Системата минус 60 (килограма)

Тук споделяйте идеите си за премахване на излишните килограми. Спазването на диети публикувани във форума www.mamaibebe.com е изцяло на ваша отговорност.

Модератори: nikita_perez, Nifada, deia80

Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот КРИСИВАЛ на 04 Мар 2011 16:18

Момичета, в един от броевете на списание "Ева" видях тази статия за жена, отслабнала с 60 кг- от 120 на 60. Не е ползвла никакви услуги на пластични хирурзи. Знам, че е възможно такова отслабване, по -скоро искам да кажа, че от принципите на тази дама може да се взаимстват някои неща за да се получи наистина трайно отслабване.
Има книги и сайт с програмата на Екатерина. Който се интересува(и разбира руски) може да погледне.
А, това е статията от списанието. :D
Екатерина Мириманова, която свали цяла Кейт Мос от себе си
Текст Мариана Антонова
Изображение


Тя не се примири с наднорменото тегло и създаде системата за отслабване „Минус 60”, направила я известна по целия святЕкатерина Мириманова години наред се бори с наднорменото тегло, като пробва без траен успех всички възможни диети. Затова когато след раждането на дъщеря си става 120 килограма, решава да си помогне сама и създава хранителен режим, с който за година и половина става 60 кг без препарати за отслабване и без помощта на пластични хирурзи. Изглежда толкова различно, че близки и приятели я подминават на улицата като непозната, а виждайки нейна стара снимка, дъщеря й пита: “Коя е тази леля?” Екатерина създава сайт и форум, където можете да намерите правилата на системата й Минус 60. Книгата й се нарежда сред десетте най-продавани в Русия за 2008 г. Днес последователите й са повече от милион по целия свят. Екатерина Мириманова даде интервю специално за читателите на EVA.

Госпожо Мириманова, като дете сте били доста пълна. Откъде според вас идваха килограмите в повече: от прекален апетит или от нарушаване на обмяната на веществата?
Да ви кажа честно, не вярвам, че нарушаването на обмяната на веществата е основна причина за наднорменото тегло. Както не вярвам и в пълнотата по наследство. Ние наследяваме от родителите си скоростта на обмяната на веществата и неправилните хранителни навици, но по никакъв начин и килограмите. Аз например бях пълна като дете, защото се хранех неправилно и безразборно, тъй като по различни причини не чувствах комфорт.
Какво ви подтикна да започнете диета в пубертета?
Както се случва с повечето момичета, и аз се влюбих. Избраникът ми беше малко по-голям от мен и, естествено, почти не ме забелязваше. Реших да отслабна, защото предположих, че това се дължи на външния ми вид.
Защо искахте да станете точно 50 кг?
Защото мечтаех за кариера на модел, а стандартите тогава бяха изключително жестоки. При ръст 175 см нормалното тегло за момиче беше минус 125 от височината. Тормозех се с пълен глад. Пиех само вода и кафе без захар. Естествено, много скоро се появиха проблеми със здравето: кръвното ми налягане падна, сдобих се с болен стомах.
На 17 години обаче отново сте качили килограми. Как успяхте 2 г. да избегнете ефекта йо-йо? И каква беше причината отново да започнете да пълнеете?
Избегнах ефекта йо-йо, като продължавах периодически да се подлагам на гладуване, а през останалото време бях на строга диета и спортувах активно. Когато се уморих от този режим и отслабих напрежението, теглото ми веднага започна да се повишава. Последва поредица от стресове и аз не издържах, сломих се. Струваше ми се, че само в яденето намирам успокоение. (По това време баща й умира от рак, майка й се омъжва повторно и заминава за Испания, Екатерина се разделя с приятеля си. - б. а.)
В този период от живота си сте се запознали с бъдещия си съпруг. Това, че сте били по-пухкава, не му е попречило да ви предложи брак. Значи, килограмите не са чак толкова важни, за да има една жена успешна връзка.
Дълбоко съм убедена, че теглото няма нищо общо с отношенията между двама. Познавам доста пълни жени, които имат прекрасен личен живот. И съм виждала огромно количество идеални красавици, които по никакъв начин не могат да срещнат любовта. Така че фигурата не е панацея и не гарантира щастие. Ние сме един и същ човек от първия до последния си дъх. Просто трябва да се научим да се обичаме до такава степен, че да ни се иска да отслабнем не заради някого другиго, а заради себе си. Тогава нашата мотивация винаги ще бъде с нас.
Няколко месеца след раждането обаче сте били 120 кг. Как свръхтеглото се отрази на здравето и на психиката ви?
Започнах да вдигам кръвно, често се чувствах не особено добре. Но килограмите не се отразиха по никакъв начин на психиката ми. Винаги съм се мислела за привлекателна жена, мъжът ми никога не ми е казвал нито дума по повод наднорменото ми тегло, затова се отнасях към него по-скоро философски.
Как стигнахте до идеята да създадете собствена диета?
Ако ви кажа, че съм се събудила един ден и съм си казала: “Край, стига вече, ще отслабна до 60 килограма!”, не е истина. Просто постепенно проумях, че искам да променя нещо в живота си и да се движа в правилната посока... Макар че тогава все още слабо си представях коя е тази правилна посока. Знаех, че тези, които съществуват в момента, не са подходящи за мен. Защото бях пробвала всички. Моята диета се роди в движение. Пробвах, виждах резултата, от нещо се отказвах, над друго работех още.
Какво по-точно представлява диетата -60?
Тя всъщност не е съвсем диета. По-правилно е да се нарече философия. Защото преди всичко предполага пренастройване в главата, т.е. на съзнанието. Много хора в различни периоди от живота си ту отслабват, ту напълняват. Ако променим отношението си към нашия живот, ще можем да отслабнем завинаги.
За година и половина сте отслабнали с 60 кг. Не се ли отпусна кожата ви?
Ако следите какво се случва с кожата ви от самото начало на отслабването и правите необходимите процедури, тя ще съхрани своята еластичност. Това го доказва не само моят опит, но и този на многобройните ми последователи по целия свят, а те са вече повече от милион.
Не ви ли дотежава непрекъснато да се храните под режим?
Системата така органично се вписа в живота ми, че не изпитвам никакъв дискомфорт. Освен това в етапа, в който поддържате постигнатото тегло, са допустими някои отклонения. Но те трябва да се въвеждат в менюто постепенно, крачка по крачка.
Какво правите, когато нарушите правилата?
След срива - така наричам периода на отклонение, не е необходимо да правите разтоварващи дни. Просто трябва да се върнете към системата и да продължите да се придържате към нея. Така килограмите, качени по време на “лошия” период, ще си отидат много бързо.
Не е ли опасно за здравето непрекъснато да се храните по един начин?
В Русия се подготвя ново издание на първата ми книга, допълнено от коментарите на лекари и диетолози. Всички те са категорични, че в момента системата Минус 60 е един от най-здравословните начини за самостоятелно отслабване. Единственото условие е, ако имате сериозни здравословни проблеми, преди да я започнете, да се консултирате с лекар.
Комбинирате ли хранителния режим със спорт?
Занимавам се с гимнастика по 15-20 минути на ден, старая се повече да ходя пеша и няколко пъти в седмицата да плувам. Вярно е, че като минете на системата Минус 60, ще започнете да отслабвате и без да спортувате. Но все пак е по-добре да подходите към процеса комплексно. Т.е. може да започнете само с промяната в храненето, но след това трябва да добавите и някакъв спорт.
Казвате, че благодарение на борбата с килограмите сте започнали да вярвате в чудеса. Какви чудеса ви се случиха, след като променихте външния си вид?
Целият ми живот се промени, но не заради това, че отслабнах. А защото напълно се преобразих вътрешно. Повярвах, че мога да постигна всичко, за което мечтая. Пиша книги, при това не само за красота, психология и отслабване, а и художествена литература - това е детската ми мечта. Започнах да се отнасям към себе си по друг начин, повече да се ценя. Хората около мен го чувстват и също се отнасят към мен по различен начин.
Вашият съвет към последователите ви в България?
Много обичам България и съм безумно щастлива, че именно тук книгите ми бяха публикувани за първи път извън Русия. Миналата година си купих във вашата страна апартамент и смятам, че скоро ще започна често да ви идвам на гости. Иска ми се българските жени с всеки изминал ден да стават все по-уверени и все по-красиви. Защото винаги е приятно да виждаш около себе си щастливи хора. Вярвайте в чудото и в това, че на този свят е възможно абсолютно всичко!

какво прави системата "Минус 60" уникална
- денят ви не е разграфен на точно 5 хранения в определени часове, а до обед можете да ядете абсолютно всичко по колкото пъти искате, включително храните табу за почти всички останали хранителни режими като например бял хляб, торти, сладолед, майонеза и т. н. Както казва авторката на системата, “до 12.00 ч. стомахът ви има всички основания да се радва на живота”
- няма ги мъчителните разтоварващи дни, добре познати на отслабващите от почти всички останали диети, които на практика са пълен глад сред останалите дни на полуглад
- няма ги и дните с еднообразна храна, характерни за доста хранителни режими, в които на практика става отслабването, но са рискови за здравето ни
- системата върви не просто със съвети, докато отслабваме, да спортуваме, а с комплект конкретни физически упражнения, подбрани така, че да поддържат мускулния тонус в кондиция. Това са упражненията, които Мириманова прави и сега всяка сутрин
- авторката предлага също комбинация от мазила, създадена от нея в процеса на отслабването й, които карат кожата да се “прибира” заедно с отслабващото тяло и я запазват стегната и еластична. Проблемът с увисналата излишна кожа е сред основните след рязко отслабване

Повече подробности за системата Минус 60 – на http://www.mirimanova.ru.
Изображение
Аватар
КРИСИВАЛ
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 6093
Регистрация: 05 Авг 2009 18:44Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот Lus на 13 Мар 2011 12:51

Криси, и аз отдавна знам за тази система, ама нямам толкова кила
за отслабване, наистина методът действа, познавам хората от Москва
свалили по 20-30 кила без да гладуват!

Има още 2 действени диети
- минус вечеря - много е труден! Но познавам хора от Младост - семейство с 2 деца,
мъжът свалил 40 кила за 1 година.

- не се яде след 16:00 - пак е действено. Не се отказваш от нищо.

И в 2-та случая трудно първите 2 седмици за да свикне организма към часа на вечерята...
БОГ е сътворил всички ни... Но само човекът съди кои са ненужни...!!!

Детето ми се забавлява
http://www.youtube.com/watch?v=Sc1dxHhtDIk
Аватар
Lus
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 7130
Регистрация: 02 Яну 2008 16:28
Местоположение: Фантазия(София)

Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот КРИСИВАЛ на 01 Апр 2011 14:58

Лус, тази диета е добра и подходяща и за малко килограми, според мен. :D
Иначе, ранната вечеря действа безотказно, вече го зная от опит. :D
Изображение
Аватар
КРИСИВАЛ
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 6093
Регистрация: 05 Авг 2009 18:44

Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот meri80 на 08 Апр 2011 11:12

Крисивал, ти започна ли я?
Доста се впечатлих от тази статия, аз трябва да сваля 10-тина килограма, ама направо ми се струва мисия невъзможна, все ми се хапва нещо и си мисля за шоколади за други вкусотий.
Миналия месец за около две три седмици бях започнала да не закусвам, пиех само чай с мед, на обяд активия или кис.мляко с ябълки и така вечер умирах от глад и си хапвах солидно, въпреки това за три седмици свалих около 2.5кг., ама зарязах това, сега обмислям варианта да спра да вечерям, а сутрин и на обяд да си хапвам нещичко :lol: уфффф даже се бях засилила да си купувам някакъв чай фигурин ама не ми се дават 50лв.
Изображение; <a href="http://www.mamaibebe.com"><img src="http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/80048.gif" alt="Линийки от www.mamaibebe.com" border="0" /></a>
Аватар
meri80
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 503
Регистрация: 08 Авг 2008 16:14
Местоположение: гр.София

Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот КРИСИВАЛ на 09 Апр 2011 14:39

Мери, аз не спазвам никаква конкретна диета. :D Просто, от тази диета и принципите на разделното хранене си създадох свой режим. :D
Вече не вечеряме след шест часа в къщи. В началото ми беше трудно, но сега въобще не ми прави впечатление. :lol: Дори се случва, ако съм си хапнала повече на обяд или закуска, да пропусна вечерята или да вечеряме към 16 часа. :lol: Но, ако огладнея, не стоя гладна, хапвам някой зеленчук. :D Плодовете вечер, след 16 часа са забранени :wink: , защото съдържат плодова захар. :D
И да ти кажа, че ако ти се яде шоколад, си яж, но гледай да е по-рано. И не брой калориите. :wink: :D

Успех в отслабването и да кажеш какви са резулатите при теб! :D

Аз свалих дотук над 10 кг, но имам още доста. :D
Изображение
Аватар
КРИСИВАЛ
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 6093
Регистрация: 05 Авг 2009 18:44

Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот КРИСИВАЛ на 10 Апр 2011 11:36

Момичета, правили ли сте си масаж с масло и мумио? А, скраб с кафе и душ гел? :roll:
Аз, въпреки достата кила, които имам за сваляне, нямам стрии, но мисля, да си взема мумио от аптеката и обикновено, едро смляно кафе и да започна да си масажирам кожата. Да видим какъв ефект ще има. :P
Според Мириманова, тези процедури премахват и стрии, тъй че, който има може да пробва. :D Аз искам да го ползвам като нещо освежаващо, предпролетно. :lol: :P

Ако някой се интересува може да пиша как е. :lol: А, ако има и други, които ще го пробват, или вече го правят, нека да даде отзиви, моля! :D
Изображение
Аватар
КРИСИВАЛ
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 6093
Регистрация: 05 Авг 2009 18:44

Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот КРИСИВАЛ на 17 Апр 2011 18:14

Жалко, че в тази хубава тема само аз пиша. :lol:
Минавам да споделя, ако все пак някой се заинтересува :) , че принципите на диетата доста добре работят :lol: , имам нови минусови резултати от тях. :D
И нещо много важно за нас, жените, :D - скрабът с кафе и масажа с мумио имат страхотен ефект при мен, препоръчвам на всички! :D
Изображение
Аватар
КРИСИВАЛ
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 6093
Регистрация: 05 Авг 2009 18:44

Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот aleksa на 17 Апр 2011 21:41

Криси, кажи тези мазила по каква схема ги нанасяш. Сутрин едното, вечер другото или как? Мисля да ги пробвам.
Изображение
Аватар
aleksa
Редовен
 ---
Мнения: 97
Регистрация: 28 Ное 2008 17:16

Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот kama4e на 19 Апр 2011 09:04

Айде и аз тук :D
За седмица съм -2кг.
До сега не бях много системна, карах я малко безразборно, като единственото което спазвах е да не ям хляб и сладко, както и не ядях след 18 часа.
Но, от вчера съм съвсем стриктна и се надявам на нови минуси.
Пия минимум 2л. вода, като съм си напълнила 4 бутилки от о,5л. и си изпивам по една когато се сетя. Не ми е трудно въобще.
Имам въпрос към Криси, мога ли да си правя пилинга с кафе, но после след баня да се намажа само с моя лосион? В смисъл да не е с мумио?
Изображение Изображение
Аватар
kama4e
Модератор
 ---
Мнения: 5907
Регистрация: 12 Окт 2006 13:34
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот meri80 на 19 Апр 2011 12:08

Крисвал, благодаря за отговорите :wink: , миналата седимица се опитах да не хапвам нищо след 18ч. и също като Камаче, успях да смъкна около два килограма, ама събота и неделя всичко отиде по-дяволите. Сега пък идват празници и сме на гости, след Великден обаче ще се захвана по-сериозно.
За кафето съм чувала, че доста ефикасно се използва за пилинг на лицето, премахва черните точки и т.нат. за първи път чувам за вариант да се изпълзва за борба с целулита, трябва да опитам.
Камече аз с пиенето на 2лит.вода нямам проблем, когато съм на работа обаче, защото бутилката е пред мен. Като съм вкъщи почти не пия, не изпитвам и жажда :roll:
Изображение; <a href="http://www.mamaibebe.com"><img src="http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/80048.gif" alt="Линийки от www.mamaibebe.com" border="0" /></a>
Аватар
meri80
Фен на Mamaibebe
 ---
Мнения: 503
Регистрация: 08 Авг 2008 16:14
Местоположение: гр.София

Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот kama4e на 19 Апр 2011 12:18

Купих си Мумио. Днес ще пробвам първо с кафето, а след баня ще се намажа и с него.
Отчета за днес:
закуска - спагети Болонезе
обяд - пилешка пържола и ориз със зеленчуци
вечеря - таратор или салата не съм решила още :wink:
Изображение Изображение
Аватар
kama4e
Модератор
 ---
Мнения: 5907
Регистрация: 12 Окт 2006 13:34
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот КРИСИВАЛ на 19 Апр 2011 14:57

Ех, много се радвам, че си имам подръжници в темата. :lol: :D

Камаче,аз си пия вода без да се ограничавам, но около два литра поне си изпивам. Понякога пия и повече, но не се насилвам.
Браво на теб за мумиото. :wink: Тъкмо тръгвах да пиша, че има и евтин вариант за него в аптеките и е по- добре да го ползваш и видях, че си писала, че вече си си взела. :wink: Чакам да споделиш резултати.
Аз едва от няколко дни го правя и съм доволна. Кафе и душ гел като се къпя сутрин след ставане или след кростренажора :D , а после мумио и лосион. :!: В момента ползвам на Балея, мазни, но попивни боди лосиони. :D Един път на ден го ползвам мумиото и скраба. Гърдите не се търкат при скраб(това е уточнение от авторката).

Вчера лунувах и съм с още половин килце минус :lol:
И аз ще почна да се отчитам по темата, но след Великднен, защото дотогава все с нещо ще се изкуша. :lol:
Иначе, дотук имам доста добри резултати на кантара. :D

Успех, момичета и идвайте да си споделяме как върви режима. :D
Изображение
Аватар
КРИСИВАЛ
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 6093
Регистрация: 05 Авг 2009 18:44

Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот kama4e на 19 Апр 2011 15:02

Криси, ама мноого бавно се разтваря туй чудо. Вече трети час седи "накиснато" в лосион (на Дав боди силк ползвам) и няма разтваряне. С една клечка за зъби го човъркам.
По-късно (след като изчистя) ще си взема душ и ще направя масажа с кафе и след това ще се намажа с лосиона.
Много ми е странно, не мога да повярвам още, че ще ям и ще слабея.
Изображение Изображение
Аватар
kama4e
Модератор
 ---
Мнения: 5907
Регистрация: 12 Окт 2006 13:34
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот КРИСИВАЛ на 19 Апр 2011 15:10

kama4e написа:Криси, ама мноого бавно се разтваря туй чудо. Вече трети час седи "накиснато" в лосион (на Дав боди силк ползвам) и няма разтваряне. С една клечка за зъби го човъркам.

:lol: Ами, четох, че му трябва около два часа да се разтвори, но си зависи от лосиона. :roll: Ама, ти си образ с тая клечка, значи. :lol:
А за слабеенето с ядене и на мен не ми се вярва, но щом толоква хора са смъкнали, що и ние да не се вталим така. :lol:
Изображение
Аватар
КРИСИВАЛ
Жител на Mamaibebe
 ---
Мнения: 6093
Регистрация: 05 Авг 2009 18:44

Re: Системата минус 60 (килограма)

Мнениеот kama4e на 19 Апр 2011 15:18

Сега четох, че трябвало да се счука първо, ама нищо, почти успях за днес, утре ще го счукам предварително.
А това с кафето, всеки ден ли може да се прави?
Изображение Изображение
Аватар
kama4e
Модератор
 ---
Мнения: 5907
Регистрация: 12 Окт 2006 13:34
Местоположение: Горна Оряховица

Следваща

Назад към Диети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта

Икони легенда Покажи легендата Скрий легендата

 • Няма нови мнения
 • Няма нови мнения
  (моя тема)
 • Няма нови мнения (моя, популярна тема)
 • Няма нови мнения
  (популярна тема)
 • Няма нови мнения
  (заключена тема)
 • Няма нови мнения (моя, заключена тема)
 • Има нови мнения
 • Има нови мнения
  (моя тема)
 • Има нови мнения
  (моя, популярна тема)
 • Има нови мнения
  (популярна тема)
 • Има нови мнения
  (заключена тема)
 • Има нови мнения
  (заключена моя тема)
 • Преместена тема
 • Съобщение
  (няма нови мнения)
 • Съобщение (няма нови мнения, заключено)
 • Мое съобщение (няма нови мнения, заключено)
 • Мое съобщение
  (няма нови мнения )
 • Съобщение
  (има нови мнения)
 • Съобщение (има нови мнения, заключено)
 • Мое съобщение (има нови мнения, заключено)
 • Мое съобщение
  (има нови мнения)
 • Важна тема
  (няма нови мнения)
 • Важна тема (няма нови мнения, заключена)
 • Моя важна тема (няма нови мнения, заключена)
 • Моя важна тема
  (няма нови мнения)
 • Важна тема
  (има нови мнения)
 • Важна тема (има нови мнения, заключена)
 • Моя важна тема (има нови мнения, заключена)
 • Моя важна тема (има нови мнения)
 • www.mamaibebe.com