 |
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
kykona Редовен
Регистриран на: 10 Мар 2007 Мнения: 84
|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 1:26 pm Заглавие: пица |
|
|
много обичам пица,ако някой занай как се готви в домашни условия,мерси предварително
|
|
го^re |
|
 |
dorinceto83 Фен на Mamaibebe

Регистриран на: 07 Мар 2007 Мнения: 596 Местожителство: Ямбол
|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 1:49 pm Заглавие: |
|
|
Пица
Тесто за пица
1кг брашно,1яйце, 1ч.л хл.сода, 1ч.л сол,1/2 пакетче мая,1 кофичка кис мляко. Замесва се тесто с тези продукти
Взависимост от тавата вземаш една топка от тестото и я разточваш колкото е голяма тавата,Намазваш тавата с олио слагаш разточенета кора от тестота (дебелината на кората трябва да е 2-3 мм),намазваш я с доматено пюре или лютеница нареждаш колбас, яйце,кис.краставички, гъби и т.н каквото се сетиш,отгоре настъргваш кашкавал и запичаш от поразовинявана на кашкавала.
Става супер аз само така я правя.Ако решиш да ми се довериш и опитеш пиши как е станала.
Успех!
П.С останалото тесто може да сахраняваш в хладилника 1 седмица
|
|
го^re |
|
 |
av4e Жител на Mamaibebe

Регистриран на: 26 Яну 2007 Мнения: 5553 Местожителство: varna
|
|
го^re |
|
 |
dorinceto83 Фен на Mamaibebe

Регистриран на: 07 Мар 2007 Мнения: 596 Местожителство: Ямбол
|
|
го^re |
|
 |
av4e Жител на Mamaibebe

Регистриран на: 26 Яну 2007 Мнения: 5553 Местожителство: varna
|
|
го^re |
|
 |
vesi_127 Жител на Mamaibebe
Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1136 Местожителство: Бургас
|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 6:23 pm Заглавие: |
|
|
Моята изпитана рецепта за тесто е: 500 г брашно,250 мл прясно мляко,2 с.л.зехтин , 1/2 кубче мая,1 яйце,щипка сол,щипка захар.
Омесва се тесто, почива около 1/2 час, след което е готово за разстилане в тавата. Що се отнася до плънката, аз слагам основно шунка, пресни гъби, кръгчета лук, маслини, чушка, варено яйце и поръсвам с кашкавал. Както е известна в пицариите "Прошуто е фунги" Слагам и малко риган. Става наистина като в пицария: с тънка, хрупкава коричка. Ето и снимка на последната пица, която правих преди няколко дни:
|
|
го^re |
|
 |
qna_georgieva Жител на Mamaibebe

Регистриран на: 19 Апр 2007 Мнения: 1703 Местожителство: gr.VARNA
|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 12:16 pm Заглавие: |
|
|
Аз си купувам готови блатове или тесто и слагам каквото имам става много хубава.
|
|
го^re |
|
 |
Rumi_R Пристрастен
Регистриран на: 27 Авг 2007 Мнения: 384 Местожителство: София
|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 12:04 pm Заглавие: |
|
|
vesi_127 написа: |
Моята изпитана рецепта за тесто е: 500 г брашно,250 мл прясно мляко,2 с.л.зехтин , 1/2 кубче мая,1 яйце,щипка сол,щипка захар.
Омесва се тесто, почива около 1/2 час, след което е готово за разстилане в тавата. Що се отнася до плънката, аз слагам основно шунка, пресни гъби, кръгчета лук, маслини, чушка, варено яйце и поръсвам с кашкавал. Както е известна в пицариите "Прошуто е фунги" Слагам и малко риган. Става наистина като в пицария: с тънка, хрупкава коричка. Ето и снимка на последната пица, която правих преди няколко дни:
 |
Дайте ми салфетка да се избърша ,Веси изглежда страхотно,а сега съм на диета и ще я сънувам да знаеш
|
|
го^re |
|
 |
vesi_127 Жител на Mamaibebe
Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1136 Местожителство: Бургас
|
Пуснато на: Нед Окт 14, 2007 7:06 pm Заглавие: |
|
|
Еех, благодаря, Руми!
|
|
го^re |
|
 |
kama4e Модератор

Регистриран на: 12 Окт 2006 Мнения: 4544 Местожителство: Горна Оряховица
|
|
го^re |
|
 |
bebe Жител на Mamaibebe

Регистриран на: 09 Мар 2007 Мнения: 1538
|
|
го^re |
|
 |
iskrenai Начинаещ

Регистриран на: 19 Юни 2007 Мнения: 36 Местожителство: Sf
|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 1:52 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм си намерила моя начин:
Купувам си готово тесто, за една пица използвам половината. Раздъпвам или разточвам (в зависимост от времето с което разполагам), слагам го в намазана с олио тава, отгоре също намазвам малко олио, разстилам пасирани домати със скилидка чесън и малко босилек,
ако ще правя "Маргарита", настъргвам обилно количество кашкавал, за "Прошуто" слагам нарязани гъби и шунка и отгоре кашкавал, за моята "Специална" - слагам каквото имам в момента в хладилника (маслини, царевица, нарязан на къгчета кромид лук, някъкъв колбас) отгоре - кашкавал. Винаги най-отгоре поръсвам босилек и риган и пека в загрята фурна.
Да ви е сладко
|
|
го^re |
|
 |
deskata_6 Фен на Mamaibebe

Регистриран на: 14 Яну 2007 Мнения: 919
|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 12:55 pm Заглавие: |
|
|
vesi_127 написа: |
Моята изпитана рецепта за тесто е: 500 г брашно,250 мл прясно мляко,2 с.л.зехтин , 1/2 кубче мая,1 яйце,щипка сол,щипка захар.
Омесва се тесто, почива около 1/2 час, след което е готово за разстилане в тавата. Що се отнася до плънката, аз слагам основно шунка, пресни гъби, кръгчета лук, маслини, чушка, варено яйце и поръсвам с кашкавал. Както е известна в пицариите "Прошуто е фунги" Слагам и малко риган. Става наистина като в пицария: с тънка, хрупкава коричка. Ето и снимка на последната пица, която правих преди няколко дни:
 |
Веси,много благодаря за рецептата.Пицата стана невероятна.Мъжо каза,че по хубава пица не е ял.
|
|
го^re |
|
 |
vesi_127 Жител на Mamaibebe
Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1136 Местожителство: Бургас
|
|
го^re |
|
 |
tedi_ivanova Модератор

Регистриран на: 06 Ное 2006 Мнения: 3352 Местожителство: София
|
|
го^re |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|