Мъчно ми е....

Форум за домакинство, бит, работа...

Модератори: ALEKS, Nifada, intense®

Мъчно ми е....

Мнениеот semiramida на 08 Май 2007 13:59

Как бихте се почувствали, ако собствените ви родители не искат да работят а висят буквално на ваш гръб? При положение, че имате деца, заеми и т.н. Как? Баща ми е болен, но не е на легло, значи може да работи :roll: Всяка седмица му пращам по 50лв, при положение, че човека си има собствен апартамент, а аз и семейството ми живеем в къща с огромен ипотечен кредит! :( Майка ми, още преди година го изхвърли и той си отиде в апартамента си, а тя остана в къщата си. На всичкото отгоре и тя се обажда всяка седмица да пратя пари. Съпругът ми казва, ще помагаме колкото можем, но виждам, че му идва на нагорно и не само на него :cry: Снощи му станало лошо, закарали го в бърза помощ. Обадих му се и той ми казва, че трябвало веднага да ида да го гледам :shock: Когато му отговорих, че ще се обадя на майка ми, защото аз не мога да оставя децата и да хукна към него, той ми затвори телефона :roll: Добре де, вие бихте ли зарязали децата си и бихте ли тръгнали да спасявате баща си, при положение, че има кой да иде да го гледа. Бях се разбрала с майка ми, да иде да го гледа, до четвъртък. Станало му лошо!! Ами как няма да му стане лошо, като му казах, че от четвъртък прекратявам всякакви финансови постъпления, към него. Не издържам вече, какво да направя? Къде да се дяна? :cry: :cry:
Съвестта иде неканена посред нощ и буди хората, за да се вгледат в себе си.
/Халил Джубран/
Аватар
semiramida
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 3277
Регистрация: 03 Фев 2007 22:34Мнениеот mama Veni _83 на 08 Май 2007 14:09

dако усещаш че найстина преиграват заради парите който спираш да им отпускаш ,просто ги остави ще се правят на болни известно време и ще се оправят като видят че няма на къде .
А и друго като няма бащати пари не му давай в брой а му купувай лекарствата например или някой сметки ток ,вода . Ти си имаш семейсто което не можеш да пренебрегнеш,а и на мъжа ти в един момент много ще му писне. Успех
Изображение Изображение
Аватар
mama Veni _83
Пристрастен
 ---
Мнения: 460
Регистрация: 22 Фев 2007 10:16
Местоположение: Montana

Мнениеот irka на 08 Май 2007 14:22

Много ти е трудно УЖАС не можеш да оставиш семейството си заради родителите направо между чук и наковална и те са родители не можеш да ги оставиш ,но пък те са живяли своя живот както са намерили за добре не съсипвай своя :roll:
Изображение
Изображение
Аватар
irka
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1248
Регистрация: 02 Апр 2007 22:12
Местоположение: Благоевград

Мнениеот av4e на 08 Май 2007 14:24

ох милата, незнам просто какво да ти кажа, все пак ти си имаш семейство с което ще си дълги години, според мен мъжът ти е много благороден ама и ще му писне и тогава ще ви дойдат проблемите, такаче ако наистина има кой да го гледа бащати му кажи че му спираш финансите и да си търси работа, защото ти вече имаш семейство за което да се грижеш, и аз имам горе долу такъв проблем ама мен бащами ме набутва все в неговите си афери и аз после оставам на топа ама най накрая тропнах и се спря. Дано да се оправят нещата при теб
Аватар
av4e
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 5011
Регистрация: 26 Яну 2007 21:05
Местоположение: varna

Мнениеот mammamia на 08 Май 2007 14:28

Много неприятна ситуация .... Не можеш да помагаш до безкрай, - имаш си твое собствено семейство , което трябва да е на първо място ... Но от друга страна не можеш да го зарежеш...няма да е чиста съвестта ти - баща ти е . Ако имаш възможност да плащаш за почасово гледане - някоя жена да наминава за по половин-един час за минимална сума докато се оправи ... :thinkk: Или попитай в социала...?
P.S . Хората са казали - не можеш да избираш роднините си , само приятелите !
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен . - Алберт Айнщайн
mammamia
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 1417
Регистрация: 27 Фев 2007 23:50
Местоположение: sofia

Мнениеот gabinki на 08 Май 2007 14:47

Ох,Semiramida,съвет не мога да ти дам,защото засега не съм била в такава ситуация.Ще споделя обаче,че много пъти с мъжът ми сме си говорили за тези неща и много ме плаши мисълта,когато дойде момента да се грижим за моите и неговите родители,а такъв момент ще дойде,как ще се справяме,при положение,че те живеят в други градове,ние живеем тук на квартира и няма място за тях.....а пък не мога да си представя да ги оставя да се оправят както могат,при положение,че те тогава вече няма да могат сами...Изображение-ето това е живота,докато се усмихнеш и се озъбиш...
Изображение
ИзображениеИзображение
Аватар
gabinki
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 10865
Регистрация: 27 Яну 2007 08:49
Местоположение: София

Мнениеот sinna на 08 Май 2007 15:31

Кофти ситуация. Варианта да наемеш жена да го гледа ми се струва най-добър. Някоя пенсионерка, която хем няма да ти струва скъпо, хем ще си изкара някой лев към пенсията. Обясни на вашите, че положението и при вас не е цветущо, но не сте им виснали на врата все пак. А мъжа ти явно има биволско търпение и много те обича, за да търпи това. Дано намериш най-доброто решение за създалата се ситуация.
Аватар
sinna
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 2657
Регистрация: 22 Мар 2007 23:50
Местоположение: на завоя

Мнениеот Stefy на 08 Май 2007 16:34

Миличката това е много неприятно знам ли какво да ти кажа?! Родители са ти разбирам те не можеш да ги оставиш, но пък злоупотребяват с търпението ви и с вас. Дали ако им спреш финансите за малко няма да се усетят?
А баща ти казваш че е болен и не работи това значи, че сигурно има право на социални помощи все пак след като е без работен той е социално слаб може пък да му отпусне държавата някой лев, тогава няма да ти се налага и на него да даваш пари. Това е единственото, което ми хрумва за твое облекчение.
Стискам ти палци и се надявам скоро да излезеш от тази ситуация.
Каквото и да е обаче само едно мога да кажа ти си невероятно мил, състрадателен и добър човек :clap:
Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Stefy
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 2765
Регистрация: 18 Апр 2007 10:58
Местоположение: България

Мнениеот miki на 08 Май 2007 17:14

Много ти е деликатно положението... Да не се получи в един момент да ти се обтегнат отношенията със съпруга ти, който както разбирам е много толерантен към родителите ти, но всяко търпение си има граници. Не знам с какви разбирания са родителите ти, но може би тяхното виждане е че "кравата трябва да суче от телето" додето е жива, без да си дават сметка, че ти може би лишаваш децата си, за да можеш да издържаш тях, защото това си е според мен солидна издръжка. Мисля, че ще ти е много пък трудно да я прекъснеш - ще продължат да те изнудват, но успех! Ако си категорична в решението си да спреш "социалната им помощ", трябва да не се поддаваш на манипулация, защото както виждам проявяват изобретателност, за да не я "загубят"
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
miki
Сериозен
 ---
Мнения: 187
Регистрация: 02 Май 2007 10:02

Мнениеот Мила на 08 Май 2007 17:51

Ами аз не харесвам такива родители който карат децата им да се чувстват длъжни.Свекар ми и свекърва ми са такива.Все искат нещо от нас.
Но аз казах на мъжа ми че си имаме семейство и нашите нужди са преди всичко.Те са здрави и прави да работят,аз не съм им длъжна че тях ги мързи
Аватар
Мила
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 589
Регистрация: 11 Мар 2007 15:25
Местоположение: София

Мнениеот jivka на 09 Май 2007 10:29

Ситуацията наистина е неприятна, но ми се струва неизбежна понеже все някой трябва да се погрижи за родителите ни когато имат нужда. Незнам колко е голямо жилището ви, нито това на баща ти. Като вариант можеш да го вземеш при вас, а неговото жилище да дадете поднаем за да си помогнете с някой лев. Но ми се стува че просто има нужда от внимание, не от ежечасно обгрижване. Пожелавам ти по скоро да се намери решение на тази ситуация.
Изображение

Изображение
Аватар
jivka
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 860
Регистрация: 26 Яну 2007 13:19

Мнениеот kloie на 09 Май 2007 12:49

Мое мнение те са големи хора,остави ги да се оправят сами.Те са те отгледали вярно е,но това неозначава ,че ти си длъжна да ги издържаш,при положение че си имаш собствено семейство.Може да ти прозвучи грубо,но поговорете си с твоя съпруг и им поставете някакви граници.Желая ти успех. :oki:
Изображение
Аватар
kloie
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 674
Регистрация: 15 Мар 2007 14:44
Местоположение: Бургас

Мнениеот donik на 09 Май 2007 14:51

не се чувствай виновна,те явно не го заслужават,гледай си семейството,а на тях по малко внимание и те ще привикнат към новото положение искат или не,успех
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
donik
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 908
Регистрация: 18 Апр 2007 22:50
Местоположение: Sofia

Мнениеот Adamant на 09 Май 2007 15:28

Не желая да ти давам акъл, защото много се афектирах от написаното от теб. Само искам да ти кажа, че имаш мъж ЗЛАТО (това предполагам знаеш по-добре от мен), защото не всеки ще търпи да издържда чужди родители и то без особено основание.......
Обаче ще споделя АЗ как бих постъпила в твоята ситуация.
1. Спирам кранчето
2. Баща ми, ако не желае майка да го гледа, ще го пратя в старчески дом, ако не ще - да дава останалите стаи под наем в апартамента и хем пари ще взима, хем и хора ще го обикалят.
3. (НО не на последно място) За мен семейството, което съм създала е Nо1. И ако трябва да правя нещо в ущърб на него - няма да го допусна.
Сега, това за мене не са родители с главно Р, а чисти ЕГОИСТИ. Аз също съм родител и с ръка на сърце мога да кажа, че НИКОГА не бих подложила дъщеря си на подобно нещо! Напротив! Ако мога - ще помагам, ако не - ще гледам да оправям поне себе си, за да не създавам излишни ангажименти. Отсега даже съм заявила, че като остарея, ако нямам пари ще ида в старчески дом, ако имам - ще си наема мед. сестра да идва да ме гледа. Не желая децата ми да си губят времето с мен - дъртия г.., освен това една такава грижа е огромен ангажимент и товар, за което и да било семейство. Не желая да съм в тежест и ще направя всичко възможно да не го допусна.
Единствения въпрос, който не съм си решила (в подобен аспект) е ако падна на легло СЕГА, или все още млада....кой ще ме гледа тогава, защото няма "младежки" домове, за съжаление, а в болница няма да те държат цяла вечност.......
Изображение
Аватар
Adamant
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 3635
Регистрация: 08 Ное 2006 12:16
Местоположение: Пловдив

Мнениеот semiramida на 09 Май 2007 15:52

Съпругът ми е много добър човек. Осъзнавам го това, виждам че се мъчи, като грешен дявол по цял ден. Майка ми вчера се обажда и ми казва прати ми десет лева със запис, след малко да съм пратела още десет на баща ми, че и той нямал. Съжелявам ги, но вече и аз изнемогвам. Всеки месец плащаме по 340лв лихви, заради ипотечния заем. Как да им помогна? Лишавам децата си, за да им пратя на тях пари, къде греша и дали, въобще греша? :cry: Вчера и днес не съм се обаждала, нека се стреснат малко а и пари не съм пращала, ще видим до кога? Майка ми вчера, ми каза по телефона, че съм длъжна да ги гледам? Дали? :roll: :cry:
Съвестта иде неканена посред нощ и буди хората, за да се вгледат в себе си.
/Халил Джубран/
Аватар
semiramida
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 3277
Регистрация: 03 Фев 2007 22:34

Следваща

Назад към Дом, семейство, работа

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

 • Няма нови мнения
 • Няма нови мнения
  (моя тема)
 • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
 • Няма нови мнения
  (популярна тема)
 • Няма нови мнения
  (заключена тема)
 • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
 • Има нови мнения
 • Има нови мнения
  (моя тема)
 • Има нови мнения
  (моя, популярна тема)
 • Има нови мнения
  (популярна тема)
 • Има нови мнения
  (заключена тема)
 • Има нови мнения
  (заключена моя тема)
 • Преместена тема
 • Съобщение
  (няма нови мнения)
 • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
 • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
 • Мое съобщение
  (няма нови мнения )
 • Съобщение
  (има нови мнения)
 • Съобщение (има нови мнения, заключено)
 • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
 • Мое съобщение
  (има нови мнения)
 • Важна тема
  (няма нови мнения)
 • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
 • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
 • Моя важна тема
  (няма нови мнения)
 • Важна тема
  (има нови мнения)
 • Важна тема (има нови мнения, заключена)
 • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
 • Моя важна тема (има нови мнения)
 • www.mamaibebe.com