Здравейте!
Виждам, че темата не върви много напоследък, но реших все пак да си отправя питането - ще съм благодарна, ако получа отговор от майка, раждала там в последно време.

Ще раждам в ТК при лекаря, който ми проследява бременността. Въпросът ми обаче е свързан с багажа, който трябва да нося. Видях списък в интернет страницата на болницата, а също така се обадих и на посочения там телефон за повече въпроси, но вдигна един мъж (не знам дали беше лекар), който само заекваше и каза единствено да видя списъка в интернет. Мен ме вълнува имам ли нужда от друго, освен памперси и мокри кърпички в багажа за бебето. Знам, че в много болници искат и дрешки, ръкавички, козметика и др., но в този списък те не фигурират, а аз се притеснявам да не се окаже, че не съм осигурила всичко, необходимо за бебчето си.
А, и още нещо - има ли чакалня пред родилното, в която близките могат да изчакат раждането, или ги гонят да си вървят? И ако ги пратят у дома, как ще им съобщя, че съм родила, при положение, че в родилното се влиза без мобилен телефон?