РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за УДАРЕН РЕЖИМ

Тук споделяйте идеите си за премахване на излишните килограми. Спазването на диети публикувани във форума www.mamaibebe.com е изцяло на ваша отговорност.

Модератори: nikita_perez, Nifada, deia80

РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за УДАРЕН РЕЖИМ

Мнениеот krasunkaa на 02 Ное 2007 09:36

Нека тука в тази тема всеки качва рецепти само за ударния режим по ПИЕР ДЮКАН :)Нека рецептите бъдат съобрасени с разрешените продукти които се разрешават през този период...Мисля че ще бъдат в помощ на всеки решил да запичне тази диета..Ще помоля да вписвате :idea: само рецепти :idea: тук :!: за да е по лесно когато някой реши да търси... :flowers:
Хайде мацки развихрете въображението си :love1:
ВСИЧКО КОЕТО ПРАВЯ ,ГО ПРАВЯ ЗА ВАС :sm_156: :sm_174: Дано бъда полезна :sm_174:
Последна промяна krasunkaa на 02 Ное 2007 10:02, променена общо 2 пъти
Изображение Изображение Изображение
Изображение
Изображение


НЕ СЪМ ЕДНОПОСОЧНА И ТОВА МИ СЪЗДАВА ТРУДНОСТИ,НЕ СЪМ ПОКОРНА И ТОВА ЗАТРУДНЯВА ДРУГИТЕ!!!!!
Аватар
krasunkaa
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 908
Регистрация: 22 Фев 2007 17:15
Местоположение: БУРГАС



Мнениеот krasunkaa на 02 Ное 2007 09:44

ЕТО КАКВО СЪМ СЪБРАЛА ДО СЕГА ОТ РАЗЛИЧНИ МЕСТА :P :oki:

Пълнени яйца: сваряват се 5 яйца, обелват се и се разрязват на половинки. Вадят се жълтъците и се слагат в купа. Към тях се добавят 2 кисели краставички, 3 супени лъжици кисело мляко, черен пипер, червен пипер и чесън на прах на вкус.

Могат да се правят всякакви вариации на рецептата с гъби, печени чушки, карфиол, броколи, зелен фасул, магданоз, копър, лук, различни подправки.

Хляб от трици: в купа се изсипват 200 г овесени трици, 1 ч.ч. кисело мляко, сол на вкус и 1/2 ч.л. сода. Изсипва се в намазнена тавичка на тънък слой и се пече на умерена фурна.

Риба "Айя": 0,5 кг филе от риба се овалва в следната смес: 3 яйца се разбиват добре, към тях се добавят 2 с.л. овесени или пшенични трици, магданоз, черен пипер. Пече се в силно загрята фурна върху готварска хартия.

Пилешка супа
Сварява се около 250 гр филе от пиле предварително нарязано на малки парченца в около 1,5л подсолена вода.. Пяната се обира. Пасират се 10 - 20 гр лук, една - две скилидки чесън, малко копър , едно яйце и с това се застройва супичката. Прибавя се нарязан магданоз , лют и черен пипер.Сервира се с лъжица кисело мляко.

Сос винегрет със зеленчуков бульон по Дюкан: разтворете в 2 с. л. топла вода 1 кубче зеленчуков бульон, после прибавете 1 равна ч. л. царевично нишесте, 2 с. л. оцет и 1 с. л. горчица.

Пилешки шницели
0.5 кг пилешко филе
половин глава лук , може и зелен
2 яйца
черен пипер
лют едросмлян червен пипер
малко сол
много магданоз

Смлях месото в блендер заедно с лука и после обърках с останалите съставки /получи се немного гъста каша/
Пече се задължително в тефлонов тиган , който само в началото подмазах с няколко капки олио. Сипват се по две супени лъжици от сместа и се оформя шницел. Не трябва да е много голям , за да се обръща по-лесно. Не залепват и не се разпадат. Не ги печете на най- високата котлонна степен за да не прегарят бързо по повърхността.

яйца по Панагюрски - с ниско малслено кисело мляко и без масло

Дробчета на фурна
Дробчетата се смесват с нарязан лук- ситно, на шайби, както ви харесва. няколко кис. краставички на ленти, малко майонеза и малко сметана / може и без тях/ се смесват с повечко кис. мляко , сол, черен пипер, червен пипер, всичко това се разбърква и се изсипва в тавичка- пече се и става мозък.

Пиле в торбичка

Взема се една торбичка (от тези, които се продават за печене). Вътре се слага едно пиле - аз го слагам цяло обикновено, но не пречи е да е разфасовано. Слагат се подправки - малко сол, кимион, червен пипер, черен пипер и други, каквито решите, слагат се чаша бира или вино и чаша вода (може и само вода), завързва се, пробива се на няколко места с игла, за да излиза по малко парата, слага се в тавичка и във фурната - не най-отдолу, а малко повдигнато. Задушава се и е готово за консумация

Сурово мариновано филе от риба

Накиснете за през нощта едно голямо парче филе от предпочитаната ви риба в марината от лимонов сок, копър, сол и пипер. На другия ден разрежете рибата на тънки парчета и я поднесете поръсена с копър.

Пастет от пилешки дробчета

Задушете пилешки дробчета с вода и малко лук / само за вкус /. Сложете малко сол или пилешки бульон от кубче и черен пипер. Нека да не остават сухи , а да има малко сосче. Пасирайте заедно с една кисела краставичка / на около 250 гр дробчета , едно корнишонче /

Сос бешамел
250мл студено обезмаслено прясно мляко+1с.л.(може и малко по-малко от това количество,че става много гъсто)царевично нишесте(спокойно Дюкан го разрешава) се разбъркват и се сгъстява на котлона.По желание си го подправяте със сол,черен пипер ,къри,чесън

Салата с извара:

Всчки продукти съм слагала "на око" така че на мен да ми харесат. Всеки да си слага по колкото му харесва.

Кисела краставичка нарязана на малки кубченца, шунка - също на кубчета, може малко гъбки, извара, 2-3 лъжици кисело мляко/че без него е много гъста/чесън, червн и черен пипер. Червения е повечко за добиване на цвят, да не е много бяла салатката. Всичко това хубаво разбъркано!

ПЪЛНЕНИ ЯЙЦА С ИЗВАРА
Продукти:
Яйца, извара, прясно мляко, магданоз, сладък червен пипер за подправка, сол 0,5 г.
Приготвяне: Свареното яйце се обелва и се разрязва на две половинки. Изважда се жълтъкът. Пасираната извара се разбива с млякото. Прибавят се пасираният жълтък, сладкият червен пипер и солта. С тази смес се пълнят половинките на яйцето. Отгоре се украсява с магданоза. Преди поднасянето пълнените яйца могат да се подредят върху листа от зелена салата.

КРЕМ ИЗВАРА С ЖЪЛТЪК
Продукти:
100 гр. извара, 20 гр. подсладител, 1/2 бр. жълтък., 20 мл обезмаслено прясно мляко, ванилия за подправка
Приготвяне: Разбива се подсладителя и жълтъка. Прибавят се пасираната извара, млякото и ванилията. Разбива се до пяна. Кремът се поднася студен.

СИРЕНЕ ПО ОВЧАРСКИ
Натрошава се 500 грама сирене. Наситнете 1-2 глави лук и ги стрийте хубаво, след което го сложете в сиренето, счукайте 2-3 скилидки чесън и бъркайте, докато стане нежна смес. Поръсете с черен пипер и по ваше желание може да украсите с пресни зеленчуци

ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ С ЛИМОНОВ СОК
Продукти:
4 пилешки бутчета, сокът от 2 лимона, 1 щипка червен пипер, черен пипер, сол, 1 клонка суха чубрица
Приготвяне: Обезкостете бутчетата, махнете им кожата и ги начукайте с дървено чукче да станат като пържолки. Посолете ги, натрийте ги с черен и червен пипер и стрита чубрица и ги поръсете с лимоновия сок. Оставете ги да престоят 4 часа и ги изпечете на скара.

МЛЕЧНИ ПЪРЖОЛИ
Продукти:
500 мл. обезмаслено прясно мляко, 1/2 кг пилешки пържоли, 1 глава чесън
малко олио, сол, черен пипер
Приготвяне: Пържолите се начукват, посоляват се и се намазват с паста, направена от смления черен пипер и счукания чесън. Оставят се да престоят в хладилника 5-6 часа. След това се подреждат в намазана с мазнина тавичка и се заливат с прясното мляко. Запичат се във фурна от двете страни до лекото им почервеняване.

ТЕЛЕШКА ЯХНИЯ С КИСЕЛО МЛЯКО
Продукти:
1 чаена чаша кисело мляко, около 750 г телешко месо, олио
1/2 кг лук, 1 супена лъжица червен пипер, 1/2 връзка магданоз
Приготвяне: Месото се нарязва на средно големи късове. Слага се в тенджера с мазнината и лука, нарязан на филии. Посолява се и се разбърква. Тенджерата се захлупва плътно и се оставя да се задуши докато лукът омекне напълно и се стопи. Прибавя се червеният пипер и малко гореща вода. Вари се докато месото омекне и накрая в яхнията се добавя киселото мляко, разбито с магданоза, който е накълцан на ситно.

ОМЛЕТ СЪС СИРЕНЕ НА МИКРОВЪЛНОВА ФУРНА :Счупваме 3 яйца в чиния с висок ръб, настъргваме около 100 гр. сирене /извара, поставяме шепичка ситно нарязан праз лук и разбъркваме леко. Така приготвената хомогенна смес поставяме в микровълновата фурна, настройваме на 80% мощност

ШАРАН С БЯЛО ВИНО
Продукти
500 гр. шаран, 100 мл вино бяло, 15 мл олио, 2 ск. чесън стар
Приготвяне: Почистената риба се посолява отвътре и отвън, и се остава за час и половина. Намазва се отвсякъде с паста, приготвена от чесъна и сол. Залива се с олиото и се наръсва с черен пипер на вкус. Накрая се сипва виното и се слага в микровълновата на пълна мощност (900 W) докато стане готова (5-8) минути. По време на печене, рибата се полива със соса, а на половината време се обръща

ПИКАНТНО ТЕЛЕШКО (За микровълнова)
Продукти:
450 г телешко, 1 глава лук, 1 домат,1/2 ч.ч. сухо бяло вино,сол, черен пипер на вкус
Приготвяне: Нарежете телешкото и домата на кубчета, лука на ситно. Смесете всички продукти в 1.5 литров съд и задушавайте под капак при пълна мощност 15-20 мин. По време на готвенето, разбъркайте няколко пъти. Ако соса отделен при задушаването изкипи, може да добавете още малко вино или вода.

ТРИЧАВИ ПАЛАЧИНКИ1 с.л. житни трици , 2 с.л. овесени трици, 1 жълтък или едно цяло яйце, 1 с.л. обезмаслена извара. Размесва се всичко и се изсипва в тефлонов тиган. Може да се консумира само веднъж дневно.

"птичи гнездо"Ето една рецепта и от мен, много е лесна за ударния период
Взимате си средно голяма топка от дом. приготвената кайма оформяте кладенче да стане като гнездо и слагате да се пече,след като леко се запече каймата чукате едно яйце в кладенчето и печете до готовност.

РИБЕНА ЧОРБА
Риба /аз съм си харесала пангасиус /,но става и с цаца,слагам главичка лук цяла и варя ,докато чорбата стане жълта .Махам главата и добавям рибата ,като се свари застройвам с жълтъци и кис.мляко .Добавям оцет и девисил /аз слагам джоджен-така я правеше баба/

ПИЛЕШКИ КЮФТЕНЦА

Пилешкото филе се нарязва на ситно и после се кълца (всичко това се прави с хубав остър нож, като на Звездев). После тази смес се осолява (по дюкански) овкусява се с черен пипер или каквото ви дойде, като вдъхновение и към сместа се добавя яйце. По рецепта се слага и галетка за сгъстяване, но при нашия случай ще си затворим очите и няма да слагаме. Оформят се кюфтенцата, които сигурно ще се разтекат в тигана. Но като се запекат ще се стегнат.

ЧЕСНОВИ ФИЛЕНЦА

Взимате филенцата (можмогат да се нареже и на хапки), начуквате ги, да се поизтънят и ги накисвате в разбити яйца със сол, чер пипер, ситно нарязан магданоз и чесън:)) Като покисне ще трябва да се задуши. В Истинската рецепта филенцата предварително се начукват и след кисненето в яйцата се натискат в галета, за да се панират. Мисля, че може да се направи така в триците, но това е само идея. Няма да ги пускаме в загрята мазнина, така че може и да падне. Чесъна придава чуден вкус!

Кексче по Дюки от Фоли
3 яйца, 3 с. л. овесени трици, 1с.л.пшеничени, 0.5 кофичка кисело мляко, един бакпулвер, подсладител. Намазва се тавичката с 1 капка олио /няма как/ и се пече 20 мин. Става нещо като две хрупкави корички с крем карамел по средата.
Опитайте и няма да съжалявате.

Солено кексче по Дюки
3 яйца, 3 с. л. овесени трици, 1с.л.пшеничени, 0.5 кофичка кисело мляко, една ч.л. сода , малко извара / на око, по гъстичко да стане/. Намазва се тавичката с 1 капка олио /няма как/ и се пече 20 мин. Става нещо като мързелив тутманик.

Бърз и вкусен омлет
Нарязват се 2 пилешки /готови/ пържолки + 1 или 2 стръкчета пресен лук и се слагат в 50 гр. прясно мляко. След като се поварят малко в него се слагат 3-4 яйца. Става омлет фантазия!

Салата от рачешки рула
200 гр. рула от раци, нарязват се на дребно, на вкус - копър, чесън, оцет или балсамов оцет и парафиново олио малко.

Телешки пържоли
4 обезкостени телешки пържоли, 1 ч.ч. бяло вино, 2-3 скилидки чесън, счукан, 2 суп. лъж. вода, няколко капки соев сос (за вкус) - може и без него, но аз лично си го слагам.
Начукват се добре пържолите и се мариноват в марината от соев сос, вино и чесън. Престояват поне 1 час в хладилника. След, което се отцеждат добре и се пекът на скара. Към марината се прибавя и водата и се заливат вече опечените пържоли, слагат се да заврат на тих огън, врат около 5 минути.

Сервират се със задушени зеленчуци - това за смесения период.

Шунка с яйца
Шунка(пилешка или телешка за предпочитане) се нарязват на кубчета, поставят се в тефлонов тиган + 50 мл. мляко, задушаваме и добавяме 5 яица и подправки по избор и вкус

РИБНА САЛАТА
филе от бяла риба около 500 гр.- хек /а може и друга риба/ са задушава с някаква подправка от риба и малко водичка, може с малко бяло вино - /да не е сурова/ и се накъсва на малки парчета. Прибавят се 200 гр. рулца от раци нарязани на парчета, залива се с извара, размесена с 1 кисело мляко и нарязана връзка магзаноз, малко черен пипер.

Пилешки сърчица на фурна

След като се размразят и измият добре, сърцата се изсипват в тава. За един кг сърца се добавя една ч.ч. вода, мъничко сол, символично количество лук на ситно, черен пипер на вкус (задължителен), червен пипер по желание. Около 40 мин се пекат на бавен огън. Ако не обичате запечено месо, може да се покрият с фолио. Когато са готови, сервират се горещи, а на всяка порция се настъргва много мъничко обезмаслен кашкавал (внимателската с количеството - само за фасон е), той се разтопява леко от топлината на сърчицата. Най-отгоре се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Кюфтенца от пилешки дробчета

Продукти
600 гр дробчета пилешки
50гр трици
100 гр кашкавал(предполагам ще стане и без него,но ще е по-сухичко)
3 бр. яйца

Приготвяне
1.Измийте дробчетата и ги варете 2 минути в кипяща вода
2.Извадете ги с решетеста лъжица и ги накълцайте
3.Сложете ги в дълбок съд и прибавете 1 яйце ,триците и кашкавала,малко прясно мляко.
4.Поръсете с черен пипер и сол
5.Омесете добре и оформете от сместа кюфтенца
6.Разбийте останалите яйца
7.Потопете всяко кюфтенце в разбитите яйца.
8.Изпечете върху пекарска хартия или изпържете на оребрения тиган с няколко капки мазнина.

Запеканка от пиле с кашкавал (Кипър).

Продукти
1 бр. пиле
200 гр кашкавал(може да стане и с извара,но няма да е толкова вкусно)
500 мл мляко краве прясно
3 бр. яйца
1/4 гр черен пипер млян
1/8 ч.л. кимион

Приготвяне
1.Сварете пилето в подсолена вода и го обезкостете
2.Месото нарежете надребно, смесете го с настъргания кашкавал и подправките
3.Изсипете сместа в намаслена тава и залейте ястието с разбитите яйца и млякото
4.Покрийте с фолио и печете в умерена фурна 40 минути

Пиле с кисело мляко
Може да се използват пилешки филенца, както и всички части на пилето. Месото се овкусява според желанието и вкуса - аз сложих черен пипер, малко сол и мъъничко кимион. Слага в йена-глаз. Отгоре се сипва кисело обезмаслено мляко около половин кофичка или в зависимост от съда толкова, че да покрие месото. Пече се 30-40 минути на 300градуса. Ако е повече млякото след изваждане и има сосче, може да се сгъсти с малко царевично нишесте и да се гарнира с него след това месцето. Може да се инпровизира с подправките както казах според вкуса

ДЖАПАНКИ(едно време й викахме така)
Нарязва се една връзка магданоз и се прибавя към 3 разбити яйца.В тефлонов тиган се пържи,без мазнина и от двете страни.Трябва да е стане като палачинка.Много е приятно и най-важното режимно!

Пилешки хапки
Нарязва се бяло пилешко месо на лентички. Към него се прибавя 1 суп.лъжица дижонска горчица, черен пипер на вкус, 2-3 капки лимон и 1-2 капки соев сос/може и без него/. Обърква се цялата тази простотия на кашичка и се изсипва в тефлонов тиган. Пържи се до получаване на леко златиста коричка.
Изсипвате полученото блюдо в чиния .

Кашкавал на фурна
250 гр. кашкавал
50 мл. прясно мляко
2 яйца не от много големите
извара на око и на вкус
черен пипер, малко чубрица и вълшебен вкус на маги
Яйцата и прясното мляко се разбиват и се смесват с останалите продукти изсипва се в йенски съд разстелено не много на дебел пласт и се пече около 20- 30 мин.

Ролца от шунка
Слагаш в купа едно сварено яйце, натрошаваш го, добавяш малко извара, една лъжица кис. мляко, и зелена подправка, каквато имаш на ситно /копър върви най-много/. Слагаш от сместа по дължината на парчето шунка и навиваш на руло. Забождаш с клечка за зъби и готово.

За да стане като ястие, нареждаш ги в малка йена едно до друго плътно, да не се развиват /не ги бодеш с клечка/, отгоре заливаш с едно разбито яйце и поръсваш яйцето с подправка - кимиона ми върви най-добре, малко само за аромат. Запичаш докато яйцето се стегне.

"Тричава палачинка"
/варианти/
Солена:За тестото: 2с.л. овесени тр.,1с.л. пшенични, 1 яйце , 1с.л. кисело мляко, щипка чубрица и леко посоляване. Пече се на тефлоновия тиган.
Още топла се намазва обилно с извара ,овкусена с шарена сол и се навива.
Сладка:Същото тесто /без чубрица/,което се ароматизира с канела.След изпичането се намазва и навива с извара,която е подсладена и ароматизирана с канела, ванилия или конячна есенция.

сирене в гювече

сиренето се нарязва на кубчета и се разбърква с чубрица и червен пипер слага се в гювечето и се полива с няколко капки зехтин.Слага се във фурната или в микровълновата за 3мин на мах като се слага капака на гювечето.
А може да се чукне едно яйце и да се върне във фурната да се допече

Салата от риба тон1 консерва риба тон /в случая ползвах с лимон и черен пипер, но на мен ми стана люто/
малко извара
едно сварено яйце
магданоз /доста, обожавам го/
и това е!
Даже не успях да го изям, за вечеря дойде ми много!

Яйчена салатка4 варени яйца се нарязват на четвъртинки, нареждат се в чиния, лееееко се намасват с горчица, отгоре се настъргва сирене и готово.

РИБА

филе от риба-мерлуза,хек
обезм.извара,прясно,кисело мляко
2-3 с.л. горчица
сол,черен пипер
пропорциите са по желание,спрямо гъстотата,която искате да постигнете.аз го предпочитам по-гъст соса
рибата нареждате в тавичка и леко посолявате.останалите съставки разбърквате до получаване на хомогенна смес и заливате рибата.печете поне 30-40 м. на 180-200 гр. докато соса леко се зачерви.о
обичам много тази рецепта,но досега прибавях и много лук в соса,но той май не е за първа фаза.
може да си приготвим предполагам и рибена чорбичка сас мидички.дори можем да си я застроим с яйчице и малко мляко,да си я подправим с черен пипер и лимонче.

Салата с рулца от раци
5-6 рулца от раци се нарязват на ситно
2 варени яйца също нарязани наситно
чесън на вкус
черен пипер и диетична сол на вкус
Продуктите се объркват с извара и кисело мляко. Пропорциите са пожелание на гъстотата, но повече извара и по-малко кис. мляко.
Добавете и копър за цвят и аромат.

Дюкански яйчен сандвич1 солена дюканска палачинка (тричава)
2 твърдо сварени яйца, намачкани с вилица(може и ситно настъргани)
2-3 с.л. обезмаслено сирене (0%), може и обезмаслена извара
Подправки, сол, черен пипер
Смесете намаканите с вилица яйца с обезмасленото сирене.
Добавете сол, черен пипер и подправки на вкус.
Сложете в хладилника за следващия ден.
Преди да тръгнете за работа, гарнирайте дюканската палачинка със сместа от яйца и сирене.

Палачинки
За 10 броя

Разбъркайте продуктите в следния ред:
250г овесени трици
4 яйца
1 ванилия
½ л. обезмаслено прясно мляко
1 щипка сол
1 ромова есенция
Изпечете палачинките в незалепващ тиган с много малко олио.
Полагат се по 2 на ден.

КЕЙК с шунка и сирене4 с.л. овесени трици
4 с.л. пшеничени трици
4 с.л. свежо сирене 0%
4 яйца
1 пакетче химическа мая
шунка
сирене (според мен може и кашкавал)
сол
черен пипер

Разбийте белтъците на сняг.
В отделен съд смесете триците със свежото сирене, жълтъците и маята. Нарежете сиренето на малки кубчета и прибавете заедно със нарязаната на ситно шунка. Посолете и прибавете черен пипер на вкус. Прибавете внимателно белтъците. Изсипете сместта в кексова форма и изпечете на 180 градуса около 30-40 минути

Хапки с риба тон
1 консерва риба тон в собствен сос
4 яйца
2 с.л. обезмаслено сирене (извара)
див лук
сол и черен пипер

Смесете съставките, посолете и поръсете с черен пипер.
Накълцайте дивия лук и го прибавете.
Разсипете сместа в малки формички за хапки или във формички за мини мъфини.
Печете на 180оС за 30 мин.
Изображение Изображение Изображение
Изображение
Изображение


НЕ СЪМ ЕДНОПОСОЧНА И ТОВА МИ СЪЗДАВА ТРУДНОСТИ,НЕ СЪМ ПОКОРНА И ТОВА ЗАТРУДНЯВА ДРУГИТЕ!!!!!
Аватар
krasunkaa
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 908
Регистрация: 22 Фев 2007 17:15
Местоположение: БУРГАС

Мнениеот страхотна на 02 Ное 2007 10:14

Краси,не искам да те апострафирам ама аз на всякъде където четох за този режим в ударния период не се допуска сирене,кисели краставички,печени чушки,а и осесените трица май също.Въобще никакви зеленчуци,а в една от рецептите ти прочетох и майонеза.Аз вчера си поръчах книгата по интернет и като ми я доставят ще се включа.
Изображение
Аватар
страхотна
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 860
Регистрация: 24 Май 2007 11:56
Местоположение: България

Мнениеот alex76 на 04 Ное 2007 18:31

Сладка тричава палачинка

2сл овесени трици
1сл пшенични трици
1 яйце
1сл кис мляко
канела подсладител
Всичко се разбърква и се пече в тефлонов тиган без мазнина

Чудесна е опитайте :wink:
Изображение
Изображение
Аватар
alex76
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 12534
Регистрация: 12 Яну 2007 16:00
Местоположение: Варна

Мнениеот Звездица на 12 Ное 2007 19:09

E, то бива преписване, ама чак толкова буквално и на всичкото отгоре и си го присвоявате, поне пишете от къде сте го копнали.
Звездица
Сериозен
 ---
Мнения: 103
Регистрация: 12 Ное 2007 19:04
Местоположение: София

Мнениеот intense® на 24 Дек 2007 13:37

Звездица написа:E, то бива преписване, ама чак толкова буквално и на всичкото отгоре и си го присвоявате, поне пишете от къде сте го копнали.


Информацията в и-нет е за всички. Права си, но се придържай към добрия тон. Блгодаря[/b]
Как празно е... и боли...
"Скръбта е като пиян гост,
от когото не можете да се отървете,
защото все се връща да ви прегърне за сбогом!" -
Стивън Кинг
Аватар
intense®
Модератор
 ---
Мнения: 6101
Регистрация: 12 Окт 2006 20:02

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за УДАРЕН РЕЖИМ

Мнениеот sneji_suni на 05 Мар 2008 16:42

ПИЛЕШКИ ХАПКИ-сварява се месото ,след това се пасира,добавя се 1 яйце и 1л.овесени трици и подправки на вкус.Правят се хапчици и се овалват във яйце и трици.Пекат се на силно загрят тефлонов тиган.Или може да се испекат върху хартия.Поднасят се със чеснов сос направен от мляко чесън и копър :balloons:
Изображение
Аватар
sneji_suni
Редовен
 ---
Мнения: 67
Регистрация: 10 Дек 2006 16:11
Местоположение: Варна

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за УДАРЕН РЕЖИМ

Мнениеот sneji_suni на 05 Мар 2008 16:44

БАНИЧКА-3с.л овесени трици,2яйца,извара доста,кисл.мляко-4с.л със малко сода,малко сол.Оставя се сместа да престои около15мин. и след това се пече.Хапва се със кисело млекце :balloons:
Изображение
Аватар
sneji_suni
Редовен
 ---
Мнения: 67
Регистрация: 10 Дек 2006 16:11
Местоположение: Варна

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за УДАРЕН РЕЖИМ

Мнениеот sneji_suni на 05 Мар 2008 16:45

тази рецепта е по идея на майките от бг.мама.Във една кофичка кисело мляко слагам малко канела и степче от ябълка.Разбърква се и се хапва.Много е вкусно :balloons:
Изображение
Аватар
sneji_suni
Редовен
 ---
Мнения: 67
Регистрация: 10 Дек 2006 16:11
Местоположение: Варна

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за УДАРЕН РЕЖИМ

Мнениеот sneji_suni на 05 Мар 2008 16:47

Палачинка със желиран крем-изпича се палачинката и се намазва желираният крем отгоре.Оставя се да престои във хладилника.Става като тортичка :balloons:
Изображение
Аватар
sneji_suni
Редовен
 ---
Мнения: 67
Регистрация: 10 Дек 2006 16:11
Местоположение: Варна

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за УДАРЕН РЕЖИМ

Мнениеот bubulechkata на 05 Мар 2008 19:09

здравейте слабеещи ,ппоздравявам ви за хубавите теми :congratulations: . аз все още не съм една от вас,но мисля скоро да се включа. и имам едно въпросче-на мен ли така ми се струва или в някои режепти има непозволени продукти,като гъби например :sm_newsm78: . И друг въпрос имам,килата,които са ми изли6ни са окло 20-25 ,ако има някой с тези кила колко време му е отнело да ги свали. Мерси предварително
Изображение
Аватар
bubulechkata
Начинаещ
 ---
Мнения: 14
Регистрация: 08 Окт 2007 10:35

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за УДАРЕН РЕЖИМ

Мнениеот Звездица на 05 Мар 2008 22:42

Да, права си, рецептите са копирани буквално от бг-мама, където в началото са публикувани рецепти, които малко не са догледани, затова има и нережимни неща. В последствие е направен сайт за рецепти по Дюкан, там са сложени всички рецепти и са поправени точно по режима. С огорчение виждам и други хора, че продължават да копират и пускат рецептите си като свои. Вярно е ,че е нет, но и тук има авторски права.
Изображение
Звездица
Сериозен
 ---
Мнения: 103
Регистрация: 12 Ное 2007 19:04
Местоположение: София

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за УДАРЕН РЕЖИМ

Мнениеот sneji_suni на 04 Апр 2008 14:22

ХЛЯБ ДЮКАН
ПРОДУКТИ-1ЯЙЦЕ
1ПАКЕТЧЕ ОБЕЗМАСЛЕНО СИРЕНЕ ТИП КРЕМА
1С.Л ЦАРЕВИЧНО НИШЕСТЕ
1Ч.Л МАЯ
СУХИ АРОМАТИ ПО ИЗБОР
БЕЗ СОЛ
СМЕСЕТЕ СЪСТАВКИТЕ И ГИ ИЗСИПЕТЕ ВЪВ ТАВИЧКА СЪС РАЗМЕР15-20СМ.ДЕБИЛИНАТА НА СМЕСТА ТРЯБВА ДА Е 5ММ.АКО Е НЕОБХОДИМО ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПО МАЛКА ТАВИЧКА.ПЕЧЕТЕ ГО ВЪВ ФУРНАТА ПРИ ТЕМПЕРАТУРА200 ГРАДУСА НАЙ МАЛКО ЗА 10МИНУТИ.
Изображение
Аватар
sneji_suni
Редовен
 ---
Мнения: 67
Регистрация: 10 Дек 2006 16:11
Местоположение: Варна

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за УДАРЕН РЕЖИМ

Мнениеот sneji_suni на 04 Апр 2008 14:26

ТЕЧЕН ШОКОЛАД ДЮКАН
ПРОДУКТИ
1ЖЪЛТЪК
1Ч.Л КАКАО
2С.Л ПОДСЛАДИТЕЛ
МАЛКО ВОДА
ВСИЧКО СЕ РАЗБЪРКВА
АЗ ГО СЛОЖИХ ВЪВ ФОЛИО И ВЪВ ФРИЗЕРА СТАНА КОТО ШОКОЛАДЧЕ :champagne:
Изображение
Аватар
sneji_suni
Редовен
 ---
Мнения: 67
Регистрация: 10 Дек 2006 16:11
Местоположение: Варна

Re: РЕЦЕПТИ по ПИЕР ДЮКАН за УДАРЕН РЕЖИМ

Мнениеот Речено -Сторено на 04 Апр 2008 14:55

ЕТО И НЕЩО ОТ МЕН ЗА МАМИТЕ ,КОИТО ОБИЧАТ СЛАДИЧКО А ТОЧНО СЕГА НЕ МОГАТ ДА СИ ХАПВАТ :lol:
Една кофичка кисело мляко,400гр прясно мляко -както знаете 0.1%трябва да са и двете.
Половин пакетче степче,с едно става малко силно.
Едно пакетче желатина,разтворено на водна баня.
Всичко се смесва и се слага в чашки ,след това в хладилника да се желира.
Може само по една чашка от кремчето на ден.
Да ви е сладко.
А и само да кажа ,че в ударния период МОЖЕ да се яде сирене и кашкавал ,но трябва да са с ниска масленост.
Мисля ,че единствено Маджаров има такова сирене и кашкавал.
Също така е позволено да се яде кисела краставичка и да се пие кола лайт.

Ха наздраве и да ви е сладко!!! :cheers2:
Аватар
Речено -Сторено
 ---
Мнения: 4
Регистрация: 26 Мар 2008 19:29
Местоположение: България-най-прекрасна на света

Следваща

Назад към Диети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

  • Няма нови мнения
  • Няма нови мнения
    (моя тема)
  • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (популярна тема)
  • Няма нови мнения
    (заключена тема)
  • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
  • Има нови мнения
  • Има нови мнения
    (моя тема)
  • Има нови мнения
    (моя, популярна тема)
  • Има нови мнения
    (популярна тема)
  • Има нови мнения
    (заключена тема)
  • Има нови мнения
    (заключена моя тема)
  • Преместена тема
  • Съобщение
    (няма нови мнения)
  • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (няма нови мнения )
  • Съобщение
    (има нови мнения)
  • Съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
  • Мое съобщение
    (има нови мнения)
  • Важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема
    (няма нови мнения)
  • Важна тема
    (има нови мнения)
  • Важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
  • Моя важна тема (има нови мнения)
  • www.mamaibebe.com