Десерти

Форум за рецепти, съвети, обмяна на опит...

Модератори: ALEKS, sn_vasileva, nikita_perez, Ianitza

Мнениеот pinko_bl на 04 Авг 2007 16:59

Торта зебра

Продукти: 8 яйца
1 ч. ч и половина захар
1 ч. ч.и половина брашно
3 с. л. какао
Начин на приготвяне: Белтъците и жълтъците се бият по отделно. Захарта се разделя на две и се прибавя към белтъците и жълтъците. След това разбитите белтъци на сняг се прибавят към жълтъците и се бърка с дървена лъжица в една посока до получаване на хомогенна смес. Тя се разделя на две равни части и към едната се слага какаото.
В намазана с олио тава в средата с лъжици се редуват кафяво и и бяло тесто, като се получават окръжности, които постепено запълват тавата. Ефектът е като шарките на зебра.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40-45 мин.
Сиропира се и се залива с крем по желание.
Аватар
pinko_bl
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 867
Регистрация: 31 Май 2007 16:26



Мнениеот pinko_bl на 04 Авг 2007 17:00

Негърче
Продукти: За тестото:
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
2 1/2 ч. ч. брашно
2 с. л. какао
1 ч. л. канела (по желание)

За заливката:
125 гр. масло (маргарин)
1 с. л. какао
7 с. л. вода
1 ч. ч. пудра захар (може и кристална)
Начин на приготвяне: Тестото се приготвя като всички продукти се объркват добре (най-лесно става с вилица) в изброената последователност - разбъркват се най-напред киселото мляко със содата, добавя се захарта и т. н. Сместта се изсипва в подходяща тавичка и се пече в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна. Проверява се дали е готово с клечка за зъби (ако по клечката не остава сурово тесто, значи е готово). Оставя се да изстине, нарязва се на парчета и се залива с горещата заливка.
Заливката се приготвя като в огнеупорна купа се поставят съставките за нея и се завират на котлона около 3 минути или докато се разтопи захарта, ако използваме кристална.
Аватар
pinko_bl
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 867
Регистрация: 31 Май 2007 16:26

Мнениеот angel4eto_7 на 07 Авг 2007 01:39

Сладкишът на Баба

4 яйца,200гр. захар,200гр. настърган шоколад,200гр, сметана,200гр. брашно,ром

Яйцата и захарта се разбиват на водна баня.Свалят се от огъня и се добавят воколадът,сметаната и брашното.Сместа се ароматизира с ром.Изсипва се във форма,застлана с намазана с олио хартия.Пече се на умерена фурна
Изображение
Изображение
Аватар
angel4eto_7
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 2632
Регистрация: 29 Юни 2007 09:05
Местоположение: Стара Загора

Мнениеот kate на 11 Авг 2007 13:45

Това е най-вскуния сладкиш който съм яла..

Кокосов сладкиш

1п.масло (гледайте да не е българско,понеже те са наполовината само вода!По магазините има едни двоен грамаж немски-те са идеални)
3 яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.брашно
2с.л какао
2с.л.кокосови стърготини(аз слагам и малко повече :) )

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме разтопеното масло,какаото,кокоса и накрая брашното.
Ако използвате хубаво масло-ще постигнете ефекта на сладкиша-става много приятен 'пясъчен'.
Изображение Изображение

Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!Изображение
Аватар
kate
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 4668
Регистрация: 06 Юли 2007 13:12
Местоположение: Norway

Мнениеот kate на 27 Авг 2007 21:27

Един приятел ни дойде на гости...и ни направи 'Ябълки по френски'...
Малее...страшно вкусни са!!
Ето и рецептата...
За 3 порции:
3 ябълки
2 банана
6-8 сушени кайсии
канела
3ч.л. мед

Ябълките се издълбават все едно ще пълните домати...като капаченцата отгоре им се оставят. :lol:
Нарязваме сместа която сме издълбали, заедно с намачканите банани, нарязаните кайсии, канелата и меда.
Пълним ги и затваряме отворите им с капачетата.
Печем около час на умерена фурна.
Стават страшно вкусни!!! :oki:
Изображение Изображение

Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!Изображение
Аватар
kate
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 4668
Регистрация: 06 Юли 2007 13:12
Местоположение: Norway

Мнениеот kate на 17 Ное 2007 22:16

Ето тортите които приготвих днес..(имах поръчка за това са 2 :) )

Изображение
Изображение
Изображение Изображение

Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!Изображение
Аватар
kate
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 4668
Регистрация: 06 Юли 2007 13:12
Местоположение: Norway

Мнениеот nikita_perez на 18 Ное 2007 12:11

Кате , изглеждат невероятно тези тортички.
ще напишеш ли рецептата , моляяяяяяяя?
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Мнениеот kate на 18 Ное 2007 13:12

Да, разбира се. Един приятел имаше РД вчера, та ми ги поръча..
Тази рецепта я измислихме с майка...става много вкусно.

Готови блатове 3бр.
2/3 сладко от боровинки(цели плодове)
Заквасена сметана 1 кутия
Течна сладка сметана
Кокосови стърготини
Сиропиране: захар+вода 1 към 2
Украса-по избор.

Поставяме първия блат, сиропираме(като изстине сиропа),мажем добре със разбитата заквасена сметана, отгоре мажем със сладко(не прекалено много), ръсим с кокос и залепяме втория блат-по същия начин!! След като залепим и третия блат-него само го сиропираме, и мажем със Течната сладка сметана, предварително разбита на сняг. Мажем и отстрани тортата...и по желание или я охормяме на скалички или правим розички със шприц. отгоре украсяваме с каквото имаме.. :D

:idea: Тази украса си я купих от Кауфланд. Там има всякаква!! :wink:
Изображение Изображение

Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!Изображение
Аватар
kate
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 4668
Регистрация: 06 Юли 2007 13:12
Местоположение: Norway

Мнениеот vodnoto_cvete на 09 Дек 2007 15:59

Лесна и вкусна торта


В оригиналният вариянт се правят рула, които се използват за блатове, но аз използвах 4 и половина готови рула на "Сладък дом".

Ето оригиналната рецепта:
2 пакетчета суха сметана
мляко за разбиване на сметаната
заквасена сметана ( по желания)
2 шоколада
1 бял шоколад ( по желание)
За направата на рулата:
2яйца
2ч.ч захар
1ч.ч заквасена сметана
1ч.ч кисело мляко с 2ч.л сода Бикарбонат разтворени в него
3с.л разтопено масло
7-8 ч.ч брашно

Замесва се тесто.Разделя се на четири части.Всяка част се разточва и се намазва с мармалад.Навива се на руло и се слага в намазнена тава.
Рулата се пекат при 180гр първите 10-12мин.,после намалям на 150 и включвам на вентилатор още около 30-35мин. Като изстинат се нарязват на парченца,не много тънки.

Разбиват се 2 пакетчета суха сметана с прясно мляко.Отначало слагам точното количество мляко,а по време на разбиването слагам по малко допълнително,за да се получи по-рядка сметана,за да попие по-добре в рулата.
На дъното на тортена или друга форма се слага чист найлон,краищата му да излизат извън формата.Слага се сметана и се разстила,нарежда се първия ред с рула(легнали).
Между двата реда рула аз сложих и една малка кофичка заквасена сметана разбита с малко захар. Стана по сочно!
Върху рулата се слага отново пласт от сметана и отгоре се нарежда втория ред с рула.Покрива се и този ред със сметана и се слага за една нощ в хладилника.На другия ден,тората се обръща върху поднос и се маха найлоновия плик.
Украсата отгоре е по желание.Аз залях с шоколад+мляко+масло,добавих разтопен по същия начин бял шоколад и с вилица направих завъртулките.
ИзображениеИзображение
Изображение
Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен и злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез.
Аватар
vodnoto_cvete
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 2672
Регистрация: 27 Яну 2007 23:28
Местоположение: И аз вече незнам къде!!!

Мнениеот nikita_perez на 09 Дек 2007 17:10

Момичета , благодаря много за рецептите. :love1:
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Мнениеот gery_deni на 09 Дек 2007 19:27

kate написа:Това е най-вскуния сладкиш който съм яла..

Кокосов сладкиш

1п.масло (гледайте да не е българско,понеже те са наполовината само вода!По магазините има едни двоен грамаж немски-те са идеални)
3 яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.брашно
2с.л какао
2с.л.кокосови стърготини(аз слагам и малко повече :) )

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме разтопеното масло,какаото,кокоса и накрая брашното.
Ако използвате хубаво масло-ще постигнете ефекта на сладкиша-става много приятен 'пясъчен'.

Кате а как се пече?
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
gery_deni
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1199
Регистрация: 26 Яну 2007 17:56
Местоположение: София

Мнениеот mama_Reni на 11 Дек 2007 17:45

Браво момичета... чудесни рецепти сте пуснали... и аз ще се включа малко по-късно че сега трябва да излизам...
Ще си ги препиша всичките...
Още веднъж БРАВООО :clap:
Изображение
Изображение
Аватар
mama_Reni
Редовен
 ---
Мнения: 92
Регистрация: 27 Авг 2007 18:24
Местоположение: Монтана

Мнениеот ewka на 11 Дек 2007 21:58

"Мързеливи мъфини"
400 гр брашно
225 гр захар
100 гр масло /може и маргарин/
3 яйца
2 ванилийки
2 ч.л.бакпулвер / или 1 пакетче /
прясно мляко

брашното+захарта+разтопеното масло /ако е маргарин направо го слагате без да се разтапя/+ванилиите+бакпулвера+млякото и яйцата/идеалното количество мляко е когато яйцата и млякото заедно са 450 мл-аз използвам оразмерена чаша и така ги нагласям/.....т.е. всичко се слага накуп и се бие с миксера,докато не стане гладка,бяла смес,която трябва да е толкова гъста,че като вземете с лъжица да пада лесно,но не и да тече,ако е много гъсто регулирайте с мляко.
Трябва да имате форма за мъфини / тефлонова на 12 малки дупки /. Въпреки,че тавата е тефлонова,намажете всяка дупка с масло или маргарин.В една дупка: 1 с.л. смес,отгоре 1 ч.л. сладко по желание,пак лъжица смес и малко сладко отгоре за украса.така пълните дупките.Слагате в загрята до 175 градуса фурна и печете,надигат се много бързо но не ги вадете веднага,защото са сурови отвътре,изчакайте докато отгоре потъмнеят повече,но друг вариант да ги проверите си остава с клечката за зъби,което действа с точност. Можете да ги направите,вместо със сладко,с течен шоколад,със сушени плодове,но май-май със сладко си е най-добре.
Тя рецептата си е много лесна и бърза,ама аз я описах много подробно и сигурно изглежда като нещо сложно. :lol: :lol: :lol:
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Изображение
Aдриан - 21/07/2008 3150,52
Виктор - 10/06/2012 3050,51

Човек не може да намери успокоение нито в работата, нито в удоволствията, нито в манастира, а само в собствената си душа..." (Съмърсет Моъм, "Цветният воал")
"DON'T FORGET TO PRAY TONIGHT BECAUSE GOD DIDN'T FORGET TO WAKE YOU UP THIS MORNING..."
Аватар
ewka
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5670
Регистрация: 21 Ное 2007 20:49
Местоположение: Dupnica city :)

Мнениеот ewka на 11 Дек 2007 22:03

момичета,рецептата ми за мъфините е оригинална шотландска,защото аз работех в едно кафе в Шотландия и ги печах всеки ден,само че те ги правят с пресни плодове,което е ужасно и аз промених рецептата още там,дадох на шефа ми да опита тези със сладко и той ми каза да спра да правя с пресни плодове и че никога не е ял по-хубави мъфини досега.Любимите му бяха със сладко от малини и наистина са страхотни,но и със всяко друго сладко е ок.
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Изображение
Aдриан - 21/07/2008 3150,52
Виктор - 10/06/2012 3050,51

Човек не може да намери успокоение нито в работата, нито в удоволствията, нито в манастира, а само в собствената си душа..." (Съмърсет Моъм, "Цветният воал")
"DON'T FORGET TO PRAY TONIGHT BECAUSE GOD DIDN'T FORGET TO WAKE YOU UP THIS MORNING..."
Аватар
ewka
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5670
Регистрация: 21 Ное 2007 20:49
Местоположение: Dupnica city :)

Мнениеот Jilina на 15 Дек 2007 09:41

pinko_bl написа:Негърче
Продукти: За тестото:
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
2 1/2 ч. ч. брашно
2 с. л. какао
1 ч. л. канела (по желание)

За заливката:
125 гр. масло (маргарин)
1 с. л. какао
7 с. л. вода
1 ч. ч. пудра захар (може и кристална)
Начин на приготвяне: Тестото се приготвя като всички продукти се объркват добре (най-лесно става с вилица) в изброената последователност - разбъркват се най-напред киселото мляко със содата, добавя се захарта и т. н. Сместта се изсипва в подходяща тавичка и се пече в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна. Проверява се дали е готово с клечка за зъби (ако по клечката не остава сурово тесто, значи е готово). Оставя се да изстине, нарязва се на парчета и се залива с горещата заливка.
Заливката се приготвя като в огнеупорна купа се поставят съставките за нея и се завират на котлона около 3 минути или докато се разтопи захарта, ако използваме кристална.

Направих го и стана страхотно.
Последна промяна Jilina на 16 Дек 2007 20:10, променена общо 1 път
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Jilina
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 2514
Регистрация: 27 Фев 2007 11:13

ПредишнаСледваща

Назад към Готварско форумче

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

  • Няма нови мнения
  • Няма нови мнения
    (моя тема)
  • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (заключена тема)
  • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
  • Има нови мнения
  • Има нови мнения
    (моя тема)
  • Има нови мнения
    (моя, популярна тема)
  • Има нови мнения
    (популярна тема)
  • Има нови мнения
    (заключена тема)
  • Има нови мнения
    (заключена моя тема)
  • Преместена тема
  • Съобщение
    (няма нови мнения)
  • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (няма нови мнения )
  • Съобщение
    (има нови мнения)
  • Съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (има нови мнения)
  • Важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема
    (има нови мнения)
  • Важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения)
  • www.mamaibebe.com