РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за СМЕСЕН РЕЖИМ

Тук споделяйте идеите си за премахване на излишните килограми. Спазването на диети публикувани във форума www.mamaibebe.com е изцяло на ваша отговорност.

Модератори: nikita_perez, Nifada, deia80

РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за СМЕСЕН РЕЖИМ

Мнениеот krasunkaa на 02 Ное 2007 09:51

Нека тука в тази тема всеки качва рецепти само за :!: СМЕСЕНИЯ режим по ПИЕР ДЮКАН :!: Нека рецептите бъдат съобрасени с разрешените продукти които се разрешават през този период...Мисля че ще бъдат в помощ на всеки решил да запичне тази диета..Ще помоля да вписвате :idea: само рецепти :idea: тук :!: за да е по-лесно когато някой реши да търси... :P
Последна промяна krasunkaa на 02 Ное 2007 10:01, променена общо 1 път
Изображение Изображение Изображение
Изображение
Изображение


НЕ СЪМ ЕДНОПОСОЧНА И ТОВА МИ СЪЗДАВА ТРУДНОСТИ,НЕ СЪМ ПОКОРНА И ТОВА ЗАТРУДНЯВА ДРУГИТЕ!!!!!
Аватар
krasunkaa
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 908
Регистрация: 22 Фев 2007 17:15
Местоположение: БУРГАС



Мнениеот krasunkaa на 02 Ное 2007 09:56

Ето моите предложения: :)

Мешана салата по Дюкан:нарежете 1 голяма маруля и 2 големи домата. Добавете 1 нарязано сварено яйце, нарязано на ленти пилешко месо и 1 резен олекотена мляна шунка. залейте с диетичен сос винегрет.

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО300 г пилешко и 300 г телешко месо се сваряват. После се режат на едри кубчета и се задушават. Добавят се 1/2 кг гъби, 2 глави едро нарязан лук и 3 моркова на колелца. След няколко минути се добавя 1 ч. ч. червено вино и 4 кисели краставички на колелца. След още няколко минути се добавят 2 с. л. доматена салца - може 1 пресен домат, 3 скилидки стрит чесън и 1 дафинов лист. Ястието се задушава на бавен огън, докато стане готово.

Риба на фурна
1риба/толостолоб,шаран,сом или по ваш избор/,леко се осолява,в коремчето се поставят 2-3стръка девесил/лющян/,лук на филийки .Намазва се с малко соев сос и се полива с бяло вино.Пече се върху решетка в тава с малко вода и по избор в/у решетката може да се поставят различни зеленчуци/броколи,моркови,домат/,увива се с фолио и се пече/задушава/ в умерена фурна.Сервира се с резен лимон и чаша студено бяло вино/по избор

ПИЛЕ ПО ''КИТАЙСКИ''
1пил.бутче или пил гърди,сварява се и се накъсва.Задушават се 2-3 глави лук,3 чушки,нарязани на жулиени с 1суп л соев сос ,1/2чаша вино и няколко капки олио,накрая се прибавя пилето и се задушават заедно около5 мин

Богата зелева салата

1/4 зелка се нарязва на ситно и се намачква с малко сол. Настъргва се 1 морков и се добавя към зелето. Отгоре се настъргват 2 сварени яйца, а след това се добавят късчета варено пилешко месо. Салатата се залива със следния сос: 1/2 кофичка кисело мляко, 1 ч.л. лютеница, 1/2 ч.л. горчица и 2 стрити скилидки чесън.

фрикасе с гъби

Покрийте дъното на тефлонов тиган с нарязан лук, залейте го с кубче зеленчуков бульон , разтворен в малко вода, и запечете лука до златисто. Изсипете в тигана нарязани на дебели кръгчета гъби, захлупете и оставете да омекнат на бавен огън. Добавете счукан чесън, магданоз, сол и черен пипер и поднесете като гарнитура към месо или пиле.

Пълнени гъби

Изберете големи гъби. Измийте ги и отстранете дръжките. Накълцайте пънчетата на ситно с чесън и магданоз , добавете сол , черен пипер и няколко чаени лъжички нискомаслено мляко. Позапечете тази смес в тефлонов тиган.
Напълнете гъбите със сместа и ги пъхнете в горещата фурна.

БЪРКАНИ ЯЙЦА НА ПАРА С ДОМАТИ
Продукти:
2 яйца, 50 мл. обезмаслено прясно мляко, 50 гр. домати, зелен магданоз, сол 1 г.
Приготвяне: Обелените домати се нарязват на ивици и се задушават. Яйцата се разбъркват добре с прясното мляко и се изсипват в съд, намазан с малко масло. Поставят се на водна баня на огъня, като непрекъснато се бъркат, за да не се получат парченца. Преди поднасянето задушените домати се разбъркват с яйцата. Поръсват се с дребно нарязан магданоз.

БЪРКАНИ ЯЙЦА НА ПАРА СЪС СПАНАК
Продукти:
2 яйца, 50 мл. обезмаслено прясно мляко, 100 гр. спанак, зелен магданоз, сол 1 г.
Приготвяне: Спанакът се нарязва на дребно, посолява се и се задушава. Яйцата се разбъркват добре с прясното мляко и се изсипват в съд, намазан с малко масло. Поставят се на водна баня на огъня, като непрекъснато се бъркат, за да не се получат парченца. Преди поднасянето задушения спанак се разбърква с яйцата. Поръсва се с дребно нарязан магданоз.
Забележка. Вместо спанак може да се използва киселец.

БЪРКАНИ ЯЙЦА НА ПАРА СЪС ЗАРЗАВАТ
Продукти:
2 яйца, 50 мл. обезмаслено прясно мляко, 30 гр. домати, 20 гр. моркови, 15 гр. целина, магданоз, сол 1,5 г.
Приготвяне: Зеленчуците се нарязват на дребно и се задушават до омекване. Яйцата се разбъркват добре с прясното мляко и се изсипват в съд, намазан с малко масло. Поставят се на водна баня на огъня, като непрекъснато се бъркат, за да не се получат парченца. Преди поднасянето задушените зеленчуци се разбъркват с яйцата. Поръсва се с дребно нарязан магданоз.

БЪРКАНИ ЯЙЦА НА ПАРА С ДОМАТИ, ЧУШКИ И СИРЕНЕ
Продукти:
2 яйца, 50 мл. обезмаслено прясно мляко, 30 гр. домати, 30 гр чушки., 20 гр. сирене, магданоз, сол 1,5 гр.
Приготвяне: Обелените домати, а също опечените и обелени чушки се нарязват на ивици. Задушават се, прибавя се сиренето. Яйцата се разбъркват добре с прясното мляко и се изсипват в съд, намазан с малко масло. Поставят се на водна баня на огъня, като непрекъснато се бъркат, за да не се получат парченца. Преди поднасянето задушените зеленчуци със сиренето се разбъркват с яйцата. Поръсва се с дребно нарязан магданоз.

МИШ-МАШ
Продукти:
Яйца, чушки, домати, сирене, магданоз, сладък червен пипер за подправка, сол
Приготвяне: Задушават се дребно нарязаните, изпечени и обелени чушки, прибавят се доматите. Изпържват се до пълно изпаряване на водата. Прибавят се сиренето, натрошено на дребно, червеният пипер и яйцата. Посолява се. Готовото ястие се поръсва с дребно нарязан магданоз.

ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ
Много вкусно и лесно ястие, за което не е нужен голям майсторлък. Измийте добре тиквичките и ги обелете. Задушете ги за около 40 мин. под фолио във фурната. След като са омекнали, оставете да поизстинат и издълбайте с малка лъжичка по едно кладенче на всяка тиквичка. Вътрешността намачкайте добре и задушете в малко масълце заедно с нарязан на ситно зарзават по избор – лук, пресни чушки, морков, гъби, доматче и каквото ви душа още иска. Сложете щипка сол, босилек, черен пипер,чубрица, поръсете с настъргано сиренце и бъркайте на тих огън за 10/15 мин. Напълнете тиквичките с тази смес и оставете да се запекат на фурна до златисто.

Елиниа
Опитайте за вечеря следното: в една голяма купа - маруля, краставица, лук, магданоз, копър, чесън, заливка от парафиново масло и балсамов оцет + малко кисело мляко Култура. Като изядете всичкото това, просто няма място нито за друго ядене, нито за разни гладни мисли.

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ
Необходимо е: чушки - около 1 кг, извара около 700-800 гр., 2 яйца.
Чушките се напълват със сместа от изварата и яйцата, нареждат се в тавичка, сипва се около чаша вода и тавата се мята във фурната докато омекнат и се запекат чушките

РИБЕНА КРЕМ-СУПА

Вариш зеленчуци (целинка е задължителна) и рибка, каквато решиш (а рибената чорба е най-сладка от много видове риба) после вадиш зеленчуците и прецеждаш бульона.Изчистваш рибата и я надробяваш. Нарязваш и зеленчуците. Взимаш пасатора и - Се получава крем супа, коята е много вкусна, когато е прясна. Подправките са по вкуса на готвача chef

Пълнени чушки с извара, сирене (много малко и обезмаслено) и яйца - хмм, няма какво толкова да се пише, само че към плънката се прибавя 1 глава нарязан лук - на ситно и 1 настърган домат + малко чубрица, копър, чесън и черен пипер. После за разкош може да се направи заливка от 200 гр. кисело мляко с 2 яйца. Млякото и яйцата се разбъркват добре и се кипват в тиганче за 3-4 мин.

Сирене по шопски

В гювече се слага сирене(обезмаслено), нарязано на кубчета, 1-2 яйца, една люта чушка, залива се с настърган домат или домашен доматен сок без захар. Поръсва се с чубрица и червен пипер и се пече или във фурната или в микровълновата (около 5-6 минути).

Зеленчукови гювечета
В глинени гювечета се слага на дъното капка олио, лук нарязан на кръгчета, чушка на кръгчета, домати на колелца, няколко гъбки, парче нискомаслено сирене /или извара/. Отгоре се чуква яйце и всичко се запиче под капаче във фурната. Може да са зеленчукови, може да се сложи и пилешко месце.

Овчарска салата по Дюкански

Домати,краставица,лук,гъби,риба тон в собствен сос разбира се,яйца.Всичко нарязано по ваше желание.Сол/Дюканска/,оцет.Отгоре се настъргва обезмаслено сирене.

Дробчета( може и сърца) в доматен сос
Слага се в тенджера доматен сок, лук, чесън (по желание моркови и т.н зеленчуци) и подправки да завират, докато омекнат лукът и чесъна ( и зеленчукът), после се прибавят пилешките дробчета (сърца)- врът докато станат готови.

рецептата става и за рибка -аз я правя със скумрия, но на нея и слагам и кисели краставички

Миш маш

Настъргват се 2 домата и се слагат да заврат. Прибавят се 2-3 пиперки - нарязани. Като се сварят се слагат 3 яйца и сирене (извара).

Телешкото се сварява в подсолена вода, като омекне се нарязва на кубчета, добавят се целина, картофи и моркови, нарязани на кубчета, подправя се с черен пипер. Всички в къщи много го обичаме (вкл. и малкия).

ГЪБИ С ДОМАТИ

200гр. гъби
3-4 глави лук(може пресен зелен лук)
Гъбите и лукът се задушават с малко водичка
Като омекнат се добавят смлени домати(може от консерва)
1 буркан или 1кг пресни
Посолявате на вкус
Аз слагам малко захар да убие киселината на доматите,а тук може би може едно захаринче
Като поизврят доматите с лъжица правите кладенче и чуквате яйце
Яйцата са според броя на порциите
Ние сме 4 и чуквам 8 броя
Запичате за 7-8 минути
Изваждате ги и ги поръсвате с пресен магданоз

Пиле с гъби

пилешки гърдички-500г
гъби - печурки напр.-300г
4-5 ск.чесън
1 лимон
малко Пикантина за пиле
черен пипер, сол
магданоз

приготовление:
Нарязвам месото напречно и овкусявам с Пикантината.Престоява 1-2 часа.
Месото запържвам в малко мазнина до червено.Изстисквам лим.сок върху пържолите кaкто се пържат.Добавям нарязаните на филийки гъби и задушавам.Слагам и настърганият чесън.Изчаквам да остане на мазнина и изстисквам още малко лимонов сок, наръсвам с магданоз.

СУПА ТОПЧЕТА
За топчетата: 400 гр. кайма (естествено телешка, по възможност домашно мелена), 1/2 глава настърган лук, нарязан магданоз, 2 белтъка, сол, черен пипер
1 морков, малко целина, 1/2 глава лук - нарязани на дребно, слагат се във вряща вода с малко сол. Врат на тих огън до готовност. Пускат се готовите топчета. Като станат почти готови, се добавя настърган домат. Накрая - магданоз. Който обича застроени супи - 1 жълтък, разбъркан с малко кисело мляко.

Запеканка със зеленчуци1 кг. печена белена капия (буркан или замразена)
3 печени и обелени патладжана
5 бр. пресни домати
4 бр. яйца,
300 гр.извара
олио за намазване на тавичката

Приготвяне:
В тавичка намазана с олио се редят пиперките една до друга. Отгоре се режат на парченца патладжаните и върху тях на кръгчета доматите. Поръсва се с олио и се слагат в гореща фурна. Пече се докато поизври водата. Вади се от фурната и се залива с изварата смесена с яйцата. По избор преди заливката може да се нареже на ситно колбас, варено пилешко месо. Пече се до леко зачервяване. Още топло се реже на големи триъгълници и се сервира като салата, предястия или основна храна. Може да се поръси с магданоз или счукан чесън с мъничко оцет по желание.

Телешко варено по дюкански

Купува се телешки джолан и се слага да се вари. Като заври, се обира пяната. Вари се, докато месото стане почти готово. Вади се джолана и се изчиства от ципи, мазнинки и жили. Месото, на малки късчета, се връща в бульона. Добавят се нарязани на дребно моркови, целина и пащърнак. На 1 джолан аз сложих 3 моркова, 1/2 глава целина и 1 среден пащърнак. Може и корени магданоз. Вари се, докато се сварят зеленчуците. Добавя се 1 пакет замразен зелен фасул. Ако се готви с пресен, трябва да се сложи с другите зеленчуци. Аз предпочитам замразения, защото е по-крехък и повече ми харесва този сорт. Като се свари - сол, черен пипер, може и магданоз.

Чушки бюрек
Чушките се изпичат и обелват.Във всяка се слага парче свежо сирене /според големината на чушката и по една чаена лъжичка ситно рязан пресен лук и магданоз,овкусени с пикантина или други подправки според вкуса. Може да се сложи пресен босилек или копър .чушките се нареждат плътно в тавичка с вода и леко се запичат.заливат се със смес от 3 яйца ,2с.л.кисело млякои малко извара и се пекат до зачевяване.

Тричава ПИЦА

Понеже вече много си я мечтаех тая пица, си направих експеримент в домашни условия да я докарам по дюкански.

Първо, в незалепващ тиган запекох пилешка шунка на парченца. Изсипах ги в чиния.
В смесен период е възможно да се запекат кръгчета пиперка (чушка), гъби, доматче.
С компонентите за тричава палачинка направих блат: едно яйце, 2 с.л. овесени трици и 1 с.л. пшенични трици, малко сол, свежо сирене колкото кибритена кутия (ако няма да си позволим кашкавал). Обърнах го да се запече от двете страни, пак в незалепващия тиган. Когато беше почти готов, намазах лекичко с доматено пюре и мацнах половин ч.л. горчица. Отгоре наредих шунката. Добавих си лук нарязан на ситно, защото така ми скимна, и се оказа добра идея. Сега, ако леко се отпуснем, може да се настърже мънинко обезмаслен кашкавал за разкош и да се остави да се разтопи отгоре.

Броколи с кашкавал

Броколи...леко ги подварявам, омесвам ги с малко пуешко филенце, посъсвам ги със сиренце...и ги запичам колкото да се разтопи сиренето !!Ако намерите нискомаслен кашкавал, може да прибавете от него към сиренето ...става още по !!!

Салата с риба тон

Една конс риба тон
Един домат
Извара
Копър,магаданоз,малко къри и черен пипер, малко лимонов сок
Всичко това се разбъркава и става хубава салата

ГЮВЕЧЕ4-5 печени чушки, нарязани на хапки
пилешка пържола или шишче, нарязано на хапки
Заливат се с доматен сок и се поръсват със сирене.Посолява се и се чуква едно яйце.Пече се в микровълнова фурна 7 мин. на 700W

ЯЙЦА В ДОМАТЕН СОК

Слага се около 300г. доматен сок да заври.В него се чукват 2 яйца и се посолява.Ври около 10 мин.Като се извади от котлона, се прибавя магданоз.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА В СОС ОТ ДОМАТИ И ЛУК

Една глава лук се нарязва и запича в тиган с незалепващо покритие.Прибавя се 500г.доматен сок и около 700-800г.пилешки дробчета.Оставя се да ври около 40мин-докато се свари дробът.Посолява се исе прибавя резен лимон.

ПИЦА ПО ДЮКАН
за тестото:
2 с.л. трици
2 белтъка и един жълтък
130 гр. извара приблизително
3-4 с.л. к. мляко и на върха на ч.л. хлябна сода
плънка:
1 домат на резенчета
2 кисели краставички
няколко гъбки
нискомаслена шунка
Разбиват се яйцата и към тях се прибавя к. мляко със содата, изварата и триците и всички продукти се омесват добре до получаване на гъсто кексово тесто изсипват се в подмазана тавичка и се запичат леко само отдолу след което отгоре се подреждат другите продукти, които може да разнообразите по ваш вкус и желание.

Селска салата

2 домата
1 краставица
1 твърдо сварено яйце
5-6 с.л. кис. мляко
магданоз

Всичко това се реже (освен яйцето, което се настъргва) и се омесва с киселото мляко. Става много вкусна и засищаща салатка.

ПАНИРАН КАРФИОЛ
Почиства се карфиолът и се нарязва на розички.Сварява се на пара.Разбива се едно яйце и се овалва карфиолът в него.Посолява се и се пече на тефлонов тиган, като се бърка постоянно.

ТЕЛЕШКИ КЮФТЕТА В ДОМАТЕН СОС
Завира се доматен сос.Към него се прибавят нарязани на едро 4-5моркова, 3 глави лук и 1 глава чесън.Посолява се.От каймата се оформат кюфтета и се прибавят към врящия сос.След около час ястието се вади от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

ПИЛЕШКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
сварено пилешко месо (без кожа)
1 глава лук
2-3 пиперки
1 яйце
10 с.л. прясно мляко (обезмаслено)
диетична сол
1 щипка риган
1 щипка босилек
магданоз
Свареното пилешко месо се накъсва на малки късчета. Лукът и пиперките се нарязват на ситно.
В тефлонов тиган се задушават лукът и пиперките с 5 с.л. прясно мляко и диетична сол под капак. Като омекнат зеленчуците, се добавя пилешкото месо и подправките. Захлупва се с капака и се остава на не много силен огън още около 5 мин.
Яйцето се разбива с останалото прясно мляко и се прибавя в тигана. Разбърква се добре и се оставя на огъня още няколко минутки.

Зелен фасул по Дюкан
Сваряват се почистения,измит и нарязан фасул,морков и лук в подсолена вода,след което леко се запича в тавичка с малко доматен сос/настърган домат/и лъжичка червен пиперДопълнително се слага кисело мляко/според желанието/и сосче /чесън,копър и оцет/По желание може да се включи и извара/сирене/Би станало вкусно

Салата с краставици и шунка

1 бр. краставица, нарязана на шайби
зелен лук (кои колкото обича)
150 гр. шунка, нарязана на кубчета
4 твърдо сварени яйца, нарязани на ладии
копър (кои колкото обича)

Винегрет:

сок от 1/2 или 1 лимон
1 с.л. ретро горчица
малко подсладител
сол

Рецептата е от сп. Белла, но без зехтинчето.

Всичко се обърква в купа за салата, после се залива с винегрета. Хубаво е да престои поне 5-10 мин и после - Бон апети!

Пълнени краставици
За 2 порции

½ консерва риба тон
1 краставица
лека майонез (млечна)

Обелете краставицата и я срежете на 2 по ширина и още на 2 по дължина. Изгълбайте сърцевината с лъжичка.
Смесете рибата тон с майонезата и напълнете парчетата краставица с тази смес.
Оставете ги в хладилника. Извадете ги 10 мин. преди сервиране.

Критска салата

2 домата
обезмаслена фета (гръцко сирене без холестерол)
½ краставица
парафиново олио
оцет
сол, черен пипер
Нарежете краставицата на кубчета и я пасирайте.
Нарежете доматите на шайби и ги наредете в кръг по края на чинията.
Сложете пасираната краставица в средата на чинията.
Нарежете фетата на кубчета и ги поръсете въху доматите.
Полейте всичко с тънка струйка олио, няколко капки оцет и подправете със сол и черен пипер.

Салата със скариди

няколко листа зелена салата
2 яйца
сиви скариди
парафиново олио
малинов оцет
сол и черен пипер

Сварете скаридите.
Наредете листата от салата върху чинията.
Сварете яйцата за 5-6 мин. (твърдо сварени).
Обелете скаридите и ги наредете върху салатата.
Смесете 2 с.л. парафиново олио с 1 с.л. малинов оцет, посолете и поръсете с черен пипер. Залейте салатата с винегрета.
Обелете яйцата и го срежете на 2. Поставете половинките върху салатата.
Сервирайте веднага.

Пълнени домати с риба тон

За 2 домата
½ консерва риба тон
лека майонеза (млечна)
150 г обезмаслено сирене (извара)
сол

Отрежете капачета на доматите. Издълбайте ги внимателно с лъжичка.
Смесете съставките (ако е много воднисто, добавете още риба тон).
Напълнете доматите със сместа и ги захлупете с капачетата им.
Оставете в хладилника и ги извадете от там 5-10 мин. преди сервиране.

Пиле по баски

1 пиле
1 кг домати
1 морков
2 пиперки
2 скилидки чесън
1 букетче подправки
сол и черен пипер

Запържете до златисто пилето в леко намаслена тенджера.
Нарежете и почистете от семките доматите. Нарежете моркова на колелца, а пиперките – на кубчета.
Добавете зеленчуците в тенджерата, както и подправките, и чесъна.
Посолете и поръсете с черен пипер.
Затворете с капак и оставете да ври 1 час на много слаб огън.

Пиле „Коломбо”

2 горни пилешки бутчета
4 малки домата
2 глави лук
1 скилидка чесън
подправки „Коломбо”
мащерка
сол и черен пипер

Запържете бутчетата в голяма тенджера до златисто.
Извадете ги и на тяхно място сложете накълцания лук и намачкания чесън и ги запържете до стъклено.
В това време нарежете доматите и ги прибавете в тенджерата.
Върнете обратно пилешките бутчета и добавете мащерката и подправките.
Посолете, поръсете с черен пипер.
Оставете да ври 30 – 45 мин. под капак на слаб огън.
ПП. Не забравяйте да махнете кожата преди да го изядете!

Пиле „Маренго”

1 пиле, нарязано на парчета
2 глави лук
2 малки глави бял лук
1 скилидка чесън
200 мл сухо бяло вино (ако е за готвене, е позволено) или 200 мл вода с 2 с.л. бял винен оцет
1 с.л. доматена салца
4 домата
мащерка, магданоз, дафинов лист
сол и черен пипер

Махнете кожата на пилето преди да го нарежете на парчета. Отстранете всички мазнини, които можете да махнете.
Запържете парчетата пилешко в тенджера до златисто.
В това време нарежете лука на шайби, доматите на кубчета, накълцайте белия лук и чесъна.
Извадете пилешкото от тенджерата и на тяхно място сложете лука, белия лук и чесъна.
Залейте с бялото вино, добавете доматите и оставете да се задушава 2 мин.
Върнете обратно пилешкото. Посолете и поръсете с черен пипер.
Добавете мащерката, дафиновия лист и магданоза и оставете да къкри около 4-5 мин.

ПП. За тези, които не спазват режима, можете да сервирате с гарнитура от сварен ориз.

Пиле по провансалски

1 пиле
1 консерва цели домати
4 скилидки чесън
магданоз

Нарежете пилето на парчета и го запържете до златисто в леко намаслена тенджера.
Извадете го и сложете на негово място доматите, намачкания чесън, магданоза, посолете и поръсете с черен пипер.
Варете на среден огън 30 мин.
Добавете пилешкото и малко вода, ако е необходимо.
Затворете с капак и варете 20 мин., като го наблюдавате от време на време.

Телешко с бял сос (вариант на Телешко варено)

парчета постно телешко месо
3 яйца
обезмаслено прясно мляко
мащерка
дафинов лист
морков
лук
сол и черен пипер

Нарежете телешкото на малки парченца и ги сложете в 1,5 л. Вода.
Добавете мащерката, лука, дафиновия лист, моркова, посолете и поръсете с черен пипер.
Варете 1 час и 15 мин.
В края на варенето, затоплете 1 чаша прясно мляко с малко мащерка. После добавете хладкото мляко към 3 жълтъка и разбийте. Посолете и поръсете с черен пипер и с тази застройка залейте ястието.

Рибен огретен
500 г филе от някаква риба
1 кутия връхчета аспержи
скариди
4 с.л. обезмаслено сирене
4 белтъка
магданоз, сол, черен пипер

Разбийте сиренето с белтъците.
В малка тавичка за огретен сложете няколко аспержи и рибното филе.
Залейте със сместа.
Добавете скариди и аспержи.
Печете 30 мин. на 180°.

Черен дроб с домати1 парче дроб
1 глава лук
1 хубав здрав домат
1 к.л. маизена (или трици)
½ к.л. риган
магданоз
сол и черен пипер

Нарежете лука на ситно. Запържете го до златисто в тиган.
Извадете го и на негово място сложете нарязания на ситно домат и ригана.
Поръсете дроба с маизената и го задушете на среден огън.
Когато дробът се задуши, поставете го в топла чиния и го оградете покрая с домати и лук. Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.

Телешки език с доматен сос
1 телешки език
доматена салца
2 корнишона
листа от мащерка
1 дафинов лист
сол

Сварете езика с мащерката и дафиновия лист в тенджера под налягане за около 1 ½ часа.
Разредете доматената салца с малко вода. Загрейте я на котлона. Прибавете корнишоните, нарязани на лентички. Посолете.
Нарежете обеления език на парчета и го залейте със соса.
Изображение Изображение Изображение
Изображение
Изображение


НЕ СЪМ ЕДНОПОСОЧНА И ТОВА МИ СЪЗДАВА ТРУДНОСТИ,НЕ СЪМ ПОКОРНА И ТОВА ЗАТРУДНЯВА ДРУГИТЕ!!!!!
Аватар
krasunkaa
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 908
Регистрация: 22 Фев 2007 17:15
Местоположение: БУРГАС

Мнениеот страхотна на 10 Дек 2007 10:45

Пускам една рецепта,която вчера си приготвих - Зелен фасул с кайма.
продукти:
1 буркан зелен фасул
около 200гр. кайма(тази която използвах беше чиста телешка кайма със мазнини под 7% за разфасовка от 400гр.)
една глава лук
2-3моркова
1 червена чушка
една връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
1 зеленчуков бульон
4-5 с.л. доматен сок(моя беше домашен,но си мисля че 1л.доматено пюре разбито с водичка ще свърши същата работа)
В малка тенджерка сложих 1ч.ч вода и бульона и след като завря сипах ситно нарязаните лук,моркови и чушката, изчаках малко да се задушат и сложих каймата,разбърках добре за да не остане каймата на едри парчета и след около 3-4мин.прибавих и доматения сок.Изчаках отново да заври всичко и прибавих зеления фасул, тъй като беше напарен не му трябваше много време да се готви.Подправих с малко грладинска чубрица,малко джоджен,1връзка наситнен магданоз и наситнените чесънчета.Получи се невероятно вкусна манджа дори и без наличието и на капка мазнина.Да ви е сладко.
Изображение
Аватар
страхотна
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 860
Регистрация: 24 Май 2007 11:56
Местоположение: България

Мнениеот Nifada на 08 Яну 2008 00:39

Едни пълнени яйца, да ги наречем "Нифада"

-Твърдо сварени яйца ( колкото искате, аз го правих с три)
- половин печен патладжан ( имам във фризера)
- 2 печени чушки ( също от фризера)
- 1 скилидка чесън
- половин парче сварено пилешко месо ( бяло) накълцано
- обезмаслена извара
- 1 кафяна лъжичка горчица
- щипка сол и черен пипер
- на ситно нарязан копър

Всичкото това се прави на пастет - до колкото може нарязвате някои от нещата, другите се мачкат, трябва да стане еднотипна маса, намачкана с вилица. Яйцата се режат на две и жълтъците се добавят в "пастета". С получената смес се пълнят белтъците. И понеже остава доста повече, другото може да се оформи на топчета и да се поднесе като друга форма предястие.
Много засища обаче, така че може да си е ястие.
Следващият път ще го направя без чесън, защото ми дойде в повече ( но аз не обичам по принцип, Жоро го хареса).
ИзображениеИзображение
Аватар
Nifada
Модератор
 ---
Мнения: 6098
Регистрация: 28 Окт 2006 23:22
Местоположение: София

Мнениеот Nifada на 12 Яну 2008 22:37

Кюфтета на скара
- Кайма ( от мляно в магазина чисто месо, без мазнини)
- 1 яйце
- 1/4 глава лук
- черен пипер
- съвсем малко сол
- магданоз за цвят
- 1с.л. овесени трици
- 1 с.л. пшенични трици

Всичкото това се смесва и става готово за кюфтета. Триците ги сложих за проба, защото без тях сместа беше много лигава. С тях стана супер.
Оформят се кюфтета и се пекат на тефлонов тиган ( от онези с райета като скара). Бяха супер вкусни .
ИзображениеИзображение
Аватар
Nifada
Модератор
 ---
Мнения: 6098
Регистрация: 28 Окт 2006 23:22
Местоположение: София

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за СМЕСЕН РЕЖИМ

Мнениеот harmonia на 20 Яну 2008 13:35

[color=#FF0000]Телешко със зеленчуци [/color]

количеството е подходящо за две порции

300 гр. телешко месе се сваряват - за да стане крехко месото

в нагрят тефлонов тиган се слагат 1/2 глава лук, и един морков
добавя се малко вода и малко червено вино (50/50)
запичат се малко така, докато се запичат поемат аромата на виното и стават много крехки и ароматни

след това се добавят две много големи чушки, с малко магданос за цвят и аромат
запича се докато чушките поомекнат

и накрая се добавя свареното телешко месо нарязано на тънки ивички или малки хапки

Ухае страхотно и е много вкусно според мен!!!
Добър апетит!!!
Изображение
Аватар
harmonia
Сериозен
 ---
Мнения: 176
Регистрация: 02 Яну 2008 14:51
Местоположение: Sofia

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за СМЕСЕН РЕЖИМ

Мнениеот ster.poly на 03 Фев 2008 18:29

момичеата тия неща звучат доста вкусно за диета,чак неми се вярва,я кажете има ли ефект от цялата работа?
Изображение

Изображение


Изображение


правете добрини
и безсмислено красиви неща
Аватар
ster.poly
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 675
Регистрация: 24 Фев 2007 12:15
Местоположение: София

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за СМЕСЕН РЕЖИМ

Мнениеот angel4eto_7 на 03 Фев 2008 18:43

Абе до колкото чета всички мацки пробвали тая диета казват че има ефект и аз мисля да почва диетата в най-скоро време
Изображение
Изображение
Аватар
angel4eto_7
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 2632
Регистрация: 29 Юни 2007 09:05
Местоположение: Стара Загора

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за СМЕСЕН РЕЖИМ

Мнениеот sneji_suni на 05 Мар 2008 16:35

САЛАТА СЪС РИБА ТОН печен пипер,риба тон консерва,копър чесън извара.Всичко това се пасира става на пюре,добавя се и малко оцет :balloons: [/color]
Изображение
Аватар
sneji_suni
Редовен
 ---
Мнения: 67
Регистрация: 10 Дек 2006 16:11
Местоположение: Варна

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за СМЕСЕН РЕЖИМ

Мнениеот sneji_suni на 05 Мар 2008 16:38

ЗЕЛЕВА СУПА продукти-зеле,тел.кайма подправки и пастет от дробчета.Слага се зелето във 1 л вода като поомекне се слага каймата на парченца,копър,чесън,черен пипер.След като почти е готова се слага 1с.л дом.пюре.Когато е напълно готова супата се слага 1л от пастета за да се сгъсти.Става разкошна-при сервираве1л мляко със малко лютива подправка.да ви вкусно :balloons:
Изображение
Аватар
sneji_suni
Редовен
 ---
Мнения: 67
Регистрация: 10 Дек 2006 16:11
Местоположение: Варна

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за СМЕСЕН РЕЖИМ

Мнениеот mishelinka на 05 Мар 2008 17:47

ПИЛЕ С БРОКОЛИ НА ФУРНА,
Това си мисля, че аз съм си го измислила - на мен лично изобщо не ми хараса, но мъжо не му прости, дори каза, че било много вкусно. Въпрос на вкус...
2 пил. бутчета
половин пакет броколи
половин кофичка к. мляко 0,1%
1 яйце
подправки, според вкуса

Сваряват се отделно бутчетата и броколито, след това се пече на фурна, яйцето и к.мляко се използват за заливка, като при мусака.
Изображение
Изображение
http://www.vbox7.com/play:49798006 БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА - изпрати СМС на номер 1117
Аватар
mishelinka
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 873
Регистрация: 20 Окт 2007 20:18
Местоположение: Благоевград

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за СМЕСЕН РЕЖИМ

Мнениеот carps на 08 Мар 2008 18:56

Тиквички по една арменска рецепта

3-4 средно големи тиквички се нарязват на колелца и започват да се редят в намаслена тавичка,след първия ред се троши обезмаслено сирене ,който предпочита може и извара,пресен чесън и копър ,следва пак ред тиквички и така до напълване на тавичката аз лично слагам много копър и чесъннай отгоре е сиренето или изварата.След това се залива с 1 кисело мляко като вътре са разбити 4-5 яйца ,пече се в силна фурна докато се зачерви отгоре ,яде се както топло така и студено .Приятно хапване !!!
Изображение
Аватар
carps
Редовен
 ---
Мнения: 63
Регистрация: 02 Фев 2008 19:35
Местоположение: Veliko Tarnovo


Назад към Диети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

  • Няма нови мнения
  • Няма нови мнения
    (моя тема)
  • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (заключена тема)
  • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
  • Има нови мнения
  • Има нови мнения
    (моя тема)
  • Има нови мнения
    (моя, популярна тема)
  • Има нови мнения
    (популярна тема)
  • Има нови мнения
    (заключена тема)
  • Има нови мнения
    (заключена моя тема)
  • Преместена тема
  • Съобщение
    (няма нови мнения)
  • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (няма нови мнения )
  • Съобщение
    (има нови мнения)
  • Съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (има нови мнения)
  • Важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема
    (има нови мнения)
  • Важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения)
  • www.mamaibebe.com