Коледни сладки

Форум за рецепти, съвети, обмяна на опит...

Модератори: ALEKS, sn_vasileva, nikita_perez, Ianitza

Мнениеот vitalia на 17 Дек 2006 20:33

няма ли повече рецепти? ама такива който са пробвани.
Изображение
Изображение
Изображение
vitalia
 ---
Мнения: 6
Регистрация: 06 Дек 2006 18:17
Местоположение: Sofia



Мнениеот evamartini на 20 Дек 2006 22:35

Пълна излагация,голям провал.От няма да казвам колко тави излязоха 7-8-9 броя.Не мога да ги отлепя и се начупиха-яд,яд...Ще ги пазя Марти да сложи под елхичката за Дядо Коледа!
Изображение
Изображение
Изображение голяма мания...

Изображение
Аватар
evamartini
Пристрастен
 ---
Мнения: 326
Регистрация: 12 Окт 2006 14:52

Re: Коледни сладки

Мнениеот sn_vasileva на 09 Ное 2008 14:26

Хайде чакаме нови идейки :D
ИзображениеИзображение
Изображение

Кърменето е начин на живот, а не просто начин на хранене. Dr.William Sears
Аватар
sn_vasileva
Модератор
 ---
Мнения: 12284
Регистрация: 09 Май 2007 17:34
Местоположение: София

Re: Коледни сладки

Мнениеот nikita_perez на 09 Ное 2008 14:55

sn_vasileva написа:Хайде чакаме нови идейки :D

Веднага се мятам да преписвам и без това се чудя какво да правя :mrgreen: .Събрала съм от нета и от къде ли не няколко рецепти .Та :

Коледни сладки - 1

4 яйца
1/4 к.ч. захар
1 п. ванилия
брашно
масло

Яйцата се разбиват със захарта.Добавят се ванилията и брашното ( количество достатъчно , за да се получи нетвърдо тесто ).
Тесто се разточава на листи - 0.5 см.Режат се фигурки , които се пекат в тава намазана с масло.


Коледни сладки - 2

2-3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 п. краве масло
2 ванилии
1 ч.л. какао
1 щипка канела
1 ч.ч. захар
1 яйце

Всички продукти ( без брашното и маслото ) се смесват и разбъркват добре .След това се добавя разтопеното масло.Разбърква се .
Добавя се и брашното.Трябва да се получи леко лепкаво тесто , което се оставя в хладилника за 15 минути .
Тестото се разточва на листи с дебелина 0.5 см , от който се режат формички .


Коледни масленки

1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. смлени орехи
1п. бакпулвер
1 ч.л. канела
пудра захар - за поръсване

Сладките се приготвят като предходните .
Пекат се на 200 градуса около 20 минути.
След като изстинат , се поръсват с пудра захар.



Това са ми рецептите .Само си мисля ,че 1п. бакпулвер ще е много . :roll:
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Re: Коледни сладки

Мнениеот irini4 на 09 Ное 2008 15:20

Ами не знам дали тази рецепта е за тук, понеже не е точно сладки , ама пък е коледна и сладка :lol:
И не съм я пробвала, но ми се струва хубава:

Коледен "Щолен"

Изображение
50 г мая
1 и 1/4 ч.ч. (250 мл) прясно мляко
500 г брашно
3/4 ч.ч. (150 г) захар
2 праха ванилия
кората от 1 лимон
щипка сол
1 ч.л. смлян кориандър
5-6 бр. карамфилчета
1 ч.л. (5 г) индийско орехче
350 г масло
2-3 бр. зелени смокини от сладко
50-60 г желирани или коктейлни череши
300 г стафиди
ром
1 с.л. нишесте или брашно
сладко от портокалови или лимонови корички
150 г бадеми
пудра захар
Маята се размива в леко затопленото прясно мляко, добавя се 1 ч.л. захар и сместа се оставя да престои на топло около 15 минути. Брашното се пресява, разбърква се със захарта, ванилиите, настърганата лимонова кора, солта, смления кориандър, счуканите карамфилчета и настърганото индийско орехче. 250 г от маслото се разтопява. Към брашното се добавя втасалата мая. Топейки ръцете си в разтопеното, но не горещо масло, се замесва гладко тесто, което се оставя да втаса на топло около 1 час. Добре отцедените смокини от сладкото и черешите се нарязват на дребни парченца. Сместват се със стафидите (предварително накиснати за няколко часа в ром, добре отцедени и оваляни в брашно или нишесте, за да не залепват). Добавят се ситно нарязаните портокалови или лимонови корички от сладко (или лимонови резенки), както и обелените и едро натрошени бадемови ядки. Втасалото тесто се размесва с плодовете и ядките. Оформя се на руло и се слага в продълговата форма за печене (тази доза е за 2 средноголеми форми), покрита с алуминиево фолио, намазано с масло и поръсено с брашно. Оставя се да втаса около 45 минути, след което се пече на 180 C около 1 час. Ако започне да загаря отгоре, се покрива с фолио и температурата се намалява. С дървен шиш се пробва дали сладкишът е добре опечен. Изважда се от фурната и веднага се намазва с разтопеното останало масло и се поръсва с пудра захар от всички страни. Сладкишът трябва да изстива върху решетка цяла нощ. На другия ден се увива в прозрачно фолио и се оставя на сухо място. Трайността на щолена е 3 месеца. Сервира се нарязан на филии, обилно поръсен с пудра захар.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
irini4
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 3923
Регистрация: 26 Юли 2008 18:49

Re: Коледни сладки

Мнениеот nikita_perez на 09 Ное 2008 15:32

О , дааа.Щоленът е хубаво "нещо".
Миналата година пуснах тема за него и даже на три пъти го правих .Само първия път ми се получи добре , но пак е нещо.
Голяма играчка е , но си заслужава.
Ще побутна темата за щолена и ще пусна още някоя друга рецепта.
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Re: Коледни сладки

Мнениеот sn_vasileva на 09 Ное 2008 16:11

И на мен ми се струва голяма врътня, но не може да не е вкусен. И аз мислех да я бутна напрде темата за Щолена, ама нещо се омотах и нищо не направих.
Никитка ще се пробвам с някоя от твоите рецепти, ама и формички щ трябва да се оборудвам :idea:
ИзображениеИзображение
Изображение

Кърменето е начин на живот, а не просто начин на хранене. Dr.William Sears
Аватар
sn_vasileva
Модератор
 ---
Мнения: 12284
Регистрация: 09 Май 2007 17:34
Местоположение: София

Re: Коледни сладки

Мнениеот irini4 на 10 Ное 2008 01:05

Меки овесени бисквити със стафиди


Изображение

Продукти:

240 г брашно
1/2 ч л бакпулвер
1/4 чл индийско орехче
1/2 ч л сол
226 г меко краве масло
200 г кафява захар
200 г захар
2 яйца
300 г овесени ядки
250 г стафиди (по желание)
Приготвяне:

Брашното се смесва с бакпулвера, индийското орехче и солта.
Отделно маслото се разбива до пухкавост и се прибавят и двата вида захар.
Разбиват се около 3 минути.
Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко сместа се разбива добре.
Прибавя се брашнената смес и с лъжица се разбърква.
Добавят се овесените ядки и стафидите.
Тестото се разбърква и се оформят 32 топчета с размер 5 см (около 2 с л).
Нареждат се в застлана с хартия за печене тава.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 22-25 минути, докато краищата на бисквитите станат кафяво-златисти.
Внимава се да не се препекат, иначе бисквитите няма да са меки (средата трябва да бъде светла).
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
irini4
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 3923
Регистрация: 26 Юли 2008 18:49

Re: Коледни сладки

Мнениеот sn_vasileva на 10 Ное 2008 19:05

Иринка много готина рецепта! И е полезна мисля- с тези овесени ядки. И кафява захар много обичам.
ИзображениеИзображение
Изображение

Кърменето е начин на живот, а не просто начин на хранене. Dr.William Sears
Аватар
sn_vasileva
Модератор
 ---
Мнения: 12284
Регистрация: 09 Май 2007 17:34
Местоположение: София

Re: Коледни сладки

Мнениеот Lus на 11 Ное 2008 17:04

А аз не мога да правя коледни сладки, затова ще пробвам вашите рецепти. :oops:
После ще ви кажа какво се получи :lol:
БОГ е сътворил всички ни... Но само човекът съди кои са ненужни...!!!

Детето ми се забавлява
http://www.youtube.com/watch?v=Sc1dxHhtDIk
Аватар
Lus
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 7130
Регистрация: 02 Яну 2008 16:28
Местоположение: Фантазия(София)

Re: Коледни сладки

Мнениеот ewka на 11 Ное 2008 19:32

Маслени бисквитки

225 гр масло ; 100 гр кафява захар ; 1/2 ч.л. сол ; 1/2 ч.л. ванилия ; 1 яйце ; 175 гр брашно ; 225 гр шоколад (начупен на ситни парченца).
Всичко се забърква заедно с миксер,накрая се слага и шоколада и се обърква хубаво.Взимате чаена лъжичка и с нея загребвате от сместа и слагате в тавичка (ако е тефлонова няма нужда от никаква мазнина,ако не е съвсем малко олио).Така разпределяте сместа в тавата като оставяте по няколко см разстояние м/у топчетата от смес,защото при печенето сместа се разстила леко се получават почти кръгли бисквити.Пекат се на 190 градуса за около 6-8 минути.Не ги печете повече от посоченото време,защото ще прегорят.Много лесни бисквитки и бързи!
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Изображение
Aдриан - 21/07/2008 3150,52
Виктор - 10/06/2012 3050,51

Човек не може да намери успокоение нито в работата, нито в удоволствията, нито в манастира, а само в собствената си душа..." (Съмърсет Моъм, "Цветният воал")
"DON'T FORGET TO PRAY TONIGHT BECAUSE GOD DIDN'T FORGET TO WAKE YOU UP THIS MORNING..."
Аватар
ewka
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5670
Регистрация: 21 Ное 2007 20:49
Местоположение: Dupnica city :)

Re: Коледни сладки

Мнениеот nikita_perez на 14 Ное 2008 16:07

Момичета , намерих един канадски сайт с невероятни рецепти.
Когато имам време ще си играя да превеждам и ще пускам тук рецептите.Разните онлайн преводачи не ми вършат работа , защото превеждат буквално и става едно мазало ... С туткава работа съм се захванала , но си заслужава,
Ето някои рецепти .Предварително се извинявам , ако има някои неточности в "езика".


Коледен боровинков кейк
Изображение
Продукти:
* 85 гр масло
* 400 гр бяла захар
* 500 гр брашно
* 15 гр бакпулвер
* 1 ч.л. сол
* 475 мл кондензирано мляко
* 336 гр боровинки

за заливката:
* 225 гр масло
* 400 гр бяла захар
* 235 мл бита сметана
* 1/2 есенция ванилия

Приготвяне:
1. Фурната се загрява на 170 градуса.Подходяща тава се намазнява и набрашнява.
2. Смесват се брашното, бакпулверът и солта .Оставят се настрани.
3. В голяма купа се разбиват добре 6 с.л. масло и 2 чаши захар до получаване на пухкава смес .
4. В брашняната смес се добавя с постоянно бъркане , маслената смес и кондензираното мляко.Слагат се и боровинките
5.. Пече се във форма за кекс.
6.Прави се заливка от 1 чаена чаша масло, 2 чаши захар и сметана , които се слагат в тенджера на умерен огън докато кипнат , а след това се оставят
да къкрят за 10 минути. След като се свали от котлона се добавя ванилията .
7.Студеният кейка се залива тази смес докато е още гореща .

Източник.


Шоколадови бисквити
Изображение
Продукти:
* 205 гр масло
* 150 гр бяла захар
* 110 гр кафява захар
* 2 яйца
* 1/2 есенция ванилия
* 280 гр брашно
* 1 ч.л. хлебна сода
* 1 ч.л. сол
* 335 гр млечен шоколад

Приготвяне :
1.Фурната се загрява до 175 градуса.Хартията за печене се намазва с масло .
2. В голяма купа се разбиват добре маслото , кафява захар и бялата захар до получаване на пухкава смес. Яйцата се добавят едно по едно , а след тях и ванилията. Брашното се смесва със содата и солта .Като се бърка на бавни обороти се добавя към яйчената смес .Накрая се на добавя шоколадът - на малки кубчета . С помощта на голяма лъжица се оформят бисквити .
3. Бисквитите се пекат 8 до 10 минути в загрятата фурна до златисто. Хубаво е преди да се извадят от тавата , бисквитите да са изстинали.

източник


Канелени бисквити

Продукти:
* 1 ч разтопено масло
* 1 1 / 2 ч. бяла захар
* 1 яйце
* 1 1 / 2 л мед
* 2 1 / 4 ч брашно
* 1 1 / 8 л хлебна сода
* 1 с.л. канела на прах

Приготвяне:
1. Фурната се загрява до 180 градуса С.
2. Маслото и медът се смесват и разбъркват до получаване на крем.
3. Яйцата се разбиват добре със захарта.
4. Брашно, сода и канела се смесват.Добавя се кремът от маслото и меда , яйчената смес.Разбъркава се добре до получаване на хомогенна смес .
5. С лъжица се изсипва част от сместа върху намазана с масло хартия за печене и така докато свърши сместа.
6. Бисквитите се пекат около 10 до 12 минути.
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Re: Коледни сладки

Мнениеот sn_vasileva на 14 Ное 2008 16:31

Останаха ми очите в боровинковия кейк :!:
ИзображениеИзображение
Изображение

Кърменето е начин на живот, а не просто начин на хранене. Dr.William Sears
Аватар
sn_vasileva
Модератор
 ---
Мнения: 12284
Регистрация: 09 Май 2007 17:34
Местоположение: София

Re: Коледни сладки

Мнениеот ewka на 14 Ное 2008 18:22

Никитка,маслените бисквитки дето съм ги пуснала са почти същите като по рецепта като шоколадовите ти бисквитки,а на вид стават същите.Трябва да се чакат да изстинат и тогава да се вадят,защото са още меки като са топли и ще се разпаднат,а като изстинат стават хрупкави.Това са като тези купуваните cookies !
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Изображение
Aдриан - 21/07/2008 3150,52
Виктор - 10/06/2012 3050,51

Човек не може да намери успокоение нито в работата, нито в удоволствията, нито в манастира, а само в собствената си душа..." (Съмърсет Моъм, "Цветният воал")
"DON'T FORGET TO PRAY TONIGHT BECAUSE GOD DIDN'T FORGET TO WAKE YOU UP THIS MORNING..."
Аватар
ewka
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5670
Регистрация: 21 Ное 2007 20:49
Местоположение: Dupnica city :)

Re: Коледни сладки

Мнениеот irini4 на 15 Ное 2008 02:26

sn_vasileva написа:Останаха ми очите в боровинковия кейк :!:

И на мен, определено! Страхотна рецепта!

И аз се поразрових - вие ме разпалихте! Май не са много евтини, но пък някой може да си хареса нещо. Аз лично мисля да правя комбинация от няколко вида - какви, ще реша - давайте рецепти! Ето моите:

Ванилени рогчета (Wiener Vanillekipferl)
Изображение

ПРОДУКТИ
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. захар
200 гр. краве масло
50 гр. бадеми, обелени и фино смлени
50 гр. лешници, смлени
2 жълтъка
1-2 щипки сол
4 праха ванилии
пудра захар
1. Смесете пресятото брашно със смлените лешници и бадеми, захарта, солта и 3 ванилии. Добавете нарязаното на малки кубчета масло и размесете докато се получат трохи. Добавете предварително леко разбитите жълтици и замесете гладко тесто. Ако тестото не се замесва добре(стои на трохи) добавете още един жълтък или 1-2 ч.л. вода.
2. Оформете тестото на топка, завийте с прозрачно домакинско фолио и поставете във хладилника за около 2 часа. Охладеното тесто разделете на топчета с големината на орех. Оформете от тях пръчици с дължина 10 см. Прегънете ги и ги оформете като рогчета. Поставете ги в намазана и поръсена с брашно тава (или покрита с хартия за печене).
3. Поставете ги в предварително загрята до 180 градуса, около 10 минути - докато съвсем леко променят цвета си. Извадете от фурната и веднага, още докато са горещи, ги поръсете с пудра захар, смесена с ванилия.

Канелени звезди (Zimtsterne)
Изображение

ПРОДУКТИ
2 1/4 ч.ч. бадеми, фино смлени
5 белтъка
2 ч.ч. пудра захар
2 ч.л. канела
1 с.л. ром ( в оригиналната рецепта – Kirschwasser)
Пудра захар за поръсване
(1 ч.ч. = 250 мл)

1. Разбийте белтъците на сняг.
2. Добавете предварително пресятата пудра захар като продължите да разбивате. Отделете 1 ч.ч. от сместа за глазура.
3. Изсипете канелата и леко разбъркайте.
4. Добавете смлените бадеми и рома. Разбъркайте леко докато се оформи тесто. Покрийте с прозрачно домакинско фолио и оставете за един час в хладилника.
5. Пресейте пудра захар върху работната повърхност.
6. Разточете тестото до 1 см. дебелина. Изрежете сладките с помощта на метална или пластмасова форма на звезда.
7. Поставете сладките в ненамазана с мазнина тава. Намажете повърхността им с белтъчната глазура. Оставете да престоят една вечер на стайна температура за да поизсъхнат.
8. Загрейте печката до 220 градуса и изпечете за 5 минути. Проверявайте постоянно сладките докато се пекат – глазурата трябва да остане бяла и отвътре да е мека.


Лимонови рогчета
Изображение

ПРОДУКТИ
1 ч.ч. масло (маргарин), размекнат
1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.л. сок от лайм(или лимон)
2 1/4 ч.ч. пресято брашно
1/4 ч.л. сол (1-2 щипки)
2 ч.л. настъргана кора от лайм (или лимонова)

за поръсване:
1 ч.ч. захар
1 ванилия
1 ч.л. настъргана кора от лайм(лимон)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купа разбийте до побеляване маслото, 1/2 ч.ч. пудра захар и лимоновия сок. Добавете постепенно брашното, смесено с лимоновата кора и солта.
Оформете тестото на топка, завийте с прозрачно домакинско фолио и поставете във хладилника за около 2 часа. Охладеното тесто разделете на топчета с големината на орех. Оформете от тях пръчици с дължина 10 см. Прегънете ги и ги оформете като рогчета. Поставете ги в намазана и поръсена с брашно тава (или покрита с хартия за печене).
Поставете ги в предварително загрята до 180 градуса, около 10 минути - докато съвсем леко променят цвета си. Извадете от фурната и веднага, още докато са горещи, ги поръсете с пудра захар, смесена с ванилия и настъргана кора от лайм(лимон).

Немски коледни сладки с конфитюр (Spitzbuben)
Изображение

ПРОДУКТИ
400 гр. брашно
200 гр. масло(маргарин)
3 жълтъка
100 гр. захар
2 ванилии
настърганата кора от 1 среден лимон
50 гр. смлени орехи
1/2 ч.ч. конфитюр (малинов или друг по желание)
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. коняк (ром)
1/2 ч.ч. пудра захар

Получават се около 60 броя сладки.
Изображение
1. Прибавете нарязаното на парченца масло към пресятото брашно и размесете докато се образуват трохи. Добавете жълтъците, захарта, ванилията, лимоновата кора и смлените орехи. Размесете докато се оформи гладко тесто. Завийте го с прозрачно домакинско фолио и поставете в хладилника за 2 часа докато се стегне. Разделете тестото на няколко части. Всяко парче разточете на кора с дебелина 1 см и с форма отрежете четен брой кръгчета.
Изображение
2. Направете по три малки отвора(или един голям) по средата на половината кръгчета (ако не разполагате с подходяща форма, може да използвате пластмасова капачка от химикал).
Изображение
3. Изпечете сладките в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10 минути. Намажете целите кръгчета с конфитюр, смесен с лимонов сок и коняк. Поръсете кръгчетата с отворите с пудра захар и ги поставете върху намазаните с конфитюр.
Изображение
4. Леко натиснете така, че да се покаже конфитюра през отворите. Оставете сладките да престоят 24 часа преди да ги консумирате.

Финландски коледни сладки (Joulutortut)
Изображение

ПРОДУКТИ
500 гр. готово многолистно(бутер) тесто
конфитюр по избор
1 жълтък, разбит
пудра захар, смесена с ванилия

1. Нарежете тестото на квадрати със страна 8 см.
2. Направете разрези от всеки връх на квадрата към центъра.
3. Поставете по малко конфитюр в центъра.
4. Започнете да прегъвате върховете, през един към центъра, така че да се образува звезда.
5. Застъпете върховете един върху друг и леко притеснете. Наредете сладките в покрита с хартия за печене тавичка и намажете със разбития жълтък. Изпечете в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 15-20 мин – докато станат светло златисти. Поръсете със пудра захар, смесена с ванилия.
Изображение


Шоколадови бисквити Трюфел

Изображение

Продукти:
200 г начупен шоколад
90 г краве масло
110 г захар
щипка сол
3 яйца
1 ч л ванилова есенция
210 г брашно
25 г какао на прах (горчиво)
1/2 ч л бакпулвер
3/4 чаша (188 г) пудра захар


Приготвяне:
40 броя биквити
В неголям съд на водна баня се разтoпява маслото и шоколадът до еднородна маса.
Маха се от огъня и се охлажда, добавя се захарта. Омесва се всичко добре, докато не се разтвори захарта.
Добавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце сместа се разбира хубаво с миксер.
Добавя се ванилията. Брашното се пресява, какаото, солта и бакпулвера в шоколадовата смес.
Отново всичко добре се омесва и се оставя за 1 час (или повече) в хладилника. Купата е покрита с фолио.
Фурната се загрява до 160 С.
Тавата се намазва с масло или се постила хартия за печене.
Пудра захар се насипва в неголяма купа (чиния).
С чаена лъжица се отчупват парченца тесто от които се правят топки ~ 2,5 см диаметър.
Всяка топка се овалва в пудра захар. Всяка бисквита трябва да бъде покрита с ДЕБЕЛ слой пудра захар.
Бисквитите се поставят върху хартия на разстояние 4 см.
Пекат се 10-15 минути (по време на печене се пукат леко - нормално е).
Готовите бисквите се охлаждат в тавата още 2 минути, след което се изваждат до пълното охлаждане.
Могат да бъдат съхранявани в затворени кутии.


Снежни топки
Изображение

Продукти:
100 г меко краве масло
2 с л захар
1-2 ч л ванилова есенция
80 г орехи
140 г брашно
щипка сол
пудра захар за овалване

Приготвяне:
Орехите се нарязват на дребно.
Отделно маслото се разбива до светъл цвят.
Прибавят се останалите продукти и се омесва меко тесто.
Оформят се 25 топки (1 1/2-2 см диаметър).
Поставят се въху намаслен лист хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 10-15 минути.
Бисквитите не трябва да стигат златист цвят.
Трябва да останат светли.
Охлаждат се и се овалват в пудра захар.


Лешникови бисквити
Изображение

Продукти:
250 г лешници
2 белтъка
3 с л брашно
60 г захар
щипка сол
100 г бадеми

Приготвяне:
Лешниците се запържват на тиган до златист цвят.
Смилат се в блендер и се добавя 1 с л захар.
Белтъците се разбиват с щипка захар.
Постепенно се добавя и останалата захар.
Внимателно се добавя брашното и орехите.
С шпатула се размесват съставките (внимателно).
С помощта на лъжица се поставят върху тава, която е застлана с хартия за печене.
Отгоре се поръсва с пластинки бадем.
В предварително загрята фурна на 230 С за около 5-10 минути.
Внимателно се махат и се поставят върху скара да изстинат напълно.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
irini4
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 3923
Регистрация: 26 Юли 2008 18:49

ПредишнаСледваща

Назад към Готварско форумче

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

  • Няма нови мнения
  • Няма нови мнения
    (моя тема)
  • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (заключена тема)
  • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
  • Има нови мнения
  • Има нови мнения
    (моя тема)
  • Има нови мнения
    (моя, популярна тема)
  • Има нови мнения
    (популярна тема)
  • Има нови мнения
    (заключена тема)
  • Има нови мнения
    (заключена моя тема)
  • Преместена тема
  • Съобщение
    (няма нови мнения)
  • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (няма нови мнения )
  • Съобщение
    (има нови мнения)
  • Съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (има нови мнения)
  • Важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема
    (има нови мнения)
  • Важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения)
  • www.mamaibebe.com