Как да избегнем и да се справяме с болестите на децата. Tози форум е за обмяна на личен опит, а не за назначаване на лечения. Препоръчва се дадените в него съвети да се съгласуват със специалист.
По принцип аз знам,че когато хората са в много близък контакт и не са карали варицела задължително се заразяват.Моят Дими още не е карал,но откакто ходи на ясла се притеснявам защото там често има епидемии от варицела и на всичкото отгоре и аз и баща му не сме я боледували.Инкубационния период е 21 дни от първия контакт.Това което съм чувала са да се правят бани със сода,успокоявало кожата,знам също че не бива да се дава аспирин,можеш да мажеш пъпките и с контратубекс като позавяхнат,за да не остават белези,чувала съм че някой се мажат и с розова вода и с бебешка пудра...има много инфо в нета,ако искаш чукни варицела на гугала и ще ти излязат много резултати.Дано каката кара леко шарката и малкото да не хване
Миличка не лекувай ВАРИЦЕЛА по бабешки после ще си чупиш главата.Каката ще я киснеш в вода със сода за успокоение , избягвай храни който са тежки боб леща грах зеле и т.нне къпи косата детето ще има пъпки на всякъде ако се разранят могат да се влошат и още по лошо .Не се дават никъкви лекарства,КУПИ СИ САМО МЕНТОЛОВ СПИРТ И ТОПОЦИН ПУДРА СЪС СПИРТА ТУШИРАШ САМО ВЪРХУ ПЪПКАТА И СЛАГАШ ПУДРА.ВАЖНОТО Е КУРИЧКАТА КОЯТО ХВАНЕ ДА НЕ СЕ МАХА НА СИЛА ОТ ТАМ СЕ ПОЛУЧАВАТ БЕЛЕЗИ .И ние минахме по този път ,гадничко е но по добре сега от колкото като стане голяма ,виж за бебка не знам докторите ще кажат
Преди около месец-два ние бяхме в същото положение .Баткото е на 4 години и се зарази с варицела от градината.Много се притеснявах и се надявах да не се зарази малката,но и нея не я подмина.трябва да ти кажа ,че тя беше бебе на четири месеца и изкара варицелата много по-леко от брат си.Нямаше толкова пъпки,нямаше температура.Но още като се зарази баткото ,по препоръка на личния лекар и давахме 10 дни ИЗОПРИНОЗИН/имуностимулатор/-не знам доколко е помогнал .Иначе за лечението - не сме давали абсолютно нищо,само температуропонижаващо и розова вода за пъпките.
Тази зима Калоян изкара варицела,но в доста лека форма.Седмица по-късно и аз,бременна в 7 месец я изкарах и то доста тежко.Не съм пила нищо,както и Коки,само мазах с ментолов спирт и никакво мокрене,докато не погорят пъпките.Племенникът ми беше на 4 месеца,когато кака му се разболя и след това и той.Но и двамата я изкараха доста леко.Знам,че колкото по-малко е детето,токлова по-леко минава.Всичко отшумява за около седмица.
Да,по принцип при варицелата не се пие абселютно нищо,само външно се третира както по-горе писах,а и другите жени със спирт,вани със сода,розова вода,пудра,не се използват сапуни,шампоани и никакви миещи средства,само с вода къпи каката за да се успокоява от сърбежа.Едно време се е давала по една лъжичка червено вино,но това са отживелици според мен.
Благодаря на всички МАМИза съветите.И на деси й исписаха изопренозин.Но за малката не ми казаха нищо.Като е толкова малка може ли да й се дава изопренозин.
Моята госпожица не е карала, но знам че се дава червено вино за да избият пъпчиците. Трябва да се пази детенцето да не ги чеше, защото сърбят много. В книгата на д-р Спок "Грижа за бебето и детето"много добре е описано какво се прави при подобен проблем. Май че се къпеше детенцето със вода в която е разтворена сода бикарбонат, заради пъпчиците. В никакъв случай не трябва да се дават АБ, трябва организма да се пребори сам. Но по принцип педито трябва да каже точно какво да правите според мен.
Първо изчисти организма си, после го нахрани и му дай 90 дни за да видиш резултата! http://www.youtube.com/watch?v=28SdRv9fRvA
Варицелата е много заразна и дано малката и се размине но ще си проличи. На малките деца преминава по леко. Ние сме с робиола преди да ни ваксинират и баба ми ни мажеше с вода с захар с памуче но се сменя- помага да не те сърбят пъпките. На нас нищо не са ни изписали за пиене само ако вдигне темп и много вит Ц. Питай всички във фамилията който не я е карал сега ще е.
kate написа:Моята мацка от днес е с варицела..дано всичко мине добре...
О,кате,малката душичка Еммка,дано я изкара леко тази пуста варицела Сетих се също,че съм чувала че са полезни баните с овесени трици или със смрадлика,облекчават сърбежа.Кате,пиши как е Еммка...
нашата ВАРИЦЕЛА вече минава.По лицето почти не са останали пъпки,повече имаме погръбчето,коремчето и гърдичките,но и те загарят вече.Мазах я само с ментолов спирт и цинкова паста по 5-6 пъти на ден.Зора беше първите 2-3дни докато избият.Първият ден имахме темп. после ден два беше по отпаднала и след това не си личеше че е болна.Дано и при вас всичко мине леко.Стискаме ви палци.
Да не пускам нова тема ще питам в тази. Симеон се разболя. Избиха му много бързо пъпките не е имал температура изобщо. Проблема е че за 7дни му изгоряха всички но тези който са на крачето си стоят. Там са му големи и не се пукат. Притеснявам се да не са инфектирани нещо. По принцип всички съм ги мазала със ментов спирт и на друго място няма проблем а там си останаха. С какво да ги намажа че да се спукат незнам. Казва и че го боли и не дава да му пипам крачето
Вай, най-вероятно вече са минали пъпките. Ето малко фото от варицелата на Алекс, аз толкова пъпки не съм виждала. Имаше и в устата на езика и небцето. Велинка я икара на 3,5 год., но не беше такова чудо. И все пак мина спокойно при Алекс - без температура и го сърбя само едно денонощие. Всичко свърши за 6 дни. Да поправя малко - баните не се препоръчват, може да се получи инфекция. Сега и племенника ми се зараи от Алекс, но и при него е без температура, а и пъпките са по-дребни. При всяко дете е индивидуално, но колкото е по-малко, толкова по-лесно минава.