ето изрових нещо
РИБЕНА СУПА ( +12м )1 порция, подготовка 10 мин, готвене 20 мин
продукти :10гр.филе от треска, без кости или кожа, 1 морков, половин стрък прз - около 30гр, 400мл преварена вода, капка лим.сок, 60мл ( или разтворени 2л. ) от вашето АМ
приготвяне : моркова и праза се измиват внимателно, нарязват се на малки колелца и се сваряват за около 15 мин. рибката се добавя и се вари още 5-7 мин. след сваляне от огъня всичко се пюрира, добавя се готовото АМ и се сервира топло.
източник със снимкаСУПА ОТ РИБАМерлуза (филе) 200 г, Моркови 56 г, Целина 23 г или Пащърнак 23 г, Кромид лук 17 г, Растително масло 30 г, Домати пресни 70 г или Домати консерва 80 г, Ориз 20 г, Кисело мляко 97 г, Яйца (1 бр.) 40 г, Магданоз 14 г, Лимон 12 г, Сол 5 г.
Почистените, измити и нарязани на дребни кубчета моркови, целина и лук се задушават в растителното масло и вода до омекване, след което се заливат с гореща вода, посоляват се и се варят заедно с ориза и дребно нарязаните домати. Когато омекне оризът, се прибавят нарязаните на кубчета рибни филета. Супата се вари още 5 минути, застройва се с варена застройка от киселото мляко и яйцата, подправя се с лимоновия сок и се поръсва с дребно нарязания магданоз.
СУПА ОТ РИБА И КАРТОФИ Мерлуза (филе) 200 г, Картофи 113 г, Моркови 56 г, Целина 36 г или Пащърнак 38 г, Кромид лук 42 г, Домати пресни 88 г или Домати консерва 100 г, Растително масло 30 г, Кисело мляко 97 г, Яйца (1 бр.) 40 г, Магданоз 14 г, Лимон 12 г, Сол 5 г.
Почистените, измити и нарязани на кубчета моркови, целина и лук се задушават в растителното масло и вода до омекване, заливат се с гореща вода и се посоляват. Прибавят се нарязаните на кубчета картофи, а след 10-15 минути – дребно нарязаните или настъргани домати. Когато картофите са почти готови, се прибавят нарязаните на кубчета рибни филета. Варенето продължава още 5 минути. Веднага след това супата се сваля от огъня, застройва се с варена застройка от киселото мляко и яйцата, подправя се с лимоновия сок и се поръсва с дребно нарязания магданоз.
източник - ввв.бглекар * не съм я пробвала, според нен не е лоша, но има малко странни мерки