________
Аватар
av4e
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5011
Регистрация: 26 Яну 2007 21:05
Местоположение: varna

Мнениеот mama Magi на 11 Юни 2007 11:45

Дупени картофи

Вземат се еднакви по дебелина картофи, измиват се добре и се разрязват на две с кората. В чиния се смесват олио, червет пипер и подправки по избор и всеки картоф се топва/откъм разрязаната част/ и се нарежда в тавичка с коричката нагоре и се пече.
Изображение
Изображение
mama Magi
Сериозен
 ---
Мнения: 174
Регистрация: 10 Ное 2006 10:45

Мнениеот meme на 13 Юни 2007 22:20

Надупените картофки стават идеални и ние си правим :nodd:
meme
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 674
Регистрация: 15 Окт 2006 23:02
Местоположение: варна

Мнениеот MariaManeva на 16 Юни 2007 20:10

mama Magi написа:Дупени картофи

Вземат се еднакви по дебелина картофи, измиват се добре и се разрязват на две с кората. В чиния се смесват олио, червет пипер и подправки по избор и всеки картоф се топва/откъм разрязаната част/ и се нарежда в тавичка с коричката нагоре и се пече.


Охоо, и аз ще ги пробвам тия картофки! Ама колко вода се слага в тавичката, мамо Маги?
Изображение
Аватар
MariaManeva
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 543
Регистрация: 23 Фев 2007 04:43
Местоположение: Разград

Мнениеот ekita на 20 Юни 2007 18:05

За студени предястия най-добре са ордьоврите от различни колбаси и сирена,нарязани и подредени в различни форми.За топли-Картофено пюре на топки,всяка топка окрасена като слънце с морковчета,нарязани на гредички,маслинки,магданоз и така.
Аватар
ekita
Пристрастен
 ---
Мнения: 329
Регистрация: 16 Юни 2007 12:24
Местоположение: Бургас


Назад към Готварско форумче

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

  • Няма нови мнения
  • Няма нови мнения
    (моя тема)
  • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (заключена тема)
  • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
  • Има нови мнения
  • Има нови мнения
    (моя тема)
  • Има нови мнения
    (моя, популярна тема)
  • Има нови мнения
    (популярна тема)
  • Има нови мнения
    (заключена тема)
  • Има нови мнения
    (заключена моя тема)
  • Преместена тема
  • Съобщение
    (няма нови мнения)
  • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (няма нови мнения )
  • Съобщение
    (има нови мнения)
  • Съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (има нови мнения)
  • Важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема
    (има нови мнения)
  • Важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения)
  • www.mamaibebe.com