от Svetoslava Nikiforova на 24 Ное 2007 08:42
Здравейте!
ще споделя моят личен опит и с двете си деца (на 2г. и 2м. и на 1месец).
Преди малко повече от 2 години, когато кърмех Ивайло, той си цокаше и си заспиваше и аз си мислех, че се наяжда. Но в един момент ми направи впечатление, че той не е ходил по голяма нужда от почти седмица. Аз естествено се обезпокоих и ходихме на лекар, по тяхна препоръка му мушкахме (колкото и ужасно да звучи) в дупето сапун, термометър, мас и т.н., но и това не му повлия. Тогава ми казаха за възможността да не си дояжда, а да заспива просто от изтощение след цокането и просто да издържа на глад. Отново по препоръка на педито аз пробвах да се изцедя до дупка за да видя колко кърма имам. Когато го направих - резултата беше плачевен (едва около 30 мл. се събра от двете ми гърди). И така започнах да го храня с АМ, беше на 1м. и половина.
Сега с малкият ми син по същият начин разбрах, че той не се наяжда, само че с тази разлика, че той не издържаше на глад и през един час искаше да яде. Аз отново пробвах, вече от опит без да се допитвам до педито, изцедих се и резултата беше още по-плачевен, а моят Росенчо беше само на една седмица. Тогава се обадих на личната и тя ми каза да го храня с АМ.
Зная че по-доброто за малчовците е да се хранят естествено, но е много по-важно те да се наяждат, за да могат да си се развиват нормално и да бъдат спокойни.
Затова моята препоръка е да пробваш да се изцедиш и от двете гърди, да видиш колко кърма имаш, а също и дали е качествена, защото има случаи майки да имат много кърма но да не става за нищо.
И не е вярно че всичко зависи от нас, по скоро всичко е до организъм!
опитай и ще разбереш!
Успех