от kalinkata на 31 Окт 2007 12:57
Такаааааа ...
Оказа се, че и по тази тема имам какво да кажа, въпреки че си мислех, че знам най-много за диетата на Дюкан.
Въпросният д-р Лозанов не е никакъв доктор. С билката му наистина се свалят килца, но до един момент и за задържане на килограмите и дума не може да става. Май се пиеше така: два дни сутрин и вечер по 2 ч.л., ден или два - почивка. Има и разновидности - обикновена и концентрат.
Научих за тази билка от позната, която я препоръча, и въпреки че съм недоверчива, след като видях резултата при нея се навих. Както съм ви казвала, много ми е трудно да пазя диети, защото се изкушавам лесно, обичам сладките неща, не искам да се лишавам от нищо и винаги търся лесния начин за отслабване. Бях толкова заслепена, че сега само като се сетя ми се иска да изтрия с една гумичка тези моменти от живота си.
Та, пиех си аз билката и бях доволна. Не ми беше проблем диарията - винаги след като хапнех нещо, трябваше да ходя до тоалетната, но свалях и това ми стигаше. В един момент, обаче, започнах да повръщам след всяко ядене. Вкусно ми беше докато ям, но до 10 минути след това започваше да ми се гади и повръщах. Минаха 5 дни така и реших, че трябва да я спра. Спрях я за няколко месеца и когато я започнах пак - пак същото. Спрях я тотално и се надявах да запазя теглото си. Диарията си отиде, споменът за ужасния вкус на билката също. Но се появи нещо друго на мястото на диарията. Така както ходех до тоалетна по 10 пъти на ден, така минаха седмици, а аз не можех да отида по голяма нужда. Уплаших се, че ако продължава така ще се натровя. Кръвта ми ще се насити с токсини и край. Изчетох доста литература и разбрах, че последиците са наистина сериозни. Започна се ходенето по мъките - разхлабителни шоколадчета, билки, лекарства, всичко, което го има в аптеките, ходих по доктори. Дори и нещо да ми помагаше, то беше временно, а повечето от лекарствата не трябва да се използват прекалено дълго, да не говорим, че организма привиква и те престават да ти дайстват така, както в началото. След като престанаха да ми дайстват разхлабителните ходех до тоалетна веднъж на 10 дни, едвам-едвам, а за болката няма да ви разказвам, защото настръхвам само като се сетя, въпреки че са минали години. Споменът сигурно ще си отиде с мен самата. Междувременно продължавах с докторите, колко пари съм пръснала ... друга тема. Един доктор, втори доктор, трети доктор - ефект: нулев. Изследвания - всичко ми беше, уж, наред. Наложи се да постъпя в болница. Кошмар! Какво си докарах на главата, заради 2 чаени лъжици на ден и девет лева ( евтиното се оказа скъпо ). Мина повече от година и половина - НИЩО.
Перисталтиката ми е увредена за цял живот. Контролирам положението с овесените трици - много ми помагат и когато се наложи пия билката сена. Има я и на хапчета в аптеките, но е препоръчителна необработена.
Може би не винаги въпросната съмнителна билка на "д-р" Лозанов дава този ефект, но се запитайте рискува ли ви се и заслужава ли си.