Десерти

Форум за рецепти, съвети, обмяна на опит...

Модератори: ALEKS, sn_vasileva, nikita_perez, Ianitza

Мнениеот Elisha на 15 Дек 2007 23:27

Чийзкейк

За блата:
3 пакетчета обикновени бисквити
1 пакетче и половина краве масло
1 с.л.захар
За крема:
500 гр обезсолена извара(има я и в по-малките магазинчета)
500 гр заквасена сметана
За глазурата:
1 бурканче сладкo [най-често се използва с ягоди]

Натрошаваме бисквитите и захарта възможно най-ситно.Разтапяме маслото в микроволновата за 1 минута.Слагаме бисквитеното брашно в съд и го заливаме обилно с маслото,така че да няма сухо местенце.Натискаме добре,за да оформим блат.След това разбиваме сметаната и изварата на хомогенна смес и намазваме блата,трябва да се получи втори блат от тази смес над бисквитите.Слагаме в камерата за около час,за да стегне и намазваме отново равномерно със сладкото.

Да ви е сладко...
Изображение
Изображение
Аватар
Elisha
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1225
Регистрация: 03 Сеп 2007 16:35



Мнениеот Elisha на 15 Дек 2007 23:29

Торта “Гараш”
300 г смлени орехи (2 ч.ч.)
200 г масло
3 с.л. какао
6 яйца
1 с.л. брашно
1 и 1/2 ч. ч. пудра захар
2 пакетчета ванилия
1 п. бакпулвер
За глазурата:
150 гр шоколад
50 гр масло
2 с л течна сметана
В купа се слагат 6 жълтъка, захар, какао и масло и се разбиват, докато се получи гъст крем. Към крема се прибавят орехите, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Разбъркват се добре.Сместа се изсипва в намазана с масло и облепена с хартия за печене тава. Може да се раздели и на 2 пъти да се опекат два блата или опечения блат да се резреже на две частиПече се в слабо загрята фурна при температура 150 градуса до готовност. След като изстине напълно, блатът се намазва с глазурата и се украсява с орехи.
Изображение
Изображение
Аватар
Elisha
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1225
Регистрация: 03 Сеп 2007 16:35

Мнениеот nikita_perez на 16 Дек 2007 21:54

Торта "Яна"

Необходими продукти за блата:
5 яйца
1 1/2 захар
1 1/2 брашно
3 с.л какао
1 бакпулвер
1 ванилия
7 с.л. олио
7 с.л. топла вода

От всички продукти се прави кексово тесто.
Добре е да се изпече в правоъгълна тавичка.
Прави се крем от:

2 кремчета "Мандела " на "Д-р Йоткер" - едно ванилия и едно какао
1л прясно мляко
12 с.л. захар

След като изтинат кремчетата се се прави тортата , като :
- най-отдолу е блатът
- в/у него се изсипва ваниловият крем
- в/у крема - резенчета банан
- следва какаовият крем
Украсява се по желание.

Блатът не се сиропира.
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Мнениеот mama_Reni на 18 Дек 2007 17:23

Сметанова торта с целувки

От 4 яйца, 1ч.ч. захар, 1ч.ч брашно и бакпулвер се приготвя пандишпанов блат.
Върху изстиналия блат се нареждат 1 ред целувки, слага се сметана, пак целувки и се завъшва със сметана. Отгоре се поръсва със шоколадови пръчици и се оставя за няколко часа в хладилника.

По-голям ефект има, ако целувките и сметаната са със различен цвят.
Изображение
Изображение
Аватар
mama_Reni
Редовен
 ---
Мнения: 92
Регистрация: 27 Авг 2007 18:24
Местоположение: Монтана

Мнениеот eyoree на 29 Дек 2007 13:34

Чийзкейк с боровинки
Списък на необходимите продукти:
300 г бисквити
80 г краве масло
за пълнежа:
1/2 кг извара
1/2 ч. ч. кисело мляко
100 г захар
1 пакетче ванилия
4 белтъка
250 г замразени боровинки (или от компот, може касис)
за топинга:
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се смилат в кухненски робот или се счукват в хаванче. Маслото се поставя в кръгла тава (22 см) и се разтопява. Сипват се бисквитите, смесват се с маслото и полученият блат се притиска добре към дъното и стените на формата. Оставя се да стегне в хладилник.
2. Изварата, киселото мляко, ванилията и захарта се разбиват в кухненския робот за 5-6 минути до получаването на плътен крем. Белтъците се разбиват с миксер и се прибавят постепенно към изварата, като се разбърква с дървена лъжица.
3. Сместа се изсипва върху бисквитите и тавата се поставя във фурната. Пече се 20-30 минути при температура 150 градуса. Готовият пай се оставя да изстине, след което се покрива с боровинките.
4. Сметаната и прясното мляко се разбиват. Топингът се излива върху украсения с боровинки чийзпай и се подравнява красиво. По желание със суха супена лъжица могат да се оформят "кратерчета", така че да се загатва плънката от боровинки.

DOSIS SOLA VACID VENENUM...
Аватар
eyoree
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1866
Регистрация: 04 Яну 2007 17:48
Местоположение: София, "Надежда"2

Re: Десерти

Мнениеот ewka на 30 Мар 2008 22:46

Caramel slice Изображение

основа: (вариант 1) 112 гр кафява захар; 56 гр кокосови стърготини ; 100 гр брашно ; 85 гр масло
мисля,че и основата за фъдж на Катето ще стане супер за целта (даже май ще е по-добре),а тя е:(вариант 2) 2 ч.ч. натрошени бисквити; 1 ч.ч. смлени орехи; 1 с.л. канела; 6 с.л.захар; 1 ч.ч. разтопено масло
която и смес да изберете за основа (вариант 1 или 2),технологията е една и съща,смесват се продуктите и се пекат на 180 градуса за около 10 мин,вади се от фурната и се оставя на страна,а фурната не се гаси и е на същата температура.
карамел: 400 гр кондензирано мляко; 30 грама масло
на средно силен огън се разтапя маслото,слага се конденз.мляко и се вари,докато не се получи крем,който след това се изсипва в/у основата и се връща във фурната за още 10 мин.След това се оставя да изстине на стайна температура.
топинг: 150 гр шоколад + 1ч.л. олио
разтапя се шоколада и олиото и се изсипва в/у сладкиша,слага се в хладилник за около 20-30 мин,за да стегне. Реже с ена малки квадрати с помоща на топъл сух нож (в чаша с гореща вода се топи ножа,подсушава се с чиста кърпа и се реже с него).
Съвет: Тази смес е малко и трябва да се прави в най-малкия размер тавичка,в противен случай удвоете дозата!
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Изображение
Aдриан - 21/07/2008 3150,52
Виктор - 10/06/2012 3050,51

Човек не може да намери успокоение нито в работата, нито в удоволствията, нито в манастира, а само в собствената си душа..." (Съмърсет Моъм, "Цветният воал")
"DON'T FORGET TO PRAY TONIGHT BECAUSE GOD DIDN'T FORGET TO WAKE YOU UP THIS MORNING..."
Аватар
ewka
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5670
Регистрация: 21 Ное 2007 20:49
Местоположение: Dupnica city :)

Re: Копирана рецепта от сайта е-Кулинар

Мнениеот ekulinar на 04 Апр 2008 12:26

pinko_bl написа:Шоколадови кексчета

2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
3/4 ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. олио
2 с.л. натуралноо какао (ако е гранулирано повече)
1/2 блокче шоколад, начупено на парченца
пудра захар за поръсване

Пресейте заедно брашното, ванилията и бакпулвера в голяма купа. Добавете захарта и разбъркайте добре.

В друга купа с вилица разбийте яйцата, добавете постепенно олиото и накрая прясното мляко, в което предварително сте разтворили какаото.

Направете кладенче в средата на сухата смес и постепенно добавете яйчната смес, като се стараете да не разбърквате прекалено много ( иначе мъфините няма да станат пухкави).

Поставете хартиена кошничка във всеки отвор на форматата за печена на мъфини или използвайте подходящи купички, може и форма за кекс. Намажете с масло и поръсете с брашно.

Напълнете всеки отвор до 1/2 от височината с тесто. Отгоре поставете по парченца от шоколада (може да използвате и течен шоколад). Допълнете с тесто до 3/4 от височината на отворите.

Печете около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, до готовност, проверете с клечка за зъби.

Извадете от фурната, охладете за около 5 минути и извадете кексчетата от формата. По желание поръсете отгоре обилно с пудра захар.

Рецептата е копирана от сайта е-Кулинар Kulinar.gbg.bg . http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=2015. Не сме давали разрешение за публикуване на рецептата. Молим поне да давате линк към сайта откъдето е копирана рецептата.
ekulinar
 ---
Мнения: 1
Регистрация: 04 Апр 2008 12:17

Re: Десерти

Мнениеот ewka на 04 Апр 2008 17:05

Голяма работа като рецептата е от вашия сайт,аз също знам рецептата за мъфините и ако я опиша подробно ще кажете,че ви копирам,а аз даже не влизам в сайта ви. Даже някъде назад съм я написала тази рецепта,в по-улеснен вариант и сигурно съм упоменала,че се прави и с шоколад! Нали затова са рецептите да се копират,чудо голямо,в крайна сметка не сте я измислили вие и не сте я патентовали! Приятен ден,Кулинар!
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Изображение
Aдриан - 21/07/2008 3150,52
Виктор - 10/06/2012 3050,51

Човек не може да намери успокоение нито в работата, нито в удоволствията, нито в манастира, а само в собствената си душа..." (Съмърсет Моъм, "Цветният воал")
"DON'T FORGET TO PRAY TONIGHT BECAUSE GOD DIDN'T FORGET TO WAKE YOU UP THIS MORNING..."
Аватар
ewka
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5670
Регистрация: 21 Ное 2007 20:49
Местоположение: Dupnica city :)

Re: Десерти

Мнениеот ewka на 12 Апр 2008 21:49

Moмичета,направих го десерта,който пуснах по-нагоре (caramel slice),стана фантазия! Направих малко корекция: Значи,използвах на Катето блата за основа (вариант 2),но не сложих канела.Кондензираното мляко и маслото се варят за около 5-10 мин,а като се махнат от котлона допълнително се сгъстява само.Като го изсипете в/у блата,го връщате във фурната,но за максимум 5 мин,вадите след това и изчаквате да изстине напълно.Разтапяте шоколада (използвах 2 Свогета млечни) и го разстилате в/у вече студения сладкиш.Слагате в хладилника да стегне шоколада.Рязането става по описания горе начин.Стана разкош! И е лесно и бързо,само изглежда сложно,а го направих за 1/2 час.
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Изображение
Aдриан - 21/07/2008 3150,52
Виктор - 10/06/2012 3050,51

Човек не може да намери успокоение нито в работата, нито в удоволствията, нито в манастира, а само в собствената си душа..." (Съмърсет Моъм, "Цветният воал")
"DON'T FORGET TO PRAY TONIGHT BECAUSE GOD DIDN'T FORGET TO WAKE YOU UP THIS MORNING..."
Аватар
ewka
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5670
Регистрация: 21 Ное 2007 20:49
Местоположение: Dupnica city :)

Re: Десерти

Мнениеот nikita_perez на 13 Апр 2008 13:51

Евка , все се каня да направя този сладкиш , но ... забравям.Изглежда повече от невероятно , а щом пишеш ,че е и на вкус такъв ,значи наистина е така. Амбицирах се още повече да го направя.Отивам да запрятам ръкави .После ще пиша как е станал.
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Re: Десерти

Мнениеот ewka на 13 Апр 2008 15:50

nikita_perez написа:Евка , все се каня да направя този сладкиш , но ... забравям.Изглежда повече от невероятно , а щом пишеш ,че е и на вкус такъв ,значи наистина е така. Амбицирах се още повече да го направя.Отивам да запрятам ръкави .После ще пиша как е станал.

Браво на теб,мъжо е очарован от този сладкиш и сега ще ме тормози да го правя често,преди беше влюбен в мъфините ми,които се правят доста по-лесно,ама пуст мой мерак да правя различни неща,сега сама се нагласих! :D Дано да ти се получи,стискам палци!
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Изображение
Aдриан - 21/07/2008 3150,52
Виктор - 10/06/2012 3050,51

Човек не може да намери успокоение нито в работата, нито в удоволствията, нито в манастира, а само в собствената си душа..." (Съмърсет Моъм, "Цветният воал")
"DON'T FORGET TO PRAY TONIGHT BECAUSE GOD DIDN'T FORGET TO WAKE YOU UP THIS MORNING..."
Аватар
ewka
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5670
Регистрация: 21 Ное 2007 20:49
Местоположение: Dupnica city :)

Re: Десерти

Мнениеот kateto на 18 Апр 2008 22:55

Бърз и лесен -сладкиша на Катето
Продукти: 1 пакет чаени бисквити, 100 гр. масло /маргарин/, 3-4 бр. ябълки, 3 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. олио, брашно, канела, бакполувер.
Време за приготвяне: около 20 мин и около 30-40 за печене.
В тавичка се разтопява маслото. Отгоре се нареждат бисквитите. Обелваме и настъргваме ябълките. Към тях прибавяме канела и ги разстиламе върху бисквитите. Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме олиото. След това бакполувера и брашно, колкото поеме. Тестото да стане малко по-гъсто от кексово. Изсипваме върху ябълките. Печем на 150 градуса.
Оставете да изсине. Може да го обърнете с бисквитите нагоре. Но е толкова вкусен,че няма да имате време да му се наслаждаване на външния вид :emon03:
Аватар
kateto
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1261
Регистрация: 10 Май 2007 10:22
Местоположение: София

Re: Десерти

Мнениеот Ianitza на 01 Май 2008 22:06

Да ви кажа аз какъв десерт спретна свекито днес.
Понеже имахме останал цял козунак, тя го наряза на парчета(колкото 1 паве :lol: ), заля го с прясно мляко с яйца и го запече. В началото си мислех, че ще е голям бъркоч, обаче си облизах пръстите накрая. Беше много вкусно, като реване със вкус на крем карамел.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Ianitza
Модератор
 ---
Мнения: 7006
Регистрация: 20 Ное 2006 17:19

Re:

Мнениеот Toni_Jeleva на 04 Май 2008 11:11

Elisha написа:Чийзкейк

За блата:
3 пакетчета обикновени бисквити
1 пакетче и половина краве масло
1 с.л.захар
За крема:
500 гр обезсолена извара(има я и в по-малките магазинчета)
500 гр заквасена сметана
За глазурата:
1 бурканче сладкo [най-често се използва с ягоди]

Натрошаваме бисквитите и захарта възможно най-ситно.Разтапяме маслото в микроволновата за 1 минута.Слагаме бисквитеното брашно в съд и го заливаме обилно с маслото,така че да няма сухо местенце.Натискаме добре,за да оформим блат.След това разбиваме сметаната и изварата на хомогенна смес и намазваме блата,трябва да се получи втори блат от тази смес над бисквитите.Слагаме в камерата за около час,за да стегне и намазваме отново равномерно със сладкото.

Да ви е сладко...



Не че нещо ама това е на Силви рецептата :? :roll: Доста копирана


eninka написа:Момичета и аз мога да предложа една вкусна,лесна и евтина рецепта за чийзкейк.Правя го задължително един път в седмицата и всички си облизват пръстите!

За блата:
3 пакетчета обикновени бисквити
1 пакетче и половина краве масло
1 с.л.захар
За крема:
500 гр обезсолена извара(има я и в по-малките магазинчета)
500 гр заквасена сметана
За глазурата:
1 бурканче сладко(аз лично използвам най-често от ягоди)

Натрошаваме бисквитите и захарта възможно най-ситно.Разтапяме маслото в микроволновата за 1 минута.Слагаме бисквитеното брашно в съд и го заливаме обилно с маслото,така че да няма сухо местенце.Натискаме добре,за да оформим блат.След това разбиваме сметаната и изварата на хомогенна смес и намазваме блата,трябва да се получи втори блат от тази смес над бисквитите.Слагаме в камерата за около час,за да стегне и намазваме отново равномерно със сладкото.

Това е.Надявам се да го пробвате :)
А при специални поводи може да заместите изварата със сирене Маскарпоне или крема сирене

Надявам се да ви хареса и ще чакам да пишете отзиви.Добър апетит на всички! :sm_174:
Изображение
Изображение
Аватар
Toni_Jeleva
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 4602
Регистрация: 02 Ное 2007 23:47

Re: Десерти

Мнениеот eninka на 04 Май 2008 12:54

Тони,благодаря ти че го отбеляза,мила!Видях го,но реших да си замълча,за да не стават конфликти!
:sm_174: за теб и за Анжинка!
Аватар
eninka
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 2198
Регистрация: 18 Ное 2007 15:25

ПредишнаСледваща

Назад към Готварско форумче

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

  • Няма нови мнения
  • Няма нови мнения
    (моя тема)
  • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (заключена тема)
  • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
  • Има нови мнения
  • Има нови мнения
    (моя тема)
  • Има нови мнения
    (моя, популярна тема)
  • Има нови мнения
    (популярна тема)
  • Има нови мнения
    (заключена тема)
  • Има нови мнения
    (заключена моя тема)
  • Преместена тема
  • Съобщение
    (няма нови мнения)
  • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (няма нови мнения )
  • Съобщение
    (има нови мнения)
  • Съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (има нови мнения)
  • Важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема
    (има нови мнения)
  • Важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения)
  • www.mamaibebe.com