Детските ясли - за и против

Всичко за нашите съкровища.

Модератори: Nifada, intense®, kama4e

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот D&D&D на 26 Фев 2010 12:41

Здравейте! Тъй като аз съм от Русе, искам да попитам дали има и в нашия град частни детски ясли, защото търсих из интернет и не можах да намеря. Аз също имам желание да запиша моята принцеса на такава, затова моля ако някой разполага с информация да ми пише.
Изображение
Изображение
Аватар
D&D&D
Редовен
 ---
Мнения: 61
Регистрация: 16 Дек 2009 17:36
Местоположение: РусеRe: Детските ясли - за и против

Мнениеот deriel на 27 Фев 2010 16:01

И аз съм ЗА яслите, възрастта след 1 годинка е напълно подходяща за детенцето. Някое мамче беше споменало, че още са бебета, та нали за това са яслите - за бебета. :wink: :wink: :wink:
Изображение
Аватар
deriel
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1636
Регистрация: 17 Мар 2009 13:58

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот uleto888 на 28 Фев 2010 09:48

ЗА съм! :D
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Аватар
uleto888
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 8039
Регистрация: 29 Юли 2008 19:30
Местоположение: София

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот Silvi 26 на 04 Мар 2010 14:49

D&D&D написа:Здравейте! Тъй като аз съм от Русе, искам да попитам дали има и в нашия град частни детски ясли, защото търсих из интернет и не можах да намеря. Аз също имам желание да запиша моята принцеса на такава, затова моля ако някой разполага с информация да ми пише.

Незнам дали има..... Ти защо искаш да е в частна ясла? :roll: Моле тя да споделиш.... :)
Продължавам да съм против.... и никак не искам да я пускам.... :(
Изображение
A daughter is someone you laught with, dream with and love with all your heart
Аватар
Silvi 26
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 3805
Регистрация: 29 Ное 2007 22:56
Местоположение: Русе

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот D&D&D на 05 Мар 2010 17:40

Силви26, имам желание за такава ясла основно заради очаквано по-добро, по-индивидуално и по-отговорно отношение на персонала в частните заведения, за разлика от държавните такива. Според мен това е валидно за всички институции, независимо дали е ясла, градина, училище, болница и т.н. Надявам се да разбираш какво имам предвид. Освен това, когато си плащаш за нещо, винаги може да осъществяваш някакъв страничен контрол към хората, на които си поверила гледането и грижата за детето си. Предполагам и че в частните ясли децата няма да са много и следователно грижата за тях ще е по-съсредоточена. Изобщо причините да желая такава ясла са доста. След като съм решила да дам детето си на ясла, поне ще гледам да се погрижа да получава, ако е възможно това, което би получило и вкъщи. Естествено, майчината грижа и ласка си е най-ценното нещо, но по тая тема бях коментирала вече. Спор по въпроса не може да има.
Изображение
Изображение
Аватар
D&D&D
Редовен
 ---
Мнения: 61
Регистрация: 16 Дек 2009 17:36
Местоположение: Русе

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот denita на 17 Мар 2010 21:15

Ако наистина семейството няма никакъв друг избор да,но иначе съм против детските ясли.
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
denita
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1066
Регистрация: 27 Сеп 2007 13:09
Местоположение: София

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот кус.кус на 17 Апр 2010 23:47

Страх ме е от този момент,но той все някога ще трябва да дойде,дали на ясла,дали на детска градина...А вкъщи така си играем,страх ме е от това с което ги занимават,пускат им някаква анимация и това е.А в тази тяхна крехка възраст и с това въображение,на по-големите имам в предвид,тябва да успяват да играят с носна кърпа.Колко от нашите деца ще си правят бебе от носна кърпа,солничка,къщичка......
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
кус.кус
Сериозен
 ---
Мнения: 145
Регистрация: 20 Мар 2009 12:59
Местоположение: Стара Загора

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот delchevadi на 12 Юли 2010 15:40

Аз да допълня малко. Като човек, който така доста беше настроен за ясла и в предишни мои постове съм защитавала позицията си ще споделя какво ми се случи след като малчо започна да ходи на ясла.
След като от два месеца се "опитваме" да тръгнем на ясла вариантът 2 дни здрав, а после 1 седмица в инфекциозна болница, 2 седмици захранване като малко бебе и още седмица до пълно възстановяване някак не ми понесе на психиката. Яслата уж частна ама... В крайна сметка, се оказа че причината била в мен (според директорката), защото видиш ли ти, не съм била психически подготвена, че детето ми ще посещава ясла и неминуемо ще боледува. Де да знам?!?! Може действително причината да е в мен? Но след втория опит на ясла и ходене 3 дни - на втория го прибрах с ужасен обрив на дупето, а след третия обезводнени (миришещ на ацетон, вероятно не му е давано вода цял ден) та вечерта качи и температура, а и беше със сцепени до кръв уши (не ми се иска дори да си представям как се стига до подобно нещо за детенце на годинка). Някак си това не го отчитам като проблем в мен!
Така че момичета, само да кажа частна или не - ефектът е все един и същ. Не се самозаблуждавайте! Или попадаш на хора или ... нямам думи!!! По-сериозно проучете мястото, дето записвате децата си! Аз явно не го направих достатъчно добре.

Сега вече сме на детегледачка до градина.
Изображение

ИзображениеИзображение
delchevadi
Отличник
 ---
Мнения: 215
Регистрация: 17 Яну 2010 22:16

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот pepi85 на 08 Сеп 2010 14:04

Аз лично не бих дала дете си на ясла, въпреки че е добре да общува с деца на своята възраст. За съжаление може да ми се наложи, тъй като с татко му мислим също да теглим заем, а няма кой да го гледа, ако работя.
Bona valetudo melior est quam maximae divitiae.
pepi85
Начинаещ
 ---
Мнения: 35
Регистрация: 04 Сеп 2010 21:30

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот Galka Metalikova на 08 Сеп 2010 22:14

Не мога да кажа дали съм твърдо ЗА или твърдо ПРОТИВ яслите,мисля,че те просто са необходимост за по-голямата част от семействата,особено за хората с кредити и т.н. Аз също мисля да пусна сина си на ясла,но когато навърши 2 год. Когато родих,мислех да почна работа след първата година,защото и ние като ДДД изплащаме ипотека,но когато наближи краят на първата година реших,че това време никой няма да ми го върне и ще си го гледам до края на майчинството.
[img]picasaweb.google.com/112197831650942360748/Snimki?locked=true#5563886140370483874[/img]
Galka Metalikova
Пристрастен
 ---
Мнения: 310
Регистрация: 08 Сеп 2009 20:13

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот dilana на 13 Сеп 2010 23:01

Аз съм за яслите, точно заради комуникациите с други деца, и да свиква на самостоятелност, но все пак ще си изкарам двугодишното майчинство.
Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение
Аватар
dilana
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1861
Регистрация: 11 Ное 2009 13:54
Местоположение: Варна

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот D&D&D на 21 Ное 2010 15:30

На 20.09.2010 моята малка дъщеричка Деси тръгна на ясла. Много тъжно и притеснено ми беше през цялото време на подготовка на документи и изследвания, защото всеки ми казваше, че е прекалено малка, за да я пусна. Деси беше на 1 г. и 1 м. тогава и е най-малката в групата.
Вече 2 месеца детенцето ми е на ясла и мога да кажа, че свикна много бързо с новата среда. Лелките и сестрите ми казаха, че точно възрастта се е оказала, решаващия фактор за бързото привикване. Като я заведохме с тати първия ден Деси беше в много добро настроение - весела и усмихната. Разплака се само като видя, че има деца вътре, които плачеха и викаха "Мамааа". Може би от чувство на състрадание. Това беше първия и последен път до момента, когато съм я виждала да плаче там.
Много важен съвет, който искам да дам на всички родители е предварително да говорят на детенцето си за предстоящата промяна - да разказват как ще заведат рожбата си на едно много хубаво място, където ще има много деца, много играчки и т.н. Може и предварително да се правят разходки до яслата и обратно, за да свикне детето с пътя до там. Понеже детската кухня е в яслата, в която записахме Деси, ние 2-3 месеца ходехме заедно за храната почти всеки ден и пътя до там й беше вече добре познат.
Друг много важен момент е този с предприемането на предварителни мерки за подсилване имунната система на детенцето. Всеки знае, че когато тръгнат на ясла или детска градина, децата почват да боледуват по-често. Ние досега не бяхме имали проблеми със здравето и предупредих педиатърката на Деси около 2 месеца предварително, че тя ще тръгва на ясла, за да може да ни даде съвет как да й укрепнем организма. Изписа ни доста силен имуностимулант, който почнахме да даваме по схема в продължение на 2 месеца. Мисля, че имаше ефект, тъй като в групата на Деси бяха 18 деца, от които след една седмица бяха останали 8, а останалите бяха болни вече. Вярно е, че тогава за пръв път видях какво представлява хремата.
Нямаме проблеми с храненето, още от първия ден си е изяждала всичко, каквото й дават. Играе си с другите деца, а съм я заварвала и сама да си играе - с люлеещото конче например (то й е любимото) или пък в пласмасовата детска къщичка.
Проблем за момента имаме, доколкото ми казаха лелките и сестрите, само със спането. Тъй като останалите деца спят по 2-3 часа, а Деси за момента спяла по 1 час и после като се събуди прескачала в съседни креватчета и будела децата. Мисля си, че е свикнала да спи само в нейното си креватче, но се надявам да свикне и там.
Според мен друго важно предимство на яслата е развиването на комуникативността на детето и чувството му за принадлежност към дадена група. През целия си житейски път сме част някаква група (детска градина, училище, университет, работа и т.н.) и е важно умението за общуване във всяка от тях. Тъй като в момента речника ни е много беден, Деси знае само няколко думички, но разбира почти всичко каквото й се говори, та се надявам сега на яслата да напредне по-бързо и в говоренето. Само да знаете как си мечтая някой ден като се прибере да ме изненада с някоя детска песничка :)
Искам да пожелая успех на всички мъничета с тръгването на ясла, да са здрави и да играят до насита и да намерят много приятели там!!!
А на родителите искам да кажа да не се притесняват и да вярват в децата си!!!
Изображение
Изображение
Аватар
D&D&D
Редовен
 ---
Мнения: 61
Регистрация: 16 Дек 2009 17:36
Местоположение: Русе

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот bubi383 на 21 Ное 2010 16:53

Твърдо съм за!
ИзображениеИзображение
bubi383
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 646
Регистрация: 19 Яну 2009 15:45
Местоположение: София

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот tortilla на 02 Яну 2012 16:44

Аз лично съм против, ако има кой да гледа детенце.По мои наблюдения децата които ходят на ясла много боледуват.
Изображение
Аватар
tortilla
Начинаещ
 ---
Мнения: 11
Регистрация: 22 Юни 2009 16:11

Re: Детските ясли - за и против

Мнениеот D&D&D на 09 Фев 2012 14:07

Tortilla е права за боледуването и това всеки го е чувал или се е убедил сам като си е пуснал детенцето на ясла. Но в края на краищата болестите, като всяко друго нещо, могат да се погледнат и от друга страна. С всяка следваща болест детето си доизгражда имунната система, защото организма му се бори и изгражда антитела. И Деси често си боледува (хрема, червено гърло, кашлици, бронхити), но ми прави впечатление, че всеки следващ път болестите протичат в по-лек вариант. Така ми беше казал, че ще стане и Д-р Дачев от ТУБ-диспансера в Русе, много добър белодробен специалист.
Естествено сега в големите студове и аз използвам всеки удобен момент да не я пускам на ясла, стига да има кой да я гледа (зарадвах се много, когато от работа ни разпуснаха 1 седмица отпуска заради зимната обстановка :) )
Хайде успех с яслите на всички мъници! И няма страшно.
Изображение
Изображение
Аватар
D&D&D
Редовен
 ---
Мнения: 61
Регистрация: 16 Дек 2009 17:36
Местоположение: Русе

ПредишнаСледваща

Назад към Бебето и детето

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

 • Няма нови мнения
 • Няма нови мнения
  (моя тема)
 • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
 • Няма нови мнения
  (популярна тема)
 • Няма нови мнения
  (заключена тема)
 • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
 • Има нови мнения
 • Има нови мнения
  (моя тема)
 • Има нови мнения
  (моя, популярна тема)
 • Има нови мнения
  (популярна тема)
 • Има нови мнения
  (заключена тема)
 • Има нови мнения
  (заключена моя тема)
 • Преместена тема
 • Съобщение
  (няма нови мнения)
 • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
 • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
 • Мое съобщение
  (няма нови мнения )
 • Съобщение
  (има нови мнения)
 • Съобщение (има нови мнения, заключено)
 • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
 • Мое съобщение
  (има нови мнения)
 • Важна тема
  (няма нови мнения)
 • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
 • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
 • Моя важна тема
  (няма нови мнения)
 • Важна тема
  (има нови мнения)
 • Важна тема (има нови мнения, заключена)
 • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
 • Моя важна тема (има нови мнения)
 • www.mamaibebe.com