Съвети за рецепти

Форум за рецепти, съвети, обмяна на опит...

Модератори: ALEKS, sn_vasileva, nikita_perez, Ianitza

Re: Съвети по готварство

Мнениеот emili8213 на 25 Окт 2009 12:48

Момичета искам да Ви попитам,как се вари тиква,с или без кората :?: :oops: :roll:
ИзображениеИзображение
Аватар
emili8213
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 922
Регистрация: 03 Ное 2008 23:07
Местоположение: Добрич



Re: Съвети по готварство

Мнениеот КРИСИВАЛ на 25 Окт 2009 13:02

Емили, аз я варя без кората. Нарязвам я на парченце, обелвам я и така я варя. :)
Изображение
Аватар
КРИСИВАЛ
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 6093
Регистрация: 05 Авг 2009 18:44

Re: Съвети по готварство

Мнениеот emili8213 на 25 Окт 2009 13:18

Благодаря за бързия отговор :flowers:
ИзображениеИзображение
Аватар
emili8213
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 922
Регистрация: 03 Ное 2008 23:07
Местоположение: Добрич

Re: Съвети по готварство

Мнениеот КРИСИВАЛ на 25 Окт 2009 13:20

За нищо. :)
Изображение
Аватар
КРИСИВАЛ
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 6093
Регистрация: 05 Авг 2009 18:44

Re: Съвети по готварство

Мнениеот vesielina на 04 Дек 2009 12:04

Момичета споделете как правите вие шкембе чорбата.Моята стана много вкусна но шкембето нямаше чисто бял цвят,въпреки че го насолих и го чистих добре после в оцет и сода три пъи и три пъти го завирах и изхвърлих водата.Вие как го приготвяте.
Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи. Джон Максуел

Изображение
Аватар
vesielina
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 916
Регистрация: 04 Апр 2008 21:21
Местоположение: Ямбол

Re: Съвети по готварство

Мнениеот vesielina на 25 Фев 2010 15:49

Май сте я позабравили вече тая темичка.Никой ли не приготвя шкембе чорба,че не сте ми писали??
Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи. Джон Максуел

Изображение
Аватар
vesielina
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 916
Регистрация: 04 Апр 2008 21:21
Местоположение: Ямбол

Re: Съвети по готварство

Мнениеот sn_vasileva на 25 Фев 2010 17:17

Веси, ти 2 месеца чакаш нас ли Изображение
ИзображениеИзображение
Изображение

Кърменето е начин на живот, а не просто начин на хранене. Dr.William Sears
Аватар
sn_vasileva
Модератор
 ---
Мнения: 12284
Регистрация: 09 Май 2007 17:34
Местоположение: София

Re: Съвети по готварство

Мнениеот nikita_perez на 25 Авг 2011 14:34

Момичета , имам стъклена форма за кекс от доста време .Днес случайно я изрових ...
Как се ползва това чудо :?: Маже ли се с мазнина ? Изпича ли се добре в нея ? Отдавна съм и хвърлила опаковката , там поне можеш да пише. :roll:
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Re: Съвети по готварство

Мнениеот sn_vasileva на 26 Авг 2011 09:17

Яни, както другите-мажеш с мазнина и брашно :wink: поне така мисля де :roll:
ИзображениеИзображение
Изображение

Кърменето е начин на живот, а не просто начин на хранене. Dr.William Sears
Аватар
sn_vasileva
Модератор
 ---
Мнения: 12284
Регистрация: 09 Май 2007 17:34
Местоположение: София

Re: Съвети по готварство

Мнениеот ЧеРеН ШоКоЛаД на 13 Окт 2011 11:56

Мами кажете как да приготвя риба как се сервира печена ,пържена или готвена кое е по добре ако може да ми изкарате някоя рецепта ще съм ви благодарна!
Изображение [url=http://www.mamaibebe.com]Изображение [url=http://picbg.net/img.php?file=ccbe21c4bf2e7406.JPG]
Аватар
ЧеРеН ШоКоЛаД
Редовен
 ---
Мнения: 56
Регистрация: 30 Сеп 2009 21:09

Re: Съвети по готварство

Мнениеот sn_vasileva на 13 Окт 2011 20:11

Каква е рибата?
ИзображениеИзображение
Изображение

Кърменето е начин на живот, а не просто начин на хранене. Dr.William Sears
Аватар
sn_vasileva
Модератор
 ---
Мнения: 12284
Регистрация: 09 Май 2007 17:34
Местоположение: София

Re: Съвети по готварство

Мнениеот ЧеРеН ШоКоЛаД на 29 Окт 2011 21:53

Шаран или скумрия.
Изображение [url=http://www.mamaibebe.com]Изображение [url=http://picbg.net/img.php?file=ccbe21c4bf2e7406.JPG]
Аватар
ЧеРеН ШоКоЛаД
Редовен
 ---
Мнения: 56
Регистрация: 30 Сеп 2009 21:09

Re: Съвети по готварство

Мнениеот sn_vasileva на 29 Окт 2011 22:13

Шаран съм яла предимно пържен и по-рядко пълнен, а скумрия си правя на тиган или с доматен сос на фурна :)
ИзображениеИзображение
Изображение

Кърменето е начин на живот, а не просто начин на хранене. Dr.William Sears
Аватар
sn_vasileva
Модератор
 ---
Мнения: 12284
Регистрация: 09 Май 2007 17:34
Местоположение: София

Съвети за рецепти

Мнениеот zorinkaaa на 28 Сеп 2012 14:37

Здравейте,понякога всеки готвач се нуждае от съвети за вкусотийки.
Днес аз ще искам съвет за това как да направя пълнени пиперки,защото на малкото човече в мен много му се хапват.Ще очаквам да се включат много мамчета със съветчета :) :) :)


Изображение
Изображение
Аватар
zorinkaaa
Редовен
 ---
Мнения: 57
Регистрация: 11 Сеп 2012 14:27

Re: Съвети за рецепти

Мнениеот Ani4ka83 на 28 Сеп 2012 16:07

Здравей.Животът е устроен така, че всеки има нужда от помощ и съвет понякога :wink:.
На въпроса ти. По нашия край им казваме пълнени чушки, като има различни видове с кайма и ориз, с боб, с царевица и т.н., но предполагам, че ти искаш да правиш традиционните чушки с кайма и ориз, затова ще ти дам моята рецепта, а вече сама си реши дали ще ги правиш по този начин :) .
Пълнени чушки с кайма и ориз
Необходими продукти за 4 порции
-8 чушки
-250 г кайма
-1 глава лук
-1 морков
-1 ч.ч. ориз
-олио
-1 ч.л. червен пипер, чубрица, черен пипер, сол
- кубче зеленчуков бульон
-1 бр. яйце
-1 ч.ч. кисело мляко
-магданоз
-целина
Начин на приготвяне
В загрятото олио се запържват леко лукът, морковът и целината нарязани на ситно и се задушват с вода.Добавя се каймата, размита с малко вода и се задушава за около 15 минути.Добавя се измития ориз, 2 ч.ч.вода, солта, червения пипер и подправките.Задушава се, докато ориза е полуготов, като се разбърква за да не залепне на дъното на съда.Предварително измиваме и почистваме чушките и ги надупчваме на 2-3 места с вилица, след това се пълнят с готовата плънка и се набрашнява добре отворът им и се поставят в тавичкaта.Кубчето зеленчуков бульон се разтваря в 500 мл. гореща вода, след което се заливат чушките. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, за 25–30 минути. След това бульонът се прецежда и се смесват с предварително разбитите жълтък, кисело мляко и брашно. Сгъстява се за 2-3 мин. на котлона. Чушките се сервират с получения сос.
Вярвам, че ще ти допадне рецептата ми и да ти е сладко, ако ги приготвиш!
Изображение
Изображение
Аватар
Ani4ka83
Пристрастен
 ---
Мнения: 318
Регистрация: 11 Фев 2012 13:19

ПредишнаСледваща

Назад към Готварско форумче

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

  • Няма нови мнения
  • Няма нови мнения
    (моя тема)
  • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (заключена тема)
  • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
  • Има нови мнения
  • Има нови мнения
    (моя тема)
  • Има нови мнения
    (моя, популярна тема)
  • Има нови мнения
    (популярна тема)
  • Има нови мнения
    (заключена тема)
  • Има нови мнения
    (заключена моя тема)
  • Преместена тема
  • Съобщение
    (няма нови мнения)
  • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (няма нови мнения )
  • Съобщение
    (има нови мнения)
  • Съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (има нови мнения)
  • Важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема
    (има нови мнения)
  • Важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения)
  • www.mamaibebe.com