| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mi6el Начинаещ

|
|
| го^re |
|
 |
zoya_kk Сериозен

|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 10:35 am Заглавие: |
|
|
аз смятам да подам молба в началото на година. Адресира се до директора на детската ясла, като се посочва яслата и адреса й. посочват се трите имена на детето, егн, адрес, телефон за контакт. Към молбата се прилага копие от акт за раждане. Директора на яслата или упълномощено от него лице трябва да ви даде входящ номер. На 15юни трябва да бъде сложен списък на видно място на детското заведение със децата, които ще бъдат приети.
Успех! Тук в Пловдив без "СПОНСОРСТВО" или "ПОЗНАТИ" не може да си запишеш детето в детско заведение. Няма такава мафия! Но това е друга тема.
|
|
| го^re |
|
 |
Svetoslava Nikiforova Начинаещ

|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 10:44 am Заглавие: |
|
|
Здравейте!
Моят съвет за най-точен отговор на въпроса ти е да отидеш в яслата към, която си се насочила и те ще ти кажат.
Но аз мога да ти кажа какви документи представихме ние:
1. Васерман на единия родител
2. Изследвания за анален и бактериален секрет
3. Детски здравен картон (отнася се нов, без никакви данни в него, те в яслата си го подпълват и стои при тях)
4. Бележка от личната докторка на детето, че са му направени всички имунизации
Ние това представихме като документи, но може да имат и други изисквания във вашата ясла, затова най-добре си ги попитай тях.
|
|
| го^re |
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 10:49 am Заглавие: |
|
|
| Пропуснах да кажа за копие от акта за раждане и че изследванията за секретите се прави на детето
|
|
| го^re |
|
 |
Mi6el Начинаещ

|
|
| го^re |
|
 |
gery_deni Фен на Mamaibebe

|
Пуснато на: Нед Дек 09, 2007 10:13 am Заглавие: |
|
|
| Svetoslava Nikiforova написа: |
Здравейте!
Моят съвет за най-точен отговор на въпроса ти е да отидеш в яслата към, която си се насочила и те ще ти кажат.
Но аз мога да ти кажа какви документи представихме ние:
1. Васерман на единия родител
2. Изследвания за анален и бактериален секрет
3. Детски здравен картон (отнася се нов, без никакви данни в него, те в яслата си го подпълват и стои при тях)
4. Бележка от личната докторка на детето, че са му направени всички имунизации
Ние това представихме като документи, но може да имат и други изисквания във вашата ясла, затова най-добре си ги попитай тях. |
Това е когато детето вече е прието поне на нас тогава ни ги искаха.
А за подаване на молба от първия работен ден на новата година с акта за раждане на детето а молба образец си има всяка градина като отидеш там те ще ти я дадат.Моя съвет е да не чакаш а още на първия ден сутринта иди защото аз се забавих само с няколко дни и шансовете падат много.Успех
|
|
| го^re |
|
 |
bohemka Пристрастен

|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 2:28 am Заглавие: |
|
|
| И аз благодаря , а има ли някакви специални изисквания... като например да е навършил година или 2 или да може да ходи?
|
|
| го^re |
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 8:07 am Заглавие: |
|
|
Това зависи от самата ясла, там на място трябва да попитате. Специално в нашата има много малки деца, за които леличките казват че там са проходили.
И да МНОГО Е ВАЖНО ДА НЕ СЕ ГУБИ ВРЕМЕ А ДА СЕ ПОПИТА ВЕДНАГА ЩОМ СТЕ РЕШИЛИ ДА ГО ДАДЕТЕ НА ЯСЛА!
Ще ви разкажа нашата история - ние дори не сме подавали молба! Просто отидохме в най подходящия момент и ни приеха, казаха ни направо какви документи да им представим.Почти веднага след нас една моя приятелка искаше да си даде детето на ясла, казаха и да подаде молба и ако е прието името му ще бъде в списъка на вратата. Е нямаше достатъчно места и не го приеха.
Затова не губете време а отидете веднага и ще разберете на място какво ви е необходимо.
Успех, дано има места и ви приемат веднага!
|
|
| го^re |
|
 |
Галя Гицова Жител на Mamaibebe
|
Пуснато на: Сря Яну 02, 2008 4:56 pm Заглавие: |
|
|
Аз смятам да се обадя по телефона на въпросните детски ясли за да уто4ним какви са им изискванията.
А с 1 бележка от педиатъра, че са направени вси4ки имунизации на детето може ли да отида да подам документи в 2-3 ясли, или трябва да поискам от педиатъра 3 бележки, примерно......???
|
|
| го^re |
|
 |
Nifada Модератор

|
Пуснато на: Сря Яну 02, 2008 6:10 pm Заглавие: |
|
|
| До колкото ми е известно, тези документи ( както и бележката от педиатър) се изискват когато вече детето е одобрено и е сигурно, че ще бъде в тази ясла. Иначе ако подаваш само молба за ред, не се искат тези неща, а молба и копие от акта за раждане на детето. С тези неща можеш да запишеш детето в колкото искаш ясли.
|
|
| го^re |
|
 |
keidi Фен на Mamaibebe

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 10:34 am Заглавие: |
|
|
| И аз се записвам да следя темата, тъй като и на мен хич не ми е ясно, а и аз ще трябва да се възползвам от удобствата на яслата. Моля мамите, които са минали по този път да дадат повече инфо, включително и ако знаят къде в София има детски ясли около центъра.
|
|
| го^re |
|
 |
|
|
| го^re |
|
 |
veniand Жител на Mamaibebe
|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 11:32 am Заглавие: |
|
|
Аз вчера подадох- молба образец и копие от акта за раждане. Списъка на приетите излизал май. Това е ако е само ясла, ако е Одз на 04.02 по Интернет.
На мен ми казаха, че районирането не важи
|
|
| го^re |
|
 |
|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 12:59 pm Заглавие: |
|
|
veniand в кой квартал това?
Аз в Дървеница живея, а мъжа ми работи в Гео Милев и там щеше да ми по-удобно, ама явно има още райониране, или поне не си признават, защото не са му дали да попълни молба, тък като не сме от Гео Милев.....което е тъпо де.....
Прекарваме дострва време на работа си. Сутрин водим детето, а ве4ер до взимаме, къде да тичам в квартала... а и те са до 19 часа яслите........
А на мен днес в двете ясли не ми искаха копие от акта за раждане и казаха юли резултати от класираненто за прием...това все едно са кандитат студентски изпити....голяма пародия........
|
|
| го^re |
|
 |
veniand Жител на Mamaibebe
|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 1:57 pm Заглавие: |
|
|
| Аз съм в Люлин, но явно всяка ясла си е за себе си. Две мои съседки от Люлин си ги водят до местоработата без проблем, едната е в Божурище, другата в Обеля.
|
|
| го^re |
|
 |
|