Съвети за рецепти

Форум за рецепти, съвети, обмяна на опит...

Модератори: ALEKS, sn_vasileva, nikita_perez, Ianitza

Съвети по готварство

Мнениеот nikita_perez на 17 Сеп 2008 17:00

Темичка , в която да питаме кое как става , ако не знаем и другите да помагат със съвети.
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна



Re: Съвети по готварство

Мнениеот nikita_perez на 17 Сеп 2008 17:02

Това е за Яница и Бобо , на които им "потънаха " плодовете в сладкишите.


Момичета , всеки плод би потънал.
Ако искате да остане плода отгоре , го наредете най-отдолу в тавичката .А ако ръснете малко захарчица , която да се карамелизира , още по-добре ще стане. След това изсипете сместа за сладкиша.Когато той се изпече , при изваждане се обръща обратно ( страната , която е била най-отдолу , идва отгоре ) и ето ,че плодовете ще останат отгоре :wink: .Дано съм обяснила добре.
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Re: Съвети по готварство

Мнениеот Ianitza на 17 Сеп 2008 17:54

Янче, идеята ти никак не е лоша, само дето ми се искаше да не го вадя от тавата, а така да си режа, ама явно другия път ще е така, както го пишеш ти.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Ianitza
Модератор
 ---
Мнения: 7006
Регистрация: 20 Ное 2006 17:19

Re: Съвети по готварство

Мнениеот BoBo4 на 17 Сеп 2008 17:57

Тази темичка ще ми е много полезна! :D

Аз гледах снимки, хората отгоре са си ги редили, огторе са им останали. При мен не се получи, а хем ги овалях сливките в брашно. Може пък да е било малко. Следващият път ще пробвам с обръщане :wink:
Изображение Изображение...ИзображениеИзображение..

...когато дъщеря ми се усмихва на сън ... съм щастлива!
Изображение
Аватар
BoBo4
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 3715
Регистрация: 27 Ное 2006 16:19
Местоположение: София

Re: Съвети по готварство

Мнениеот kate на 17 Сеп 2008 18:19

супер тема. Бравос! :)
Аз плодовете за подобни сладкиши ги овалвам в брашно и така не потъват. 8)
Изображение Изображение

Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!Изображение
Аватар
kate
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 4668
Регистрация: 06 Юли 2007 13:12
Местоположение: Norway

Re: Съвети по готварство

Мнениеот Ianitza на 17 Сеп 2008 18:53

Ми и аз ги овалях ама потънаха :cry:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Ianitza
Модератор
 ---
Мнения: 7006
Регистрация: 20 Ное 2006 17:19

Re: Съвети по готварство

Мнениеот nikita_perez на 22 Сеп 2008 20:48

MAlena написа:Моят вчерашен провал - ОРЕХОВКИ. Видях рецептата в нета, 5 белтъка + 1 1/3 чаша захар се бъркат докато сместа стане гъста /като за целувки/. Слага се 1 ч.л лимонов сок/ това 1 минута преди да изключа миксера/, след това 2 - 3 ч.ч. ситно смлени орехи.Разбърках добре, само в една посока/така съм чувала :roll: /. До тук добре. Сместа стана идеално. Направих формичките в тава и сложих да пека, както пишеше на 100 градуса. След 15 минути в тавата имаше един блат, сместа се беше разляла, а от ореховките ми нямаше и следа :roll: .
Някой да има идея, къде точно сбърках???

Може би е трябвало малко брашно , за да се "стегнат" .Рагледах няколко рецепти за ореховки - от 7 , 2 само бяха без брашно.
Иначе и на мен ми се е случвало да правя такава ореховка .Колкото и да я печах , все си оставяше такава "вода".
Изображение
Изображение
Аватар
nikita_perez
Модератор
 ---
Мнения: 11539
Регистрация: 05 Мар 2007 14:55
Местоположение: Варна

Re: Съвети по готварство

Мнениеот sn_vasileva на 23 Сеп 2008 10:07

Хубава темичка! Поздравления :balloons: ще я следа с интерес. Мисля, че ще има какво да науча от вас.
ИзображениеИзображение
Изображение

Кърменето е начин на живот, а не просто начин на хранене. Dr.William Sears
Аватар
sn_vasileva
Модератор
 ---
Мнения: 12284
Регистрация: 09 Май 2007 17:34
Местоположение: София

Re: Съвети по готварство

Мнениеот Bonbon на 23 Сеп 2008 16:12

Много хубава темичка :wink:
Ще я следя с интерес
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Bonbon
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1116
Регистрация: 05 Юли 2007 09:32
Местоположение: гр.Перник

Re: Съвети по готварство

Мнениеот titito на 24 Сеп 2008 19:02

Как точно се панира кашкавал? Пробвала съм много пъти, уж го овалвам и в яйце и в галета, но никога не се получава. Вечно се разплесква и се влачи като конци. В къщи много го обичат и ако някой знае как става ще съм благодарна да научи и мен. А между другото сиренето се получава перфектно. При кашкавала обаче бъркам някъде.:pancake:
ИзображениеИзображение[url=http://www.mamaibebe.com]Изображение[/url
Изображение
Аватар
titito
Сериозен
 ---
Мнения: 185
Регистрация: 21 Авг 2008 19:15
Местоположение: Пловдив

Re: Съвети по готварство

Мнениеот Pavlina на 24 Сеп 2008 22:58

Ами аз кашкавала го правя много добре и ето така,незнам дали е правилно ама никога не ми се разтича и става чудесен:Ако е хапки по режа да по дебели парчета,на дебели кубчета,мокря го с вода.след това го овалвам в брашно,после с яйце ,след това с галета и накрая пак с яйце и пържа!Така както съм го обяснила изглежда 4е има много дебела панировка но не е така,става много хубав и стегнат!Успех!!!
Аватар
Pavlina
Отличник
 ---
Мнения: 239
Регистрация: 19 Ное 2006 14:23
Местоположение: Radnevo

Re: Съвети по готварство

Мнениеот marry-ann на 25 Сеп 2008 08:47

Момичета, помооощ!
Опитах се да си направя домашна мойонеза, изчетох де що намерих из нета, спазих всички указания и накарая стана на боза :( . Ако някой има идея защо нека ми драсне два реда.
marry-ann
 ---

Re: Съвети по готварство

Мнениеот titi79 на 25 Сеп 2008 08:56

Pavlina написа:Ами аз кашкавала го правя много добре и ето така,незнам дали е правилно ама никога не ми се разтича и става чудесен:Ако е хапки по режа да по дебели парчета,на дебели кубчета,мокря го с вода.след това го овалвам в брашно,после с яйце ,след това с галета и накрая пак с яйце и пържа!Така както съм го обяснила изглежда 4е има много дебела панировка но не е така,става много хубав и стегнат!Успех!!!

И аз го правя по същия начин и става супер-няма разтичане или конци.А ако го правиш на плочка пак трябва да е по дебеличко парче за да не се рзтече.Успех :D
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
titi79
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 987
Регистрация: 18 Юли 2007 17:41
Местоположение: Кърджали

Re: Съвети по готварство

Мнениеот kate на 25 Сеп 2008 08:59

Пресякла си я.. :D Често се случва..
Просто трябва по внимателно да я разбиваш-иначе рецептата е простичка. :roll:

За кашкавала, аз панирам растителния тъй като е по-твърд и не се кашка, в брашно, яйца и галета..Става много вкусен.
Изображение Изображение

Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!Изображение
Аватар
kate
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 4668
Регистрация: 06 Юли 2007 13:12
Местоположение: Norway

Re: Съвети по готварство

Мнениеот galq_86 на 25 Сеп 2008 09:11

Кашкавала го правя така. Винаги правя двойна панировка. Значи нарязвам го, потапям във яйце след това в брашно, нареждам го в чиния така че парчетата да не са едно върху друго и го слагам във фризера за 20 мин. След това го вадя потапям в яйце и директно в много сгорещеното олио. Като не го обръщам с вилица защото ако го бодна ще се разтече. винаги ми става много хубав. А забравих да кажа че когато искам го овалвам и в корнфлейкс за да е по хрупкаво.
ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
galq_86
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1323
Регистрация: 17 Ное 2007 18:31
Местоположение: dupnica

Следваща

Назад към Готварско форумче

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

  • Няма нови мнения
  • Няма нови мнения
    (моя тема)
  • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (заключена тема)
  • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
  • Има нови мнения
  • Има нови мнения
    (моя тема)
  • Има нови мнения
    (моя, популярна тема)
  • Има нови мнения
    (популярна тема)
  • Има нови мнения
    (заключена тема)
  • Има нови мнения
    (заключена моя тема)
  • Преместена тема
  • Съобщение
    (няма нови мнения)
  • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (няма нови мнения )
  • Съобщение
    (има нови мнения)
  • Съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (има нови мнения)
  • Важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема
    (има нови мнения)
  • Важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения)
  • www.mamaibebe.com