Мама и Бебе Форуми
Уважаеми потребители,
Архив !!!
Страницата, която търсите се намира на следния адрес:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=9120



ДЕСЕРТ С ЯБЪЛКИ!

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
daniela80
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 15 Мар 2007
Мнения: 1111
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 4:56 pm    Заглавие: ДЕСЕРТ С ЯБЪЛКИ! Отговорете с цитат

Дайте идеи и рецепти за десерти с ябълки!





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tania1mi
Пристрастен


Регистриран на: 04 Ное 2007
Мнения: 448
Местожителство: italia

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2008 1:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

4 -5 ябълки
1 ч.л. канела
4–5 с. л. захар
5–6 сухара
2 с.л. краве масло
сметана

Ябълките обелвате, нарязвате и сварявате. След това пюрирате (ако искате можете да запечете ябълковите резени във фурната).

В тиган загрявате маслото и в него запържвате натрошеният на трохи сухар и размесената с канела захар.

В дълбока стъклена чаша за коктейли (или за сладолед) подреждате на редове запържените трохи и ябълково пюре. Накрая гарнирате със сметаната и поръсвате малко от останалите сухарени трохи



сега я изрових ама несъм я пробвала-мисля да направя утре





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tania1mi
Пристрастен


Регистриран на: 04 Ное 2007
Мнения: 448
Местожителство: italia

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2008 1:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Продукти:
300г сварена юфка
300г настъргани ябълки
50г стафиди
10мл ром
щипка канела
100г смлени орехи
4 яйца
1ч.ч. захар
200мл прясно мляко

Приготвяне:
Юфката се кипва за около десет минути във вряща подсолена вода, след което се оцежда и се оставя настрана. Стафидите се накисват в рома. Настърганите ябълки заедно с орехите и канелата и се объркват. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, след което към тях се добавя прясното мляко. В тавичка, предварително намазана с краве масло отдолу и отстрани, се слага юфката, отгоре се подреждат обърканите ябълки, поръсват се стафидите и най- отгоре се сипват разбитите яйца. По желание може да се слагат стърготини краве масло за получаване на добра коричка. Десерта се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 30- 40 минути. Поднася се охладен, реже се на пастички и се поръсва с пудра захар.


ето още една





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
daniela80
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 15 Мар 2007
Мнения: 1111
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2008 4:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пробвах първата по рецепта на Иван Звездев,вкусно е,само където не ми останаха трохички за горен блат.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kremi7
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 16 Фев 2007
Мнения: 565
Местожителство: SHUMEN

МнениеПуснато на: Вто Яну 08, 2008 10:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

а ябълков сладкиш как се прави или пай?





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mama Magi
Сериозен


Регистриран на: 10 Ное 2006
Мнения: 164

МнениеПуснато на: Чет Яну 10, 2008 9:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Една идея и от мен:

1ч.ч. грис
1ч.ч. брашно
1ч.ч. захар
1 бакпулвер
канела
около 1кг ябълки
125г масло

В купа се смесват сухите съставки. В намаслена и набрашнена тава се слага половината от сухата смес, отгоре се настъргват ябълките, другата част от сухата смес. Нареждат се плътно парченца масло и се пече на 180`.
Много е вкусен този сладкиш, въпреки че не обичам грис.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tania1mi
Пристрастен


Регистриран на: 04 Ное 2007
Мнения: 448
Местожителство: italia

МнениеПуснато на: Чет Яну 10, 2008 9:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето една рецепта за ябълков пай,намерих я в нета

Ябълков пай
рецепта за ябълков пай, така както го правим у дома

за тестото:
чаша и половина брашно
2 с.л. маргарин
2 с.л. вода
1 п. баклувер
1 ванилия

за плънката:
6 ябълки, около 1 кг
1 ч.л. краве масло
4 с. л. захар

за заливката:
3 яйца
5-6 с. л. захар
100-120 мл сметана
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. канела

Брашното, маргаринът и бакливера се смесват, като постепенно се налива малко вода. Готовото тесто се оставя да почине в хладилник, загънато с фолио докато приготвим плънката

Ябълките се обелват, почистват се от семето и се нарязват на тънки ивички. Сотират се в маслото и се поръсват със захар. Когато захарта се карамелизира, ябълките се оттеглят от огъня.

Яйцата се разбиват със захарта, сметаната и прясното мляко. Подправя се с канела и се разбива, докато се получи пухкав крем.

Тестото се разточва и се поставя в набрашнена форма, като се залепва равномерно по дъното и стените. Запича се във фурна.
След като се зачерви, тестото се изважда от фурната и върху него равномерно се разпределя плънката. Отгоре се нанася заливката, паят се връща във фурната и се пече 40-60 минути при температура 180 градуса.

Поднася се с кафе или чах, в някой хубав следобед на златаната есен





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
www.mamaibebe.com