Мама и Бебе Форуми
Уважаеми потребители,
Архив !!!
Страницата, която търсите се намира на следния адрес:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=490



ПОЧИТАТЕЛИ ЛИ СТЕ НА ИТАЛИАНСКАТА КУХНЯ? рецепти, моля..
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
elli
Пристрастен


Регистриран на: 14 Окт 2006
Мнения: 422
Местожителство: na vsqkade

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 10:33 pm    Заглавие: ПОЧИТАТЕЛИ ЛИ СТЕ НА ИТАЛИАНСКАТА КУХНЯ? рецепти, моля.. Отговорете с цитат

Много обичам, да готвя разни спагети, лазани,пици, домашни тортелини си правя, а вие?





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mili
Отличник


Регистриран на: 26 Сеп 2006
Мнения: 205
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 10:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Яли ли сте Канелони? Научих за тях преди около две години от една моя приятелка. Канелоните представляват големи макарони (около 2 см. диаметър и 7-8 см дължина).
Сваряват се за 3-4 минути (или колкото пише на опаковката) и след това се пълнят с плънка от нарязани гъби, извара, парченца шунка, масло и други продукти по желание. Слагат се в тавичка и се запичат докато придобият златист цвят. Отгоре се слага малко кашкавал, за да се разтопи. Става много вкусно.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
andi
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 12 Окт 2006
Мнения: 2234
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Вто Ное 21, 2006 6:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да,обичам италианска кухня.Ето една рецепта.
Лазания с макарони
1п.макарони
1глава лук
морков,зеле,грах,царевица,
1бур.гъби
настъргано сирене
кашкавал за отгоре
маргарин
олио
Макароните се сваряват и после се измиват с студена вода.
Запържваме лука,морковите,зелето и другите продукти.
После слагаме маргарина в макароните и разделяме на две.
В тавичка сипваме половината и всичките запържени продукти и слагаме останалите макарони,а накрая поръсваме с кашкавала и печем на умерена фурна.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
elli
Пристрастен


Регистриран на: 14 Окт 2006
Мнения: 422
Местожителство: na vsqkade

МнениеПуснато на: Вто Ное 21, 2006 10:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing само канелони не съм си правила, ще пробвам обещавам. Винаги са ми изглеждали като пълнени калмари Laughing





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мама_на_ками
Модератор


Регистриран на: 12 Окт 2006
Мнения: 1959
Местожителство: гр.София

МнениеПуснато на: Сря Ное 22, 2006 3:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много отдавна ги гледам тия канелони и много ми е мерак да направя, но пусто се чудя,като ги сваря те нали ще омекнат и как ще ги напълня Rolling Eyes Глупавичко малко, но това се чудя Question





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lena_25
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 20 Ное 2006
Мнения: 502

МнениеПуснато на: Сря Ное 22, 2006 10:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво да Ви кажа за мен освен тази и Българската кухня няма обожавам всичко от италианската най вече спагетите ако имате рецепти моля Ви пращаите ги на ICQ-то ми 402 499 111





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pisanka
Редовен


Регистриран на: 22 Ное 2006
Мнения: 54
Местожителство: където си пожелая

МнениеПуснато на: Чет Ное 23, 2006 9:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

фен съм на всичко италианско.а тия канелони са страхотни.давйте още идеи.ще следя темата





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mili
Отличник


Регистриран на: 26 Сеп 2006
Мнения: 205
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Ное 23, 2006 2:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей мама_на_ками,
Канелоните не омекват като макароните защото те не се варят. Само един вид се попарват за да омекнат малко и след това си ги пълниш с каквото си пожелаешSmile, но задължително плънката трябва да е задушена (зеленчуци, месо ситно нарязано, сирене, извара, гъби и др.). След това в тавичка с тефлоново покритие и намазана с мазнина се нареждат и се печът. Когато станат почти готови отгоре може да се сложи кашкавал, топено сирене.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мама_на_ками
Модератор


Регистриран на: 12 Окт 2006
Мнения: 1959
Местожителство: гр.София

МнениеПуснато на: Чет Ное 23, 2006 2:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Мили.Аз мислех, че се варят като другите макарорени изделия.Значи да ги попаря с вряла вода ли само? Smile





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mili
Отличник


Регистриран на: 26 Сеп 2006
Мнения: 205
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Ное 24, 2006 5:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да попари ги само с вряла вода за да омекнат малко. Аз купувам на Barilla (Барила) и ги кипвам 3-4 минути, но не и повече.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
elli
Пристрастен


Регистриран на: 14 Окт 2006
Мнения: 422
Местожителство: na vsqkade

МнениеПуснато на: Пон Ное 27, 2006 12:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing ето ви един много бърз сос за спагети, бял. Риба тон една консерва, зависи за колко порции правите, може и по-голяма, майонеза, каквато ви харесва на вас, кис. краставички, малко сладка ябълка на дребни кубченца, царевичка, копър, магданоз, разбърквате и готово, настърган пармезан отгоре. Wink





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emmy
Сериозен


Регистриран на: 31 Окт 2006
Мнения: 117
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 10:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Спагети по неаполитански

Списък на необходимите продукти:

1 пакет спагети
2 глави лук
4 скилидки чесън
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. босилек
1 ч. л. сол
5–6 с. л. зехтин
800 г стерилизирани домати


Начин на приготвяне:

Стерилизираните домати се пасират, а лукът се наситнява и се задушава за няколко минути в зехтина. Чесънът се накълцва и се изсипва при задушения лук. Разбърква се, залива се с пасираните домати и се оставя да ври около 10 минути. Накрая се подправя със захарта, солта и босилек.Спагетите се сваряват според описания върху опаковката начин, изцеждат се и изсипват при доматите. Всичко се разбърква добре и се сервира.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ILINA
Пристрастен


Регистриран на: 03 Дек 2006
Мнения: 420
Местожителство: VARNA

МнениеПуснато на: Вто Дек 19, 2006 12:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

МОЯ ИЗМИШЛЬОТИНА

ще са ви нужни:
- Пържолки или свинско бон филе, или каквото месо имате , става и с пилешко месце
- моркови (нарязани на тънки лентички ,около 5 см.)
- лук
- маслини
- гъби
- пикантина за месо и всякакви подправки каквито имате за месо
- около 100 гр. бяло и 100гр. червено винце, и още толкова биричка
- олио
- червен , черен пипер, ако имате малко "УНИ СОС" на " MAGGI" -има го по магазините на всякъде и не е скъп.

Приготвяне: Омазвате месото в червения, черния пипер, в пикантината или подправките за месо които сте приготвили, солчица, и според вкуса, ги напръсквате с "УНИ СОС". В Йенски съд(стъклен) -в различните краища на страната се казва различно) - нареждате вече овкусените пържолки. Отделно запържете лука, с гъбите, морковите и маслинките. След това ги прибавете към месото, залейте всичко това с бирата, бялото и червеното винце, олио.Гледайте течността да е до там , до където стигат продуктите. Сложете капака на йенският съд и сложете да се пече на около 200 градуса. Колкото по-бавно се пече едно месо, толкова по добре.Сложете съда най-долу на фурната. Като видите че е останало около 2 пръста течност, качете съда по средата на фурната. На края можете да го изкарате и да настържете кашкавал отгоре и да го върнете във фурната докато се запече. Окрасете отгоре и поднесете.

ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!!! Дано да ви е харесало new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
BoBo4
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 27 Ное 2006
Мнения: 1180
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 4:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много обичам италианската кухня. Най-вече бързото приготвяне Laughing Една пица, която стана сполучлива (рецептата е от Бон апети за 4 пици с диаметър 30см, но аз направих една голяма с половината тесто, а другата половина прибрах във фризера):

ПИЦА С ЧЕРВЕН ФАСУЛ И БЕКОН

за тестото:
-1 кг брашно
-1 пак. суха мая се разтваря във вода с малко захар и малко сол
-4 с.л. олио
-1 ч.л. сол
-1/2 ч.л. чесън на прах
-1/2 ч.л. риган
-1/2 кофичка кисело мляко
-200 - 300 мл хладка вода
Замесва се пухкаво тесто и се оставя да втаса около 30мин

за соса:
-1/2 буркан домати
-1/2 глава лук
-2 скилидки чесън
-1 чушка (може печена)
-1/2 ч.л. сол
-1/2 ч.л. захар
всичко се пасира и се сгъстява в тиган

В намаслена тава се разточва тестото с ръбче отстрани. Нарежда се:
-бекон - 200г
-червен фасул от консерва -200г
-настърган кашкавал - 400г

Пече се в гореща фурна 20-30мин





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 9:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

сгалапини

тел месо на пържоли начукани овкусени
овалват се в брашно
пържат се в маргарин, като хванат от едната страна златиста коричка се обръщат и се слага вино спрямо тигана и се варят така после се получава сос с който се поливат става много вкусно и все едно не е телешко толкова крехки и е бързо





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
www.mamaibebe.com