Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
verjito Редовен
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 2:43 pm Заглавие: хранене с кисело мляко |
|
|
Здравейте мамчета искам съвет от вас...........Моето мъниче е почти на 2 месеца а вече сме на изкуствено хранене.Някои майни ми казаха да го храня с кисело мляко.Има ли такива мами дето са си хранили детето по такъв начин и как им е действало.предварително ви благодаря
|
|
го^re |
|
 |
titi79 Пристрастен

|
|
го^re |
|
 |
Nifada Модератор

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 3:24 pm Заглавие: |
|
|
Ако педиатърът не е прочел нищо за новата схема на захранване вероятно ще ти каже да даваш кисело без проблем, но ти недей! Наистина детето е много малко за кисело мляко. Погледни по-надолу има още две теми за киселото мляко и въобще потърси нещичко за захранването - има много информация по въпроса.
|
|
го^re |
|
 |
ladybg Отличник

|
|
го^re |
|
 |
verjito Редовен
|
|
го^re |
|
 |
daniel4o1982 Фен на Mamaibebe

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 4:01 pm Заглавие: |
|
|
Алергиите към белтъка на кравето мляко не са чак толкова срещана рядкост. Може да получи астма или атопичен дерматит също и а педиатъра само ще и каже: "А, получили сме алергийка". Педиатрите не четат последните изследвания, не ходят по научни конференции и семинари. Свеовната здравна организация и УНИЦЕФ препоръчват кърмене или АМ до 2 годинка на детето, помисли, не е случайно.
|
|
го^re |
|
 |
stefania_K Жител на Mamaibebe

|
Пуснато на: Съб Авг 25, 2007 8:41 am Заглавие: |
|
|
И аз бих те посъветвала да изчакаш,ние ядем к.м. само за следобедна закуска с бисквити,но така да пие ,да замествам АМ с него още не съм го правила
|
|
го^re |
|
 |
Rumy Отличник

|
|
го^re |
|
 |
gabinki Жител на Mamaibebe

|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 4:14 pm Заглавие: |
|
|
Не давай кисело мляко,не само,че въобще НЕ е по-полезно от АМ,ами и ако седнеш да сметнеш се оказва и че въобще НЕ е по-евтино от АМ.Първо потърси повече инфо,преди да направиш тази стъпка.
|
|
го^re |
|
 |
Jilina Жител на Mamaibebe

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 6:07 pm Заглавие: |
|
|
Тук аз вече съм на съвсем различно мнение от всички, ако киселото мляко е домашно направено няма да има нищо страшно. Нас като са ни глвдали само с кисело мляко да не ни е станало нещо. Ако се купува хубаво домашно прясно мляко и се подквасва в къщи не виждам какъв е проблема, а и излиза по евтино от сухите млека изчислявала съм го.
|
|
го^re |
|
 |
Искрена Пристрастен

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 6:20 pm Заглавие: |
|
|
И аз съм против храненето с кис.мляко. Изчетох доста, трудно смилаемо е за крехките недоразвити стомахчета и кух други неща, споменати по-горе. Дадох му кис.мляко след 10 я месец и то не замествам адаптираното, а за следобедна закуска с бисквитки, при това изключително рядко давам все още- на година и два месеца е детето ми.
|
|
го^re |
|
 |

|
|
го^re |
|
 |

|
|
го^re |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 7:30 pm Заглавие: |
|
|
Jilina написа: |
gabinki написа: |
Jilina написа: |
Тук аз вече съм на съвсем различно мнение от всички, ако киселото мляко е домашно направено няма да има нищо страшно. Нас като са ни глвдали само с кисело мляко да не ни е станало нещо. Ако се купува хубаво домашно прясно мляко и се подквасва в къщи не виждам какъв е проблема, а и излиза по евтино от сухите млека изчислявала съм го. |
А как ще си сигурна,че това Хубаво Домашно Прясно Мляко е наистина такова?Не се заяждам,но все пак млякото трябва да е изследвано,за да е сигурно,че е хубаво,т.е. безопасно и с добро качество.Все пак и кравата на баба може да се разболее  |
и аз не се заяждам, но теб с какво са те хранили? |
Ами мен майка ми ме е кърмила и после Да с кисело мляко,ама едно време качеството на храните е било различно,пък и днешните деца са много податливи на алергии и болести.Лично мнение-не го натрапвам
|
|
го^re |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 7:37 pm Заглавие: |
|
|
знам и уважавам мнението на всеки, но аз си мисля че ако е домашно няма проблем
|